Tennis Tracker: Djokovič díky výhře nad Alcarazem překonal rekord Björna Borga

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Djokovič díky výhře nad Alcarazem překonal rekord Björna Borga

Novak Djokovič opět potvrdil, že patří mezi nejlepší tenisty historie.
Novak Djokovič opět potvrdil, že patří mezi nejlepší tenisty historie.Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se dělo a děje 10. června?

22:35Karolína Muchová měla po prohraném finále Roland Garros se světovou jedničkou Polkou Igou Šwiatekovou lehce hořké pocity. Po porážce 2:6, 7:5, 4:6 a takřka tříhodinovém boji cítila, že první grandslamový titul byl na dosah. Co všechno po zápase řekla?

20:53Ivan Dodig a Austin Krajicek získali na Roland Garros titul ve čtyřhře. Ve finále porazili 6:3 a 6:1 Sandera Gillého a Jorana Vliegena.

20:20 – Na grandslamový titul sice Karolína Muchová ještě nedosáhla, na letošním Roland Garros tomu ale chyběl kousíček. Její blízká kamarádka, bývalá tenistka a také někdejší spojka Barbora Hlavicová pro Livesport Zprávy přiblížila cestu finalistky French Open od krizového momentu na Australian Open 2021 až k dnešnímu úspěchu. Více o tématu najdete v článku.

Muchové chyběl k titulu kousek.
Muchové chyběl k titulu kousek.AFP

18:00 Karolína Muchová se na Roland Garros ve svém prvním finále na grandslamu srdnatě rvala o triumf, ale o překvapení se nepostarala. Česká tenistka na pařížské antuce dlouho precizně hrající světové jedničce a dvojnásobné šampionce Ize Šwiatekové utekla ze stavu 2:6 a 0:3 a v rozhodujícím setu měla dvakrát výhodu brejku, obrat ovšem nedokonala a po bezmála tříhodinovém boji prohrála 2:6, 7:5, 4:6. Polka na majorech vyhrála i své čtvrté finále, French Open ovládla potřetí během čtyř let. Více informací najdete v článku.

17:00 Andy Murray na domácím travnatém challengeru v Surbitonu porazil 7:6, 6:3 Australana Jordana Thompsona, kterému oplatil šest let starou porážku z Queen's Clubu, a hned na prvním přípravném turnaji před Wimbledonem postoupil do finále. V něm 36letý Brit narazí na Belgičana Zizoua Bergse, nebo Rakušana Jurije Rodionova.

15:15Dino Prižmič na Roland Garros slaví první grandslamový titul. 17letý Chorvat vyhrál dvouhru chlapců, když ve finále přehrál 6:1, 6:4 Bolívijce Juana Carlose Pradu.

15:00Jesika Malečková se v nizozemském Hertogenboschi představila potřetí v sezoně v kvalifikaci turnaje WTA, ale do hlavní soutěže se opět nedostane. Ve svém teprve druhém zápase kariéry na trávě 28letá Češka prohrála 1:6, 4:6 s Američankou Sachiou Vickeryovou.

14:55 – Vítězkou French Open juniorek se stala třetí nasazená Alina Kornejevová. 15letá Ruska ve finále zdolala 7:6, 6:3 o tři roky starší Luccianu Pérezovou Alarconovou z Peru.

13:00 Dalibor Svrčina se stal šestým domácím vítězem challengeru v Prostějově. Český mladík ve finále porazil 6:4, 6:3 o dva roky staršího krajana Tomáše Macháče a také svůj druhý titul vybojoval na domácí antuce. V pondělí se díky němu může těšit na návrat do TOP 200. Více informací najdete v článku.

11:47 – Němec Alexander Zverev přiznal, že do semifinálového duelu s Casperem Ruudem na Roland Garros nastoupil se zraněním stehenního svalu. Norskému soupeři na pařížské antuce podlehl 3:6, 4:6, 0:6 a rok po těžkém úrazu kotníku se nedočkal vysněného postupu do finále. Nyní se po poradě s lékaři rozhodl odložit vstup do travnaté části sezony.

07:05 – Už popáté ve své kariéře dokázal Novak Djokovič vyhrát prvních 13 letošních grandslamových zápasů a překonal tak Björna Borga, který to dokázal čtyřikrát.

07:00 – V rámci 14. hracího dne letošního ročníku French Open poznáme další vítěze. Karolína Muchová nastoupí ke svému premiérovému finále na grandslamových turnajích a vyzve v něm světovou jedničku, vítězku z let 2020 a 2022 a obhájkyni titulu Igu Šwiatekovou. Na programu je také finále mužské čtyřhry, obstarají ho dvojice Ivan Dodig, Austin Krajicek a Sander Gillé, Joran Vliegen.

Přehled zápasu Muchová – Šwiateková (15:00)