Lehečka grandslamové maximum nevyrovnal. Medveděvovi skrečoval po druhém setu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Lehečka grandslamové maximum nevyrovnal. Medveděvovi skrečoval po druhém setu
Aktualizováno
Jiří Lehečka v osmifinále Wimbledonu skrečoval Daniilu Medveděvovi.
Jiří Lehečka v osmifinále Wimbledonu skrečoval Daniilu Medveděvovi.Profimedia
Jiří Lehečka (21) zakončil své zatím nejlepší působení ve slavném Wimbledonu nejhorším možným způsobem. Nejlepší Čech v žebříčku ATP vzdal za stavu 4:6, 2:6 kvůli zranění pravé nohy favorizované světové trojce Daniilovi Medveděvovi (27) a své maximum v All England Clubu počtvrté vylepšit nedokázal. Grandslamový šampion a bývalý lídr pořadí narazí ve svém prvním wimbledonském čtvrtfinále na Christophera Eubankse (27).

Medveděv – Lehečka 6:4, 6:2 / skreč

Jiří Lehečka prorazil na hlavní okruh loni, ale na všech čtyřech grandslamech vypadl hned v prvním kole. Po roce sbírání zkušeností se ovšem začal prosazovat na všech úrovních. Na letošním Australian Open zazářil skalpy Camerona Norrieho a Félixe Augera-Aliassimeho a stal se prvním českým grandslamovým čtvrtfinalistou po pěti letech. Přes první kolo přešel i na French Open a v únoru byl v Dauhá pětkrát jediný míček od prvního finále na akcích ATP.

Své maximum vylepšil také ve Wimbledonu, a to dokonce třikrát. Rodák z Mladé Boleslavi, kterému od dubna pomáhá bývalý čtvrtý hráč světa a jeden z nejlepších českých tenistů v historii Tomáš Berdych, vyřadil Sebastiana Ofnera a členy TOP 20 a finalisty generálky v Eastbourne Francisca Cerúndola a Tommyho Paula. Další z jeho parádních tažení skončilo v osmifinále po skreči proti Daniilovi Medveděvovi.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Lehečka tahal od začátku zápasu za kratší konec a po úvodním dějství se nechal ošetřovat. Před předčasným koncem kvůli zranění pravé nohy třikrát ztratil servis a čelil celkem 14 brejkbolovým hrozbám, přičemž sám si ani jednu příležitost nevypracoval. Utkání trvalo jen hodinu a 19 minut.

Medveděv postupem mezi nejlepší osmičku zkompletoval čtvrtfinálové účasti na všech čtyřech grandslamech. Teprve podruhé v open éře (Australian Open 2021) jsou ve čtvrtfinále mužské dvouhry na grandslamech tři Rusové (ještě Andrej Rubljov a Roman Safiullin).

"Bylo to strašně smutné. Věřím, že bych si atmosféru mnohem víc užil, kdybych byl fit. Těžko se hledala nějaká pozitiva. Tímhle způsobem nechci odehrát čtvrté kolo Wimbledonu. Kurt byl úžasný, diváci taky. Atmosféra patří k nejlepším, v nichž jsem kdy hrál. Moc mě mrzí, že jsem neměl šanci předvést svůj nejlepší výkon," uvedl Lehečka.

"Šlo o bolest v pravém nártu a chodidle. Při posledním střídání v prvním setu jsem ji zase začal hodně cítit. Pak jsem se bohužel už jenom trápil. Nemohl jsem předvádět tenis, který by mi mohl přinést úspěch. Nemohl jsem pokračovat. Zatím to vypadá na nějaký větší zánět v pravém chodidle. Naštěstí se ze včerejška na dnešek otok zmenšil asi na poloviční. Detaily ale pořád neznám," doplnil.

"Je mi Jiřího líto, protože hrát osmifinále Wimbledonu a zranit se není hezké. Doufám, že se dá brzy do pořádku. Má před sebou ještě hodně grandslamů," řekl Medveděv, který postoupil v Londýně premiérově do čtvrtfinále. "Vím, že Wimbledon byl v tomhle zatím mým nejhorším grandslamem. Jsem proto velmi šťastný, že jsem postoupil," dodal.

Bývalý šampion US Open a dvojnásobný finalista Australian Open bude ve svém prvním wimbledonském čtvrtfinále čelit Christopherovi Eubanksovi. Nyní devět zápasů neporažený Američan si vyšlápl na Stefanose Tsitsipase.

Výsledky dvouhry mužů ve Wimbledonu