Tennis Tracker: Bývalý pátý hráč světa Anderson se v 37 letech vítězně vrátil na kurty

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Bývalý pátý hráč světa Anderson se v 37 letech vítězně vrátil na kurty

Kevin Anderson zahájil návrat úspěšně.
Kevin Anderson zahájil návrat úspěšně.facebook.com/KAndersonATP
Tenisová sezona je v plném proudu a na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se děje 19. července?
Moment dne ATP ze zápasu Bergs – Rodionov
Livesport CZ

21:36 – Claire Liuová na třetí pokus porazila Julii Putincevovou. Na antuce v Budapešti americká tenistka zvítězila nad čtvrtou nasazenou Kazaškou 6:3, 7:6, přestože ve druhém setu prohrávala 0:5 a 15:40 a čelila celkově sedmi mečbolům.

20:30 – Bývalý pátý hráč světa Kevin Anderson v 37 letech obnovil kariéru a na trávě v Newportu, kde předloni slavil svůj poslední 7. titul, porazil i druhého soupeře ve dvou setech. Zkušený Jihoafričan dnes zdolal 6:3, 7:6 Nizozemce Gijse Brouwera a hned na první akci po 14 měsících postoupil do čtvrtfinále.

20:04 – Jakub Menšík končí na antukovém challengeru v nizozemském Amersfoortu ve druhém kole. 17letý český talent nestačil na Němce Maximiliana Marterera, kterému podlehl 3:6, 6:7.

19:59 – Dánští tenisté na Homan Cupu v Nice hrají se Švýcary 1:1. Vítězný bod překvapivě nedokázal získat šestý hráč světa Holger Rune, kterého porazil 6:4, 6:3 Luca Riedi a připsal si první skalp člena TOP 70.

19:53 – Duel na sicilské antuce v Palermu mezi Clarou Burelovou a Cristinou Bucsaovou zvládla lépe první jmenovaná. Francouzka se se svou soupeřkou nepárala a po hodině a 10 minutách zvítězila 6:2 a 6:4.

Sestřih zápasu Burelová – Bucsaová
Livesport CZ

19:45 – Německé derby na turnaji ve švýcarském Gstaadu zvládl lépe Yannick Hanfmann, který udolal krajana Daniela Altmaiera ve třech setech 4:6, 6:2, 7:5.

Sestřih utkání Hanfmann – Altmaier
Livesport CZ

19:34 – Německý tenista Alexander Zverev čelí opět obvinění z ublížení na těle od jedné ze svých bývalých partnerek. Podle informací agentury SID podalo státní zastupitelství v Berlíně 7. července žádost o trestní příkaz, soud by měl nyní rozhodnout, zda jsou důkazy dostatečné k uložení trestu.

18:11 – Lorenzo Musetti na třetí pokus zvládl vstup do antukového turnaje ATP v Bastadu. Ani letos to ale třetí nasazený Ital neměl jednoduché, o rok staršího krajana Mattea Arnaldiho udolal až po využití sedmého mečbolu 6:3, 4:6, 7:6. Ve čtvrtfinále se utká s rakouským kvalifikantem Filipem Misolicem.

Sestřih zápasu Musetti – Arnaldi.
Livesport CZ

17:35 – Ve francouzském Nice po čtyřleté odmlce odstartoval Hopman Cup. Do vedení se v zahajovacím utkání dostali Dánové, jejichž úvodní bod proti Švýcarsku vybojovala Clare Tausonová po výhře 6:2, 6:3 nad Céline Naefovou.

17:07 – Miriam Kolodziejová a Jesika Malečková na antuce v Budapešti slaví premiérovou společnou výhru na turnaji WTA. Vítězky pěti akcí ITF v Maďarsku v prvním letošním společném vystoupení porazily 6:4, 7:5 domácí dvojici Adrienn Nagyová a Amarissa Tóthová.

16:50 – Anna Karolína Schmiedlová na turnaji WTA v Budapešti otočila vývoj utkání s Tamarou Korpatschovou na 4:6, 6:2 a 6:3. Zápas Slovenky s Němkou trval bezmála dvě a půl hodiny. O první semifinále po více než čtyřech letech se slovenská osmifinalistka letošního French Open utká s Kazaškou Putincevovou, nebo Američankou Liuovou.

Sestřih utkání Schmiedlová – Korpatschová
Livesport

16:27 – Vít Kopřiva téměř čtyři měsíce dlouhé čekání na minisérii dvou výher po sobě neukončil ani na antukovém challengeru v Tampere. S třetím nasazeným Lukášem Kleinem ve druhém kole prohrál 5:7, 1:6, přestože v úvodu zápasu vedl 5:0, a nevrátil mu nedávné vyřazení z kvalifikace Wimbledonu. Slovenský tenista ve čtvrtfinále vyzve dalšího Čecha Dalibora Svrčinu.

16:25 – Dominic Thiem na antukovém podniku ATP 250 ve Gstaadu prohrál znovu po dvou měsících s Hamadem Medjedovičem. Rakouský šampion z roku 2015 podlehl srbskému mladíkovi 5:7, 6:2, 3:6 a nedokázal mu oplatit květnovou porážku ze semifinále domácího challengeru v Mauthausenu.

15:30 – Francisco Cerundolo je na antukovém turnaji v Bastadu ve čtvrtfinále. Argentinský tenista si poradil za hodinu a 22 minut s devatenáctiletým Francouzem Lucou van Asschem 6:2 a 6:3.

Sestřih utkání van Assche – Cerundolo
Livesport

14:17 – Jiří Veselý po překvapivé výhře v prvním kole Wimbledonu nad Sebastianem Kordou prohrál už sedm setů v řadě. V prvním kole antukového challengeru ve finském Tampere podlehl hladce 4:6, 1:6 Indu Sumitu Nagalovi.

Na Sumita Nagala z Indie Jiří Veselý nevyzrál.
Na Sumita Nagala z Indie Jiří Veselý nevyzrál.@TampereOpen

14:15 – Jozef Kovalík na antuce ve švédském Bastadu na skalp Alejandra Davidoviche nenavázal a neukončil dvouleté čekání na čtvrtfinále na okruhu ATP. Ve druhém kole Slovák podlehl 6:4, 6:7, 4:6 Rakušanu Filipu Misolicovi, přestože ve druhém setu byl dva míčky od vítězství a ve třetím vedl 4:1.

13:50 – Pátý nasazený Dalibor Svrčina na antukovém challengeru ve finském Tampere porazil 7:5, 7:6 Argentince Hernána Casanovu a postoupil do čtvrtfinále. V něm se dvacetiletý český mladík utká s krajanem Vítem Kopřivou, nebo nasazeným Slovákem Lukášem Kleinem,.

13:10 – Anna Sisková v Budapešti den po úspěšném debutu v hlavní soutěži turnaje WTA ve dvouhře slaví vítěznou premiéru i ve čtyřhře. S Američankou Jessie Aneyovou porazily 6:4, 7:5 dvojici Elina Avanesjanová a Diana Šnaiderová a společnou bilanci vylepšily na 14:1.

12:50 – Roman Jebavý a Petr Nouza slaví první společné vítězství. Čeští tenisté zvládli vstup do čtyřhry na antukovém turnaji ATP 250 ve švýcarském Gstaadu, kde zdolali 4:6, 6:2, 10:8 kazašsko-ukrajinský tandem Andrej Golubjov a Denys Molčanov a postoupili do čtvrtfinále.

8:00 – Ve francouzském Nice dnes začíná Hopman Cup, po čtyřech letech obnovená exhibiční soutěž smíšených družstev však v předvečer přišla o jednu z hvězd. Švýcarsko se musí obejít bez vítězky z let 2018 a 2019 Belindy Bencicové, která se kvůli drobným potížím s pravou paží odhlásila i z následující domácí antukové akce WTA 250 v Lausanne. Společně s Leandrem Riedim tak bude hrát osmnáctiletá Céline Naefová.

6:10 – Bývalý pátý hráč světa Kevin Anderson v 37 letech obnovil kariéru a na trávě v Newportu, kde předloni slavil svůj poslední 7. titul, se vrátil vítězstvím. Zkušený Jihoafričan v prvním duelu po 14 měsících porazil hladce 6:3, 6:2 Kanaďana Gabriela Dialla.