Tennis Tracker: Deblista Pavlásek atakuje žebříčkové maximum, Svrčina v Indii porazil Tomice

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Deblista Pavlásek atakuje žebříčkové maximum, Svrčina v Indii porazil Tomice
Arnaldi si v Acapulcu připsal proti Fritzovi první skalp hráče TOP 10 na tvrdém povrchu
Arnaldi si v Acapulcu připsal proti Fritzovi první skalp hráče TOP 10 na tvrdém povrchuAFP
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 27. února?

23:43Joao Fonseca, který si minulý týden na domácí pětistovce v Riu de Janeiro připsal první dvě výhry na okruhu ATP a ve světovém žebříčku vyletěl ze sedmé do čtvrté světové stovky, na dalším turnaji na jihoamerické antuce končí v prvním kole. V chilském Santiagu sedmnáctiletý Brazilec nestačil na Thiaga Tiranteho, proti kterému si před rokem a čtvrt připsal premiérové vítězství na challengeru. Tentokrát o pět let staršímu Argentinci podlehl po více než dvou hodinách boje 5:7, 6:7.

23:10Sára Bejlek ani na pátý pokus nevyhrála zápas či set na hlavním okruhu. Po čtyřech nezdarech na grandslamech neuspěla osmnáctiletá Češka ani při premiéře na podniku WTA, v americkém Austinu podlehla 3:6, 2:6 nejvýše nasazené Ukrajine Anhelině Kalininové a nenavázala na zdárně absolvovanou kvalifikaci.

22:52 – Řek Stefanos Tsitsipas chce pomoci s obnovou Acapulca po loňském hurikánu Otis. Na turnaji ATP 500 v mexickém letovisku slíbil na odstranění škod věnovat 1000 dolarů za každé eso, které zahraje. V prvním kole Tsitsipase čeká duel s Romanem Safiullinem z Ruska. Hurikán Otis, který tichomořské pobřeží Mexika zasáhl vloni v říjnu, si vyžádal minimálně 50 lidských životů. Živel navíc napáchal škody za miliardy dolarů, zcela zničeno nebo vážně poškozeno bylo více než 130.000 domů.

22:21Tereza Martincová přes půl roku trvající čekání na výhru v hlavní soutěži turnaje WTA neukončila ani v texaském Austinu. Po úspěšně absolvované kvalifikaci česká tenistka nenašla recept na domácí nasazenou dvojku Sloane Stephensovou, proti bývalé světové trojce a aktuálně 40. hráčce světa nevyužila ani jeden ze sedmi brejkbolů a prohrála 4:6, 0:6.

21:25 – 35letý Španěl Albert Ramos na úvod antukového klání ATP 250 v chilském Santiagu porazil 6:3, 6:2 Bolívijce Huga Delliena a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 4:0. O postup do čtvrtfinále se semifinalista z let 2020 a 2022 utká s krajanem Jaumem Munarem (h2h 5:1), s nímž prohrál až poslední šestý vzájemný souboj loni v Umagu.

19:00Adam Pavlásek a Uruguayec Ariel Behar na turnaji ATP 500 v Dubaji zdolali 3:6, 6:3, 10:8 americko-britské duo Nathaniel Lammons a Jackson Withrow a oplatili jim dvě porážky z loňské sezony (US Open a Astana). Osmadvacetiletý český deblový specialista právě za pomoci jihoamerického parťáka prožívá v posledních měsících nejlepší období kariéry a ve světovém pořadí deblistů atakuje své maximum. V live žebříčku figuruje na 41. místě, dvě pozice před svým nejlepším umístěním.

18:16 – Jakub Menšík i na svém čtvrtém turnaji na hlavním okruhu zvládl úvodní vystoupení. Tři dny po porážce ve finále v Dauhá uspěl v prvním kole turnaje ATP 500 v Dubaji, kde po odvrácení mečbolu a takřka třech hodinách boje udolal 4:6, 6:3, 7:6 dvojnásobného semifinalistu a 31. hráče světa Bornu Čoriče z Chorvatska. O postup do čtvrtfinále se osmnáctiletý Čech hrající první turnaj v roli člena TOP 100 utká znovu po týdnu se Španělem Alejandrem Davidovichem (h2h 1:0).

17:39Daniil Medveděv v prvním zápase od porážky ve finále Australian Open, v němž neudržel vedení 2:0 proti Janniku Sinnerovi a následně několik měsíců odpočíval, nezaváhal. V Dubaji čtvrtý hráč světa vykročil za premiérovou obhajobou titulu výhrou 6:3, 7:5 nad naturalizovaným Kazachem Alexanderem Ševčenkem.

16:49Jiří Lehečka v Dubaji dva zápasy během jednoho dne nevyhrál. Ve čtyřhře v prvním společném utkání se Španělem Alejandrem Davidovichem skončili po porážce 1:6, 7:6, 9:11 s francouzskými deblisty Nicolasem Mahutem a Edouardem Rogerem-Vasselinem.

15:10 – Jiří Lehečka ve druhém kole turnaje v Dubaji vyzve pět zápasů neporaženého Karena Chačanova (h2h 0:2), který před dvěma dny po finálové výhře nad Jakubem Menšíkem triumfoval v katarském Dauhá. Ve Spojených arabských emirátech ruský tenista odstartoval výhrou 6:2, 6:3 na devatenáctiletý francouzským lucky loserem Lucou Van Asschem.

14:25 – Šestadvacetiletá Gabriela Knutsonová znovu po týdnu startuje na turnaji ITF W50 v jihoafrické Pretorii a roli favoritky v prvním kole opět zvládla. Druhá nasazená Češka přehrála domácí outsiderku Hailey Troupovou dvakrát 6:2.

13:54 – Jednadvacetiletý Dalibor Svrčina si v prvním kole challengeru v Novém Dillí připsal skalp bývalé světové sedmnáctky Bernarda Tomice. O deset let staršího Australana s kontroverzní pověstí porazil 6:3, 6:4.

13:30 – Jiří Lehečka na čtvrtém z pěti letošních turnajů porazil svého prvního soupeře. Na podniku ATP 500 v Dubaji český maldík zdolal 6:4, 3:6, 7:5 Maďara Mártona Fucsovicse a postoupil mezi šestnáctku nejlepších. O čtvrtfinále si zahraje s čerstvým šampionem z Dauhá Rusem Karenem Chačanovem, nebo francouzským lucky loserem Lucou Van Asschem.

13:24 – Světová osmnáctka Ugo Humbert na začátku turnaje v Dubaji porazil 4:6, 6:3, 6:3 o dvanáct let staršího krajana Gaëla Monfilse, oplatil mu pět dní starou porážku z Dauhá a stane se novou francouzskou jedničkou. O čtvrtfinále si pětadvacetiletý Francouz zahraje s dalším veteránem - britským šampionem z roku 2017 Andym Murraym (h2h 0:2).

12:51Alejandro Davidovich v Dubaji i přes škobrtnutí a poranění palce na pravé noze porazil 6:3, 4:6, 6:1 Maďara Fábiána Marozsána a po sérii tří porážek se dočkal pocitu z vítězného zápasu. Ve druhém kole osmý nasazený Španěl čeká na vítěze souboje mezi Jakubem Menšíkem a Bornou Čoričem.

10:39 – Sedmatřicetiletá Andrea Sestini Hlaváčková, jež od sezony 2018 odehrála už jen jeden rozlučkový turnaj v roce 2022, porodila druhou dceru. Bývalá třetí deblistka světa, dvojnásobná grandslamová vítězka ve čtyřhře žen a majitelka stříbrné olympijské medaile z Londýna 2012 se na sociálních sítích hrdě pochlubila holčičkou Beou, na kterou doma čekala sestra Isabella. Plzeňská rodačka má rodinu s italským manželem Fabriziem, jehož si po osmiletém vztahu vzala v červenci 2017.

10:06Jonáš Forejtek v indickém Novém Dillí na dvě výhry z kvalifikace nenavázal a první letošní úspěch v hlavní soutěži challengeru nevybojoval. Dvaadvacetiletý český tenista v úvodním kole padl po takřka tříhodinové bitvě 4:6, 7:6, 6:7 s o tři roky starším Valentinem Vacherotem z Monaka, který v roce 2024 ovládl již tři challengery, poprvé se posunul do TOP 150 a dnes upravil letošní zápasovou bilanci na 20:1.

09:54 – Jakub Menšík se v pondělí stal sedmým nemladším hráčem za posledních 10 let, který pronikl do TOP 100 světového žebříčku. se v pondělí stal ve věku 18 let a 178 dní sedmým nemladším hráčem za posledních 10 let, který pronikl do TOP 100 světového žebříčku. Mladší byli jen Borna Čorič, Carlos Alcaraz, Alexander Zverev, Jannik Sinner, Denis Shapovalov a Taylor Fritz.

08:28 – Světová desítka Taylor Fritz sedm dní po obhájení triumfu v Delray Beach nezvládl vstup do turnaje ATP 500 v Acapulcu. Americký finalista z roku 2020 v Mexiku podlehl 4:6, 6:4, 3:6 třiadvacetiletému Italovi Matteu Arnaldimu, který si připsal druhý skalp člena elitní desítky žebříčku ATP a první na tvrdém povrchu. 42. hráč světa Arnaldi ve druhém kole vyzve dalšího Američana Bena Sheltona (h2h 0:0).

08:11 – Světová třicítka Félix Auger-Aliassime už počtvrté v sezoně nezvládl roli papírového favorita. Na podniku ATP 500 v mexickém Acapulcu kanadský tenista podlehl 6:2, 2:6, 3:6 jednadvacetiletému Italovi Flaviu Cobollimu, když prohrál 10 z 12 posledních gamů. Aktuálně 69. hráč světa Cobolli si připsal teprve druhý skalp člena TOP 50 a mohl by si zahrát se Stefanosem Tsitsipasem.

07:46Marta Kosťuková tento týden dala přednost startu na podniku WTA 500 v San Diegu před obhajobou triumfu v texaském Austinu, kde před rokem slavila jediný triumf na hlavním okruhu. V Kalifornii osmá nasazená Ukrajinka odstartovala výhrou 6:4, 4:6, 6:2 nad domácí kvalifikantkou Ann Liovou a na osmém z devíti turnajů od loňského US Open tak zvládla své úvodní vystoupení.

07:24 – Světová devítka Alex de Minaur na podniku ATP 500 v Acapulcu vykročil za obhajobou svého posledního sedmého a zároveň nejcennějšího titulu drtivou výhrou. Třetí nasazený Australan v Mexiku v repríze loňského čtvrtfinále smetl 6:2, 6:1 Japonce Tara Daniela a stále s ním v žádném ze sedmi setů neztratil víc jak dva gamy. Ve druhém kole se australský tenista utká s Rakušanem Sebastianem Ofnerem (h2h 0:0).

07:20 – Druhý americko-britský souboj v Acapulco vyzněl lépe po tenistu z USA. Ben Shelton udolal po 2 hodinách a 48 minutách boje 2:6, 7:5, 7:6 Daniela Evanse, přestože ve třetím setu nevyužil za stavu 5:4 a 40:0 tři mečboly v řadě a soupeř v 12. gamu podával na vítězství. O postup do čtvrtfinále, kterým by v mexickém letovisku vyrovnal výsledek svého otce Bryana z roku 1994, se světová sedmnáctka Shelton střetne s krajanem a čerstvým šampionem z Delray Beach Taylorem Fritzem, nebo Italem Matteem Arnaldim.

07:14Jack Draper vstoupil do turmaje ATP 500 v mexickém Acapulcu výhrou 6:0, 6:4 nad světovou čtrnáctkou Tommym Paulem, kterému oplatil porážku z druhého kola Australian Open a vedení ve vzájemné bilanci upravil na 3:1. Zatímco Američan nenavázal na povedená předchozí vystoupení v Dallasu (titul) a Delray Beach (finále), dvaadvacetiletý Brit si v souboji levorukých tenistů zahraje s japonským lucky loserem Jošihitem Nišiokou (h2h 0:0) o postup do čtvrtfinále.

07:08 – Světová pětka Jessica Pegulaová z USA, jež po Australian Open laborovala se zraněním krku a šest týdnů nehrála, se v prvním zápase po rozchodu s trenérem Davidem Wittem utká na domácím turnaji WTA 500 v San Diegu s rozehranou Jule Niemeierovou (h2h 0:0). Čtyřiadvacetiletá německá kvalifikantka v Kalifornii odstartovala jednoznačnou výhrou 6:3, 6:0 nad Francouzkou Varvarou Gračovovou, s níž absolvovala již 21. zápas sezony.

07:05Katie Boulterová v zahajovacím utkání turnaje WTA 500 v San Diegu smetla 6:3, 6:1 Ukrajinku Lesju Curenkovou a až ve čtvrtém vzájemném střetnutí si připsala její premiérový skalp. O čtvrtfinále si sedmadvacetiletá Britka zahraje s druhou nasazenou Brazilkou Beatriz Haddadovou Maiaovou (h2h 0:0).

06:58 – Šestý nasazený Facundo Díaz Acosta na úvod turnaje ATP 250 v chilském Santiagu udolal po více než tříhodinové bitvě 5:7, 6:3, 7:6 krajana Pedra Cachína, který od loňského října prohrál 11. zápas v řadě, a svou bilanci během Golden Swing na jihoamerických antukách vylepšil na 9:2. O čtvrtfinále si třiadvacetiletý Argentinec, který předminulý týden triumfoval na domácí půdě v Buenos Aires, zahraje se Španělem Pedrem Martínezem (h2h 0:1).