Tennis Tracker: Tiafoe zvládl první kolo domácího turnaje, Korda ve Washingtonu končí

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Tiafoe zvládl první kolo domácího turnaje, Korda ve Washingtonu končí

Frances Tiafoe zvládl první kolo turnaje ve Washingtonu.
Frances Tiafoe zvládl první kolo turnaje ve Washingtonu.Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se děje 2. srpna?

Nejlepší momenty dne na turnajích ATP a WTA:

Moment dne WTA z utkání Strýcová –⁠ Rainaová.
Liveport
Moment dne ATP ze zápasu Ofner –⁠ Molčan.
Livesport

23:40 – 12. hráč světa Félix Auger-Aliassime pokračuje v trápení i na amerických betonech. Ve Washingtonu dvaadvacetiletý Kanaďan podlehl po dvou a půl hodinách boje v zápase bez jediného brejku 6:7, 6:7 Japonci Josukemu Watanukimu a od konce března prohrál šestý ze sedmi duelů. Porazit dokázal jen člena druhé světové stovky.

21:42Elina Svitolinová potvrzuje skvělou formu po mateřské pauze i na prvním turnaji na tvrdém povrchu. Na 'pětistovce' ve Washingtonu po výhře nad Viktorií Azarenkovou přehrála ve dvou setech také světovou jedenáctku Darju Kasatkinovou, kterou smetla 6:2, 6:2 a vyhrála i 8. vzájemný zápas. Ve čtvrtfinále by osmadvacetiletá Ukrajinka mohla narazit na domácí šampionku z roku 2019 a letos nasazenou jedničku Jessicu Pegulaovou.

Sestřih zápasu Svitolinová – Kasatkinová
Livesport

20:57 – Ugo Humbert vstoupil do turnaje ATP 500 ve Washingtonu výhrou 7:6, 1:6, 6:4 nad Australanem Thanasim Kokkinakisem a postoupil do osmifinále. V něm nasazený Francouz vyzve Kanaďana Félixe Augera-Aliassimea, nebo Japonce Josukeho Watanukiho.

Sestřih zápasu Humbert – Kokkinakis
Livesport

19:36 – "Poprvé jsem s ní hrála, když mi bylo 16. Je to těžká soupeřka, a přestože je docela malá, má sílu a plochý servis. Není vůbec lehké proti ní hrát," řekla Belinda Bencicová po výhře nad Lauren Davisovou i ve čtvrtém vzájemném duelu.

Rozhovor s Belindou Bencicovou po výhře nad Lauren Davisovou
Livesport

19:27Belinda Bencicová vyhrála s Lauren Davisovou i čtvrtý vzájemný duel. Na podniku WTA 500 ve Washingtonu přehrála domácí tenistku 6:1, 6:4 a jako první postoupila do čtvrtfinále. V něm Švýcarka čeká na vítězku amerického duelu mezi Coco Gauffovou a Hailey Baptisteovou.

Sestřih zaápasu Bencicová – Davisová
Livesport

19:21 – Šampion z roku 2019 Dominic Thiem na domácí antuce v Kitzbühelu porazil navzdory bleskově prohraným prvním pěti gamům 1:6, 6:3, 6:2 Číňana Zhizhena Zhanga a po více než čtvrt roce vyhrál na turnaji ATP dva zápasy po sobě. O první letošní semifinále si devětadvacetiletý Rakušan zahraje s Francouzem Arthurem Rinderknechem (h2h 0:0).

18:37 – Středeční program na Livesport Prague Open ve Stromovce už kvůli dešti pokračovat nebude. Na středu už byl odložen i rozehraný duel druhého kola mezi Slovenkou Viktórií Hrunčákovou a Japonkou Nao Hibinovou.

18:09 - Ani středeční program na turnaji WTA 250 v pražské Stromovce se kvůli dešti nedohraje podle plánu. Pořadatelé už odložili zápas druhého kola mezi domácí Terezou Martincovou a Číňankou Yue Yuan a stále vyčkávají, zda se na kurt vrátí Slovenka Viktória Hrunčáková proti Japonce Nao Hibinové.

17:15 – Třetí nasazený Pedro Cachín na úvod antukového turnaje v Kitzbühelu porazil 7:5, 6:3 loňského semifinalistu Alberta Ramose ze Španělska, s nímž si poradil i před 10 dny ve svém premiérovém finále na okruhu ATP ve Gstaadu. O své teprve druhé semifinále se osmadvacetiletý Argentinec utká s čerstvým finalistou z Hamburku Srbem Laslem Djerem (h2h 1:0).

15:40 – Ani středeční program letošního ročníku Livesport Prague Open se neobejde bez komplikací spojených s počasím. Viktória Hrunčáková s Nao Hibinovou stihly na centrálním dvorci odehrát jen tři gamy, než je do šaten zahnal déšť, a po nich má nastoupit Tereza Martincová proti Yue Yuan. Hrát se začne nejdříve v 17 hodin.

15:15Alex Molčan čelil ve druhém kole na antuce v Kitzbühelu za stavu 0:5 ve druhé sadě dvěma mečbolům na vlastním servisu. Slovenský tenista, který v rakouském vysokohorském středisku přerušil sérii pěti porážek, ovšem předvedl famózní obrat a domácího Sebastiana Ofnera nakonec udolal 4:6, 7:5, 7:6. Ve svém druhém letošním čtvrtfinále potká Sebastiána Báeze.

14:32Barbora Strýcová odehrála poslední soutěžní zápas před domácím publikem. Dvojnásobná vítězka wimbledonské čtyřhry nedokázala v prvním kole Livesport Prague Open potvrdit roli favoritky a s lucky loserem Ankitou Rainaovou po více než dvou hodinách prohrála 6:3, 3:6, 4:6. Indka si o své premiérové čtvrtfinále na akcích WTA zahraje s Lindou Noskovou.

13:49 – Nejvýše nasazený Tomáš Macháč odehrál na challengeru v Liberci svůj první zápas po skreči před necelým měsícem v Rumunsku, poradil si 7:5, 6:1 s Álexem Martím a poprvé po téměř dvou měsících postoupil přes první kolo. O minimálně čtvrtfinálovou účast i při čtvrtém startu v tomto dějišti zabojuje předloňský finalista proti Ninovi Serdarušičovi, nebo Gerardovi Campanovi Leeovi.

12:52Tomás Martín Etcheverry vyhrál svůj první kariérní zápas v roli nasazené jedničky na turnajích ATP. Finalista dvou letošních antukových podniků začal v Kitzbühelu hladkým vítězstvím 6:2, 6:2 nad krajanem Guidem Andreozzim. Ve čtvrtfinále narazí na Daniela Galána, nebo Daniela Altmaiera.

12:44Michael Vrbenský v Liberci navázal na suverénně zvládnutou kvalifikaci. V zápase rozloženém do dvou dnů přetlačil 6:4, 2:6, 6:4 žebříčkově výše postaveného Valentina Royera. O první čtvrtfinále na challengerech po dvou letech bude usilovat proti nasazenému Franciscovi Comesanovi.

12:41Jaqueline Cristianová přehrála na Livesport Prague Open v souboji českých přemožitelek 6:4, 6:3 kvalifikantku Emilianu Arangovou a navázala na skalp nasazené jedničky a obhájkyně titulu Marie Bouzkové. Ve svém prvním čtvrtfinále na turnajích WTA od listopadu 2021, kdy bojovala o trofej v Linci, si zahraje s Katerynou Baindlovou (H2H 1:0). Ukrajince vzdala Jule Niemeierová.

12:01Jiří Veselý se v dubnu vrátil na kurty po dlouhé zdravotní pauze a postoupil do čtvrtfinále na challengeru v Ostravě. Po skončení turnaje odehrál zatím 11 utkání a připsal si už devátou porážku, tu poslední ve středu v Liberci proti až 538. hráči světa Federicovi Agustínovi Gómezovi po setech 6:4, 3:6, 4:6.

12:00Novak Djokovič odehraje před US Open pouze Masters v Cincinnati. Rekordman v počtu grandslamových trofejí se ovšem v Ohiu zúčastní i čtyřhry po boku krajana Nikoly Čačiče. S ním by mohl hrát debl i v Davis Cupu a také na olympiádě v Paříži 2024.

11:58Dalibor Svrčina začal v Liberci vydřeným vítězstvím 3:6, 7:6, 6:3 nad Maksem Kašnikowskim, se kterým hrál duel prvního kola kvůli počasí dva dny. V souboji o čtvrtfinále narazí nasazená trojka na dalšího polského zástupce Daniela Michalského.

11:47Andrew Paulson přijel do Liberce po triumfu na podniku M25+H v Německu, kde slavil svůj pátý profesionální triumf. Na domácím challengeru ale na něj nijak nenavázal. Hned v prvním kole podlehl 0:6, 6:7 Sumitovi Nagalovi, který před zhruba dvěma týdny kraloval po skalpu Dalibora Svrčiny na challengeru v Tampere.

11:26Vít Kopřiva získal v neděli v italské Veroně svůj druhý titul z challengerů a vítěznou sérii zatím úspěšně protahuje i na domácí půdě v Liberci. Loňskému čtvrtfinalistovi vzdal v úvodním kole za stavu 3:6, 0:1 ze svého pohledu favorizovaný šampion květnového pražského challengeru Jakub Menšík. Kopřiva se o čtvrtfinále utká s Francouzem Ugem Blanchetem.

08:23 – Na Livesport Prague Open ve Stromovce se dnes fanoušci mohou těšit na dvě české singlistky. S domácím publikem se loučící Barbora Strýcová (37) se zhruba od 12:30 utká s Indkou Ankitou Rainaovou, odpoledne by se na kurt měla dostat Tereza Martincová (28) proti Číňance Yue Yuan.

08:12 – Kanadský tenista Denis Shapovalov (24) se kvůli zranění levého kolena odhlásil z domácího turnaje ATP Masters 1000 v Torontu. "Jsem opravdu zklamaný, že se z Toronta musím odhlásit. Dělal jsem pro vyléčení kolena všechno možné, abych tu mohl hrát, ale bohužel to chce více času. Turnaj mi bude chybět, ale musím se soustředit na uzdravení," prohlásil 22. hráč světa, který před sedmi lety na Rogers Cupu jako teenager šokoval skalpem Rafaela Nadala a postupem až do semifinále.

07:55 – Kazach Alexander Bublik (26) znovu bavil. Ve Washingtonu ve čtyřhře s Nizozemcem Tallonem Griekspoorem předvedl v šestém gamu druhé sady několik parádních úderů a výrazně pomohl k brejku. Zápas ale nakonec vyhráli američtí soupeři Mackenzie McDonald a Ben Shelton.

07:35 – Druhý den na turnaji ATP 500 ve Washingtonu přinesl překvapení na úkor Poláka Huberta Hurkacze či domácího Sebastiana Kordy. Roli favorita naopak dokázali potvrdit Frances Tiafoe nebo Grigor Dimitrov. Zde jsou highlights úterního programu.

07:10 – Pátý nasazený Alex de Minaur (24) na úvod turnaje ATP 250 v mexickém Los Cabos potvrdil roli favorita a tuniského outsidera a kvalifikanta Skandera Mansourího (27) porazil navzdory třem ztraceným servisům ve dvou setech 6:4, 6:4. O čtvrtfinále si Australan, který v březnu v Mexiku vyhrál turnaj ATP 500 v Acapulcu, zahraje s Argentincem Thiagem Tirantem.

07:04 – Bývalý pátý hráč světa Kevin Anderson (37) na druhém turnaji po obnovení kariéry skončil na rozdíl od Newportu už po úvodním vystoupení. Ve Washingtonu jihoafrický finalista z roku 2017 podlehl 4:6, 7:6, 1:6 Jordanu Thompsonovi (29), s nímž přitom v předchozích třech střetnutích neztratil ani set. Australan ve druhém kole narazí už počtvrté v sezoně na Francouze Adriana Mannarina (h2h 2:5).

06:59Emil Ruusuvurori (24) na tvrdém povrchu ve Washingtonu zdolal 6:7, 6:4, 6:2 Japonce Jošihita Nišioku (27), vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 4:0 a postoupil do třetího kola. V něm si finský tenista zahraje na třetím ze čtyř posledních turnajů s Grigorem Dimitrovem (h2h 0:2), s nímž prohrál na antukovém Roland Garros i na trávě v Queen's Clubu.

06:53Hubert Hurkacz (26) skončil na turnaji ATP 500 ve Washingtonu i počtvrté už ve druhém kole. Letos čtvrtý nasazený Polák skončil po svém úvodním vystoupení po bezmála tříhodinové bitvě s domácím Michaelem Mmohem (25), kterému podlehl po nevyužití tří mečbolů při podání soupeře 3:6, 7:6, 6:7.

06:48Sebastian Korda (23) na čtvrtém ze šesti turnajů po tříměsíční pauze zaviněné zraněním zápěstí nezvládl hned své úvodní vystoupení. Na domácí půdě ve Washingtonu americký tenista s českými kořeny podlehl v prvním zápase na tvrdém povrchu od skreče ve čtvrtfinále Australian Open 7:5, 6:7, 4:6 Alexanderu Ševčenkovi (22), přestože ve třetím setu vedl 4:2, a prohrál třetí duel po sobě. Naopak soupeř si připsal premiérový skalp hráče TOP 30.

06:44 – Desátý hráč světa Frances Tiafoe (25) na domácí půdě ve Washingtonu návrat na tvrdý povrch zvládl. Druhý nasazený Američan si poradil v zápase bez jediného brejku s  Aslanem Karacevem (29) a postoupil do osmifinále. V něm na něj čeká Číňan Juncheng Shang (h2h 1:0).

Sestřih zápasu Tiafoe – Karacev
Livesport