Tennis Tracker: Fruhvirtová začala ve Španělsku suverénně, postup slavila za 57 minut

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Fruhvirtová začala ve Španělsku suverénně, postup slavila za 57 minut

Linda Fruhvirtová v prvním kole na W100 ve Španělsku nezaváhala.
Linda Fruhvirtová v prvním kole na W100 ve Španělsku nezaváhala.AFP
Tenisová sezona je v plném proudu a na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se děje 24. října?
Moment dne ATP ze zápasu Holger Rune – Miomir Kecmanovič
Livesport
Moment dne WTA ze zápasu Veronika Kuděrmetovová – Lin Zhu.
Livesport

22:57Dalibor Svrčina pokračuje v sérii antukových challengerů v Jižní Americe, kde druhý týden po sobě zvládl úvodní zápas. V brazilské Curitibě 21letý český tenista udolal po více než tříhodinovém boji a odvrácení dvou mečbolů 6:2, 2:6, 7:6 bývalého člena TOP 100 Carlose Tabernera ze Španělska.

22:43 – Bývalý 33. hráč světa a finalista tří turnajů ATP Jenson Brooksby má kvůli porušení dopingových pravidel na 18 měsíců zastavenou činnost. Mezinárodní agentura pro integritu tenisu ITIA dnes oznámila, že dvaadvacetiletého Američana potrestala za zmeškání tří dopingových kontrol během dvanácti měsíců. Distanc Brooksbymu platí zpětně od 5. července, kdy byl do vyřešení případu předběžně suspendován. S odvoláním proti porušení pravidel, kterého se podle svého prohlášení nedopustil, ale neuspěl a na kurty se může vrátit nejdříve v lednu 2025.

20:12 – Dán Holger Rune si z posledních 12 zápasů připsal teprve druhé vítězství a oživil šanci udržet postupovou pozici v boji o Turnaj mistrů. Za obhajobou finále na halovém turnaji ATP 500 v Basileji vykročil výhrou 1:6, 7:5, 6:3 nad Miomirem Kecmanovičem, přestože byl set a brejk dole, a oplatil Srbovi týden starou porážku ze Stockholmu.

Sestřih zápasu Holger Rune – Miomir Kecmanovič
Livesport

19:51 – Tomáš Macháč si na turnaji ATP 500 ve Vídni zahraje o postup do svého největšího čtvrtfinále se světovou sedmičkou Stefanosem Tsitsipasem, proti kterému bude usilovat o první skalp člena TOP 30. Řecký tenista v prvním kole vyhrál souboj bývalých vítězů Turnaje mistrů, Rakušana Dominica Thiema zdolal 7:6, 6:4 a ve vzájemné bilanci se poprvé ujal vedení (6:5).

Sestřih zápasu Stefanos Tsitsipas – Dominic Thiem
Livesport

18:10Alex de Minaur v prvním kole halového turnaje v Basileji porazil dvakrát 6:4 Argentince Diega Schwartzmana, s nímž neztratil set ani ve třetím vzájemném střetnutí. O místo ve čtvrtfinále se australský finalista z roku 2019, jenž má stále šanci kvalifikovat se na Turnaj mistrů, utká s Nizozemcem Tallonem Griekspoorem (h2h 1:1).

17:44Hubert Hurkacz na úvod halového turnaje ATP 500 v Basileji porazil 7:6, 6:3 Srba Dušana Lajoviče, vedení ve vzájemné bilanci zvýraznil na 4:0 a dál si udržuje reálnou šanci postoupit na Turnaj mistrů. O čtvrtfinále si polský tenista zahraje s Němcem Janem-Lennardem Struffem (h2h 0:2).

15:53Andrej Rubljov si v prvním kole na podniku ATP 500 ve Vídni poradil s Alexejem Popyrinem, ale měl nečekané potíže. V úvodní sadě dokonce returnoval na setrvání v setu a v tie-breaku doháněl manko 0:4. Australana nakonec zdolal 7:6, 6:4 a o postup do čtvrtfinále se šampion ročníku 2020 popere s Matteem Arnaldim.

Sestřih zápasu Alexej Popyrin – Andrej Rubljov.
Livesport

15:34Tomáš Macháč pokračuje na podniku ATP 500 ve Vídni v parádní formě na halových betonech z posledních týdnů. V Rakousku vyhrál včetně kvalifikace už tři zápasy a stále neztratil jediný set. Na úvod hlavní soutěže smetl 6:3, 6:1 Aleksandara Vukice a z posledních 19 utkání má bilanci 17 výher a pouhých dvou porážek. O své třetí čtvrtfinále na nejvyšším okruhu a největší v kariéře bude bojovat proti Stefanosovi Tsitsipasovi, nebo Dominicovi Thiemovi.

15:24Veronika Kuděrmetovová potvrdila v úvodním zápase na WTA Elite Trophy v čínském Zhuhai slabší formu po nedávném triumfu v Tokiu a prohrála už třetí duel v řadě a také posledních šest setů. Ruská favoritka nestačila 6:7, 1:6 na domácí divokou kartu a žebříčkově nejníže postavenou účastnici Lin Zhu, jež přerušila šňůru čtyř porážek a osmi prohraných setů.

Sestřih zápasu Veronika Kuděrmetovová – Lin Zhu.
Livesport

14:21Tommy Paul debutoval na halové akci ATP 500 ve Vídni loni a v prvním kole prohrál těsnou bitvu s domácím Dominicem Thiemem. Letos ale stejný scénář nepřipustil a na úvod smetl 6:3, 6:1 kvalifikanta Alexandreho Müllera. Šestý nasazený Američan, který stále bojuje o účast na Turnaji mistrů, se ve druhém kole střetne s Aslanem Karacevem, nebo Bornou Gojem.

14:17Linda Fruhvirtová odstartovala své působení na podniku W100 ve Španělsku suverénní výhrou 6:2, 6:1 nad 623. hráčkou pořadí Sebastiannou Scilipotiovou. O třetí čtvrtfinálovou účast za poslední měsíc a druhou v tomto dějišti (2021) se nasazená trojka utká s domácí Guiomar Maristanyovou.

14:03Andrew Paulson letos vyhrál tři podniky ITF, ale na challengerech se mu moc nedaří. Jednadvacetiletý Čech skončil v Itálii hned v prvním kole po porážce 5:7, 4:6 se slovenským kvalifikantem Lukášem Kleinem a připsal si už třetí nezdar v řadě.

12:52Barbora Krejčíková v úvodním zápase na WTA Elite Trophy žádné překvapení nepřipustila a vede Azalkovou skupinu. Nasazená jednička si v čínském Zhuhai poradila v souboji debutantek 6:2, 6:4 s Magdou Linetteovou, se kterou vyhrála i třetí vzájemný duel. Postup do semifinále si může zajistit už ve středu v utkání s Darjou Kasatkinovou.

Sestřih zápasu Barbora Krejčíková – Magda Linetteová.
Livesport

12:23Hynek Bartoň porazil v Itálii po odvráceném mečbolu 6:7, 7:6, 6:3 Davida Jordu a připsal si své druhé kariérní vítězství v hlavních soutěžích challengerů. O své největší čtvrtfinále bude 19letý český kvalifikant bojovat proti Billymu Harrisovi, či Stefanovi Napolitanovi.

10:48Beatriz Haddadová Maiaová vyhrála jen na jednom z posledních sedmi turnajů více než jeden zápas a do Zhuhai dorazila po nečekané porážce s hráčkou z konce první stovky. Brazilská jednička přesto zahájila svůj debut na WTA Elite Trophy vítězstvím 6:4, 6:4 nad světovou jedenáctkou Madison Keysovou, které hrozí i při čtvrtém startu vypadnutí už ve skupině. Haddadová Maiaová si může postup do semifinále zajistit ve čtvrtek, nebo v pátek proti Caroline Garciaové.

Sestřih zápasu Madison Keysová – Beatriz Haddadová Maiaová.
Livesport

09:33Karolína Muchová oznámila, že se nezúčastní nadcházejícího Turnaje mistryň, který se uskuteční od 29. října do 5. listopadu v mexickém Cancúnu, ani listopadového finálového turnaje Billie Jean King Cupu. Důvodem jsou její zdravotní potíže spojené se zápěstím, se kterými se potýká od svého posledního grandslamového turnaje US Open. Více informací najdete v článku.

07:00 – Úterý bude velmi bohaté na zajímavé tenisové duely. V rámci prvního hracího dne letošního ročníku WTA Elite Trophy v čínském Zhuhai se odehrají úvodní tři zápasy skupinových bojů. Nasazená jednička Barbora Krejčíková se utká s Magdou Linetteovou, Madison Keysová bude čelit Beatriz Haddadové Maiaové a Veronika Kuděrmetovová se pokusí potvrdit roli favoritky proti domácí divoké kartě Lin Zhu. Pokračují i turnaje kategorie ATP ve Vídni a Basileji, přičemž v rakouské metropoli bude k vidění atraktivní duel mezi Runem a Thiemem.