Tennis Tracker: Djokovič postoupil po skreči soupeře, Rune vzdal a prohrál popáté v řadě

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Djokovič postoupil po skreči soupeře, Rune vzdal a prohrál popáté v řadě

Holger Rune prohrál už pátý zápas v řadě.
Holger Rune prohrál už pátý zápas v řadě.Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se děje 17. srpna?
Moment dne ATP ze zápasu Alcaraz – Paul
Livesport
Moment dne WTA ze zápasu Gauffová – Šarífová
Livesport

23:42 – Zápasy v Cincinnati komplikuje dešťová přeháňka. Radost z toho nemá Marie Bouzková, jež v osmifinále překvapivě vede nad domácí šest zápasů neporaženou světovou trojkou Jessicou Pegulaovou 6:4 a 3:0 s dvěma brejky v zádech, a také Carlos Alcaraz, který po nevyužití tří mečbolů a již třech hodinách boje hraje s domácím Tommym Paulem 4:3 ve třetím setu a má výhodu servisu.

22:58Max Purcell týden po premiérové výhře na turnajích Masters 1000 a den po první výhře nad hráčem TOP 10 slaví na další tisícovce v Cincinnati skalp trojnásobného grandslamového šampiona Stana Wawrinky. Pětadvacetiletý Australan zvítězil na švýcarským veteránem 6:4, 6:2 a postoupil do svého největšího čtvrtfinále, v němž by si mohl zahrát se světovou jedničkou Carlosem Alcarazem.

22:15 – Markétu Vondroušovou v Cincinnati čeká souboj vítězek posledních dvou grandslamů. Ve čtvrtfinále vyzve světovou jedničku Polku Igu Šwiatekovou (h2h 0:1), která v osmifinále porazila po obratu 3:6, 6:1, 6:1 Číňanku Qinwen Zheng, kterou porazil i počtvrté, ale už potřetí až ve třech setech.

Sestřih zápasu Šwiateková – Qinwen Zheng
Livesport

22:10 – Světová čtyřka Jelena Rybakinová 11 dní před startem US Open skrečovala zápas. Kazašská tenistka v osmifinále turnaje WTA 1000 v Cincinnati vzdala za stavu 6:4 a 2:5 kvůli bolestem pravého ramena Jasmině Paoliniové. Italka se ve svém největším čtvrtfinále utká s Lindou Noskovou, nebo Coco Gauffovou. 

20:41 – Karolína Muchová v Cincinnati zdolala i svou třetí soupeřku po třísetovém boji navzdory přetrvávajícím bolestem břišního svalu. Řekyni Mariu Sakkariovou přemohla po setech 6:3, 2:6, 6:3 a vyhrála již čtvrtý vzájemný duel po sobě. Ve čtvrtfinále šestadvacetiletá Češka narazí na další členku TOP 10 Jessicu Pegulaovou, nebo krajanku Marii Bouzkovou.

Sestřih zápasu Muchová – Sakkariová
Livesport

20:19Hubert Hurkacz v Cincinnati vyřadil během dvou dnů oba loňské finalisty. Po obhájci titulu Bornu Čoričovi porazil 6:3, 6:4 světovou čtyřku Řeka Stefanose Tsitsipase, dočkal se první letošní výhry nad hráčem elitní světové desítky a po více než roce postoupil do čtvrtfinále turnaje Masters 1000. V něm na Poláka čeká Australan Alexei Popyrin (h2h 2:0).

19:45Alexander Zverev poprvé od vážného zranění kotníku na loňském Roland Garros porazil hráče TOP 10, s nimiž prohrál devět duelů v řadě. V Cincinnati zdolal v souboji bývalých šampionů 6:4, 5:7, 6:4 Daniila Medveděva, se kterým si poradil poprvé od Turnaje mistrů 2021 a sérii tří letošních porážek. Ve čtvrtfinále bude německý tenista favoritem proti domácímu Mackenzimu McDonaldovi, nebo Francouzi Adrianu Mannarinovi.

18:55Alexei Popyrin v Cincinnati ani počtvrté neprošel kvalifikací, do hlavní soutěže se ale dostal jako lucky loser po odhlášení Karena Chačanova a svou druhou šanci proměnil již v postup do prvního čtvrtfinále na turnajích Masters 1000. V boji o něj čtyřiadvacetiletý Australan porazil 6:2, 1:6, 6:3 Fina Emila Ruusuvuoriho a vyhrál 8. z 9 posledních zápasů. O semifinále si zahraje se Stefanosem Tsitsipasem, nebo Hubertem Hurkaczem.

18:29Markéta Vondroušová v Cincinnati porazila 7:5, 6:3 domácí Sloane Stephensovou a bez ztráty setu postoupila do čtvrtfinále. V něm se může utkat v souboji vítězek posledních dvou grandslamů se světovou jedničkou Igou Šwiatekovou, pokud Polka potvrdí roli favoritky proti Qinwen Zheng.

Sestřih zápasu Vondroušová – Stephensová
Livesport

09:56 – Argentinci Juanu Martínovi del Potrovi nevyšel záměr uzavřít profesionální kariéru na letošním US Open. Vítěz newyorského grandslamu z roku 2009 po dlouhodobých problémech s kolenem stále není v pořádku a ve středu chyběl mezi oznámenými držiteli divokých karet.

07:30 – Pořadatelé US Open rozdali divoké karty. Na posledním grandslamu si zahrají i bývalé světové jedničky Dánka Caroline Wozniacká (33) a domácí šampionka z let 2000 a 2001 Venus Williamsová (43). Do soutěže mužů se dostal také Američan John Isner (38).

05:47 – Bývalý třetí hráč světa Stan Wawrinka v Cincinnati přehrál 6:3, 6:4 domácí světovou desítku Francese Tiafoea, s nímž vyhrál i čtvrtý vzájemný zápas, zaznamenal druhý letošní skalp hráče TOP 10 a stal se třetím nejstarším osmifinalistou turnajů Masters 1000. O první čtvrtfinále na 'tisícovce' po více než třech letech se osmatřicetiletý švýcarský veterán utká s Australanem Maxem Purcellem (h2h 0:0).

Sestřih zápasu Wawrinka – Tiafoe
Livesport

05:42 – Viktoria Azarenková na 11. z posledních 12 turnajů nevyhrála víc jak jeden zápas. V Cincinnati šampionka z roku 2013 ve druhém kole podlehla 6:3, 3:6, 4:6 Donně Vekičové, jež zvýšila vedení ve vzájemné bilanci na 3:1. Chorvatka v osmifinále vyzve Tunisanku Ons Jabeurovou (h2h 1:3).

05:38 – Světová dvojka Aryna Sabalenková v Cincinnati odstartovala vydřenou výhrou 7:5, 2:6, 6:4 nad domácí Ann Liovou. O čtvrtfinále se loňská semifinalistka utká s Darjou Kasatkinovou, s níž ve vzájemné bilanci vede 3:2, ale na betonu prohrála dva ze tří duelů.

05:35 – Novak Djokovič se v prvním zápase na Masters 1000 v Cincinnati po čtyřech letech příliš nezapotil. Už po prvním setu, který získal poměrem 6:4, mu kvůli bolestem zad vzdal Španěl Alejandro Davidovich. V osmifinále se srbský šampion z roku 2018 utká s Gaëlem Monfilsem (h2h 19:1), s nímž vyhrál 19 duelů v řadě.

05:30 – Mezi šestnáctkou nejlepších na turnaji WTA 1000 v  Cincinnati jsou stejně jako před týdnem v Montrealu čtyři Češky. V Ohiu kvarteto doplnila Marie Bouzková, jež ve druhém kole zdolala 6:2, 4:6, 6:1 Belgičanku Elise Mertensovou. O čtvrtfinále si zahraje s domácí šest zápasů neporaženou světovou trojkou Jessicou Pegulaovou (h2h 3:2).

Sestřih zápasu Bouzková – Mertensová
Livesport

05:26 – Světová pětka Holger Rune od postupu do čtvrtfinále Wimbledonu prohrál pátý zápas v řadě. V Cincinnati v generálce na US Open dvacetiletý Dán vzdal za stavu 4:6 a 0:2 kvůli bolestem zad domácímu Mackenziemu McDonaldovi. Američan si o čtvrtfinále zahraje s Francouzem Adrianem Mannarinem.

05:19 – Linda Nosková si podruhé v kariéře zahrála s o patnáct let starší a výrazně slavnější krajankou Petrou Kvitovou a na druhý pokus ji dokázala porazit. V Cincinnati osmnáctiletá česká naděje zvítězila nad loňskou finalistkou 3:6, 6:2, 6:4, přestože ve druhém i třetím setu prohrávala 0:2, bilanci s hráčkami TOP 10 vylepšila na 3:4 a zajistila si posun na nové žebříčkové maximum (42. místo). Ve svém největším osmifinále vyzve domácí světovou sedmičku Coco Gauffovou (h2h 0:1).

00:25 – Dalibor Svrčina skončil na challengeru v americkém Stanfordu ve druhém kole. Dvacetiletý Čech v generálce na kvalifikaci US Open podlehl 4:6, 3:6 domácímu Michaelu Mmohovi.

00:04 – Gaël Monfils ve druhém kole Masters 1000 v Cincinnati znovu po dvou letech vyřadil Alexe de Minaura. Letos francouzský veterán porazil finalistu předchozích dvou turnajů (Washington a Montreal) 7:5, 6:4 a poprvé od podzimu 2021 vyhrál na třech turnajích po sobě minimálně dva zápasy. V osmifinále vyzve Novaka Djokoviče, nebo Alejandra Davidoviche.