Tennis Tracker: Antuku střídá tráva. Ve Stuttgartu se ladí forma na Wimbledon

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Antuku střídá tráva. Ve Stuttgartu se ladí forma na Wimbledon

Ve Stuttgartu se ladí forma na Wimbledon.
Ve Stuttgartu se ladí forma na Wimbledon.@boss__open
Tenisová sezona je v plném proudu a na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se dělo a děje 12. června?
Moment dne WTA ze zápasu Papadakisová –⁠ Samsonovová
Livesport CZ
Moment dne ATP z utkání Raonic –⁠ Kecmanovič
Livesport CZ

22:46 – Druhá nasazená Ljudmila Samsonovová měla na úvod turnaje WTA 250 v nizozemském Hertogenboschi nečekané potíže. Na trávě, na které předloni v Berlíně získala první titul na okruhu WTA, udolala v druhém nejdelším zápase sezony až po třech hodinách a 40 minutách boje 7:5, 6:7, 7:6 německou kvalifikantku a debutantku Lenu Papadakisovou.

20:32 – Jakub Menšík si na antukovém challengeru v Bratislavě zahrál poprvé zápas proti členovi TOP 100 a hned si připsal jeho skalp. Sedmnáctiletý Čech zdolal 6:4, 3:6, 6:1 Alexandera Ševčenka, který na jaře porazil Jiřího Lehečku či Sebastiána Báeze a uhrál set s Daniilem Medveděvem nebo Jannikem Sinnerem.

17:10 – Milos Raonic se po dlouhých 691 dnech, poprvé od července 2021, objevil na kurtech a hned v prvním zápase předvedl výkon hodný bývalé světové trojky a finalisty Wimbledonu. Svůj debut na trávě v Hertogenboschi odstartoval výhrou 6:3, 6:4 nad nasazenou pětkou Miomirem Kecmanovičem a o první čtvrtfinále od konce sezony 2020 si zahraje s Jordanem Thompsonem, nebo Giovannim Mpetshim Perricardem.

17:02 – "Když hrajete s dobrou hráčkou v prvním kole, musíte být opatrní. Musíte si uvědomovat hru, každý jednotlivý bod, protože to byl můj první zápas v sezoně. Myslím, že ona na tom byla stejně," vyprávěla na kurtu po zápase s Wangovou Sakkariová.

Pozápasový ohlas Sakakriové
Livesport CZ

16:50 – Maria Sakkariová na trávě v Nottinghamu přehrála Číňanku Xiyu Wang 6:2, 7:6, ve druhém kole čeká Řekyni buď domácí hráčka Katie Swanová, nebo Francouzka Alize Cornetová.

Sestřih zápasu Sakkariová –⁠ Wangová
Livesport CZ

16:34 – Matteo Berrettini odehrál svůj první zápas po dvouměsíční pauze. Bývalý šestý hráč světa vyhrál ve Stuttgartu všech devět utkání a do německé metropole se vrátil s bilancí 20:1 z posledních 21 zápasů na trávě (porážka ve Wimbledonu s Novakem Djokovičem). Ital však skončil hned v prvním kole po výprasku 1:6, 2:6 od krajana Lorenza Sonega a titul neobhájí.

Sestřih zápasu Sonego –⁠ Berrettini
Livesport CZ

15:57 – "Na začátku jsem cítil trochu tlak. Nepodával jsem nejlépe, udělal jsem hodně chyb. Ale na konci byly můj přístup a mentalita opravdu dobré," prozradil po triumfu Musetti.

Pozápasový ohlas Musettiho
Livesport CZ

15:11 – Lorenzo Musetti se vítězství na trávě dočkal až v pátém zápase na tomto povrchu. Nasazený Ital přehrál ve Stuttgartu 7:6, 6:3 kvalifikanta Bornu Goja a jeho dalším soupeřem bude Grégoire Barrére, nebo domácí divoká karta Oscar Otte.

Sestřih zápasu Musetti –⁠ Goja
Livesport CZ

15:07 – Ugo Humbet si v úvodním kole travnatého turnaje v nizozemském Hertogenboschi poradil s Australanem Jasonem Kublerem, francouzský tenista vyhrál 6:4, 6:3.

Sestřih zápasu Humbert –⁠ Kubler
Livesport CZ

15:02 – "Říká se, že čím více času strávíte na trávě, tím lépe. Po prohraném druhém setu jsem se tak necítila, ale dokázala jsem se rychle vrátit, znovu najít svou hru a ve třetím vyhrát," líčila po vítězství Vekičová.

Pozápasový ohlas Vekičové
Livesport CZ

14:55 – Chorvatka Donna Vekičová zvládla bitvu se Španělkou Cristinou Bucsaovou a po třech setech 6:2, 4:6, 6:1 postoupila na nottinghamské trávě do osmifinále.

Sestřih zápasu Vekičová – Bucsaová
Livesport CZ

14:46 – Viktoria Azarenková je bývalou světovou jedničkou, majitelkou 21 trofejí a dvojnásobnou grandslamovou šampionkou, přesto stále čeká na svůj první triumf na trávě. Běloruska začala v Hertogenboschi dvouhodinovou bitvou s kvalifikantkou a hráčkou třetí stovky Natalijí Stevanovičovou, Srbku zdolala po pěti odvrácených setbolech 7:6, 6:3. O první čtvrtfinále od lednového Australian Open se utká s Rebeccou Petersonovou, či Ashlyn Kruegerovou.

14:44 – Lorenzo Musetti se vítězství na trávě dočkal až v pátém zápase na tomto povrchu. Nasazený Ital přehrál ve Stuttgartu 7:6, 6:3 kvalifikanta Bornu Goja a jeho dalším soupeřem bude Grégoire Barrére, nebo domácí divoká karta Oscar Otte.

13:19 – Shuai Zhang znovu marně usilovala o svou první výhru od posledního lednového dne. Nasazená Číňanka a předloňská finalistka nestačila v prvním kole v Nottinghamu 1:6, 4:6 na semifinalistku loňského Wimbledonu Tatjanu Mariaovou a připsala si devátou porážku v řadě.

12:55 – Jiří Lehečka se na čtvrtý pokus dočkal svého premiérového vítězství na nejrychlejším povrchu. Nejlepší Čech v žebříčku ATP ztratil úvodní sadu, ale pak už dominoval a po setech 4:6, 6:3, 6:4 oplatil Marcosovi Gironovi nedávnou porážku z antukového French Open. O čtvrtfinále se utká s nasazenou trojkou a dalším americkým zástupcem Francesem Tiafoem.

12:36 – Alison Riskeová nedohrála na turnaji v nizozemském S-Hertogenbosch, neboť kvůli zranění v prvním kole ve druhé sadě vzdala za stavu 3:6, 0:3 ruské soupeřce Veronice Kuděrmetovové.

Sestřih utkání Riskeová – Kuděrmetovová
Livesport CZ

6:31 – Turnaj kategorie ATP 250 v německém Stuttgartu má v pondělí na programu pět bitev o postup do osmifinále. Na travnatém povrchu budou ladit svou formu na Wimbledon Jiří Lehečka, Lorenzo Musetti, Matteo Berrettini či Richard Gasquet.

6:25 – Andy Murray slavi druhý letošní titul na challengeru. 36letý Brit zahájil přípravu na Wimbledon triumfem na domácí trávě v Surbitonu, kde ve finále porazil 6:3, 6:2 Rakušana Jurije Rodionova. Více informací v článku.