Tennis Tracker: Alcaraz zdolal Djokoviče, Strýcová se s Wimbledonem rozloučila triumfem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Alcaraz zdolal Djokoviče, Strýcová se s Wimbledonem rozloučila triumfem

Carlos Alcaraz získal druhý grandslamový titul.
Carlos Alcaraz získal druhý grandslamový titul.@Wimbledon
Tenisová sezona je v plném proudu a na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se děje 16. července?

22:28 – Barbora Strýcová a Su-Wei Hsieh vyhrály v All England Clubu i 12. zápas a znovu po čtyřech letech slaví triumf ve čtyřhře žen. Ve finále zdolaly 7:5, 6:4 dosud suverénní nasazené trojky Storm Hunterovou a Elise Mertensovou. Plzeňská rodačka, pro níž je letošní sezona rozlučkou s kariérou, získala svůj druhý grandslamový titul.

19:57 – Carlos Alcaraz vyhrál všech 12 letošních zápasů na travnatých dvorcích. Španělský supertalent dokonce ve finále slavného Wimbledonu porazil 1:6, 7:6, 6:1, 3:6, 6:4 sedminásobného šampiona a vítěze posledních čtyř ročníků Novaka Djokoviče, který útočil na vyrovnání rekordů Margaret Courtové a Rogera Federera a přišel o šanci na kalendářní Grand Slam. Rodák z El Palmaru získal druhý grandslamový vavřín, loni kraloval na US Open.

18:25 – Poslední porážku před sérií 33 výher na trávě utrpěl Novak Djokovič ve čtvrtfinále Wimbledonu, když odstoupil z turnaje v zápase proti Tomáši Berdychovi, který vyhrál první set v tie-breaku a ve druhém byl o brejk lepší, načež mu Djokovič podal ruku a pokorně odešel z kurtu číslo 1. O šest měsíců později, poté co si vzal do konce sezony volno, podstoupil operaci poškozeného lokte.

17:07 – Alena Kovačková s Laurou Samsonovou dobyly dívčí čtyřhru ve slavném Wimbledonu. Patnáctileté Češky ve finále přehrály 6:4, 7:5 domácí duo Hannah Klugmanová, Isabelle Lacyová.

17:05 – Sedmnáctiletý Jakub Filip získal deblový titul ve wimbledonské juniorce. Sedmnáctiletý Čech spolu s Italem Gabrielem Vulpittou ve finále porazili 6:3, 6:3 nasazené šestky a srbsko-francouzský tandem Branko Djurič, Arthur Gea. Více informací v článku.

16:05 – Nenasazený Henry Searle se stal prvním domácím šampionem wimbledonské juniorky po dlouhých 61 letech. Sedmnáctiletý Brit ve finále porazil 6:4, 6:4 svého ruského vrstevníka Jaroslava Demina a navázal na triumf Stanleyho Matthewse z roku 1962.

Henry Searle vyhrál na domácí půdě juniorský titul.
Henry Searle vyhrál na domácí půdě juniorský titul.@Wimbledon

16:00 – Nikola Bartůňková 13leté čekání na českou juniorskou šampionku Wimbledonu neukončila. Sedmnáctiletá Češka ve finále nejslavnějšího turnaje podlehla za necelou hodinu a půl 2:6, 2:6 o rok mladší Clervie Ngounoueové. Poslední českou šampionkou této disciplíny zůstává Kristýna Plíšková. Více informací v článku.

15:45 – Andrew Paulson získal na turnaji M25+H v Německu svůj celkově pátý a nejcennější titul. Jednadvacetiletý Čech ve finále přehrál 6:4, 6:2 Daniela Dutru da Silvu z Brazílie.

12:50 – Anna Sisková si v sobotu připsala premiérové vítězství na nejvyšším okruhu a v neděli si zajistila první start v hlavních soutěžích na této úrovni. Dvaadvacetiletá Češka udolala ve finále kvalifikace v Budapešti po více než dvou hodinách 6:1, 3:6, 7:6 nasazenou dvojku Marii Timofjevovou z Ruska.

6:15 – Finále snů o rekordy a post světové jedničky spolu ve Wimbledonu sehrají Carlos Alcaraz a Novak Djokovič. Zatímco Srb vyhrál slavný travnatý turnaj už sedmkrát, mladý Španěl je poprvé ve finále. O titul na svém rozlučkovém turné zabojuje také Barbora Strýcová. Se svou parťačkou Su-Wei Hsieh nastoupí ve finále ženské čtyřhry proti nasazeným trojkám Elise Mertensové a Storm Hunterové.