Tennis Tracker: Fils triumfoval na domácí půdě. Grabherová premiérové finále nezvládla

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Fils triumfoval na domácí půdě. Grabherová premiérové finále nezvládla

Arthur Fils se může stát třetím francouzským výhercem turnaje v Lyonu.
Arthur Fils se může stát třetím francouzským výhercem turnaje v Lyonu.openparc.com
Tenisová sezona je v plném proudu a na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se dělo a děje 27. května?

18:12 – "Byl to těžký zápas. Nepřišel jsem dnes na kurt s velkým množstvím energie, ale byl jsem soustředěný, vydal ze sebe to nejlepší a nakonec se raduju z vítězství," řekl po lyonském finále Fils.

Pozápasový rozhovor s Filsem.
Livesport CZ

17:40 – "Úžasné. Cítím se skvěle. Jsem rád, že tady můžu hrát a předvádět takové výkony po několika velmi náročných letech," radoval se po triumfu Jarry, který v roce 2020 obdržel téměř roční stopku za doping. "Mám za sebou po práci s týmem i rodinou skvělý rok, z čehož jsem šťastný," dodal.

Pozápasový rozhovor s Jarrym.
Livesport CZ

17:20 – "Byl to pro mě opravdu dobrý týden. Jsem spokojená se svým tenisem po návratu z mateřské," řekla Svitolinová po výhře nad Blinkovovou. "Držet tuto profej pro mě znamená hodně. Obzvlášť tady, kde jsem ji získala i v roce 2020 při covidové pandemii," připomněla svůj dřívější úspěch Ukrajinka.

Pozápasový rozhovor se Svitolinovou.
Livesport CZ

17:00 – Chilský tenista Nicolás Jarry zdolal ve finále antukového turnaje v Ženevě Bulhara Grigora Dimitrova 7:6, 6:1 a získal třetí titul v kariéře. 

Sestřih utkání Jarry – Dimitrov.
Livesport CZ

16:55 – Ukrajinka Elina Svitolinová získala ve Štrasburku první titul po mateřské pauze. Ve finále porazila 6:2, 6:3 Rusku Annu Blinkovovou.

Sestřih utkání Blinkovová – Svitolinová.
Livesport

16:17 – Turnaj v Lyonu vyhrál 18letý Francouz Fils a získal první titul na okruhu ATP. Ve finále porazil 6:3, 7:5 čtvrtého nasazeného Argentince Cerúndolou. Fils se stal nejen třetím domácím vítězem turnaje v Lyonu, ale také nejmladším vítězem v historii turnaje a nejmladším hráčem, který letos na ATP triumfoval.

Sestřih utkání Fils – Cerúndolo.
Livesport CZ

16:15 – Italská tenistka Bronzettiová získala v Rabatu první titul na WTA Tour. V rozhodujícím duelu porazila 6:4, 5:7, 7:5 Rakušanku Grabherovou, pro niž byl největším úspěchem v kariéře už postup do semifinále v marocké metropoli.

Sestřih utkání Grabherová – Bronzettiová.
Livesport CZ

11:27 – Elizabeth Mandliková se po úspěchu v kvalifikaci poprvé představí na turnaji Roland Garros, na němž její matka Hana Mandlíková v roce 1981 získala jeden ze svých čtyř grandslamových titulů ve dvouhře. Američanku čeká v prvním kole jiná hráčka z kvalifikace Švýcarka Simona Waltertová.

06:20 – První mužské finále dne se uskuteční na antuce v Lyonu, kde si spolu zahrají Arthur Fils s Franciscem Cerúndolou. Prvně jmenovaný se může stát teprve třetím domácím šampionem turnaje. V Ženevě se pak rozhodně o vítězi mezi Nicolásem Jarrym a Grigorem Dimitrovem.

Rozuzlení turnaje čeká v Rabatu Luciu Bronzettiovou s Rakušankou Julií Grabherovou, která je poprvé ve finále turnaje WTA. Ve Štrasburku se o výhru utkají Anna Blinkovovou a Elinu Svitolinovou. K vidění budou i závěrečné čtyřhry žen a mužů.