Lehečka poprvé čelil hráči TOP 3. Na Alcaraze v Queen's Clubu recept nenašel

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lehečka poprvé čelil hráči TOP 3. Na Alcaraze v Queen's Clubu recept nenašel

Lehečka podlehl v Londýně Alcarazovi 2:6, 3:6.
Lehečka podlehl v Londýně Alcarazovi 2:6, 3:6.Profimedia
Jiří Lehečka (21) při debutu na prestižním podniku ATP 500 v londýnském Queen's Clubu poprvé do čtvrtfinále na trávě nepostoupil. Český mladík ve druhém kole nepřekvapil v premiérovém souboji s hráčem TOP 3, světové dvojce Carlosi Alcarazovi ze Španělska podlehl v prvním vzájemném střetnutí 2:6, 3:6.

Alcaraz – Lehečka 6:2, 6:3

Jiří Lehečka loni na trávě debutoval a recept nenašel ani na jednoho ze tří soupeřů. Během uplynulých 12 měsíců nasbíral spoustu cenných zkušeností a letos už zvládl svůj úvodní zápas ve Stuttgartu i v Queen's Clubu.

Ve druhém kole už ale favorita nezaskočil. V Německu prohrál s pozdějším šampionem Francisem Tiafoem a nyní v Londýně neuspěl v souboji se světovou dvojkou Carlosem Alcarazem. O rok mladšímu Španělovi v prvním vzájemném souboji ani jednou nesebral podání a prohrál 2:6, 3:6.

21letý Čech poprvé v kariéře čelil členovi TOP 3 a usiloval o třetí skalp hráče elitní desítky, na vítěze loňského US Open ale recept nenašel. V celkem šesti gamech čelil minimálně jednomu brejkbolu, třikrát ho neodvrátil a po necelé hodině a půl favoritovi podlehl.

Lehečka tak nedokázal ukončit dva měsíce dlouhé čekání na sérii alespoň dvou výher na okruhu ATP. Nyní má před sebou týden volna, během kterého bude ladit formu na Wimbledon. Loni při premiéře v All England Clubu prohrál v prvním kole pětisetovou bitvu se Srbem Filipem Krajinovičem.

Sestřih zápasu Alcaraz –⁠ Lehečka
Livesport CZ

Alcaraz hraje první turnaj od porážky v semifinále antukového French Open, ve kterém ho proti Novaku Djokovičovi limitovaly křeče. Dnes měl výrazně méně práce než v úterý v prvním kole s francouzským lucky loserem Arthurem Rinderknechem, jehož zdolal až v tie-breaku rozhodující sady.

"S úrovní své hry jsem moc spokojený. Jiří je skvělý soupeř se skvělými údery. Má skvělou hru na trávě. Já odehrál opravdu solidní zápas na dobré úrovni. Hrál jsem svou hru a jsem šťastný, že si první čtvrtfinále na trávě zahraje právě tady v Queen'su," pochvaloval si Alcaraz v pozápasovém rozhovoru na kurtu.

"Po tomto zápasu se má očekávání mění. Myslím, že jsem připravený udělat tady dobrý výsledek. První čtvrtfinále si tu půjdu užít. Je to pro tenis krásné místo a užívám si tu každou vteřinu. Do dalšího kola půjdu sebevědomě," dodal.

Jako profesionál Alcaraz hraje na teprve třetím travnatém turnaji a poprvé mimo grandslam. Ve Wimbledonu 2021 vypadl ve druhém kole s Daniilem Medveděvem a o rok později padl v osmifinále s Jannikem Sinnerem.

Dimitrov – F. Cerúndolo 6:3, 7:5

Ve svém prvním čtvrtfinále na trávě se 20letý rodák z Murcii utká s šampionem z roku 2014 Grigorem Dimitrovem, s nímž ve dvou střetnutích uhrál dohromady jen 11 gamů.

"Carlos hraje úžasný tenis, je to mladý kluk s obrovským potenciálem. Já se budu soustředit na svou hru a budu se snažit si to užít," řekl zkušený Bulhar. 

32letý Dimitrov ve druhém kole porazil 6:3, 7:5 světovou devatenáctku Francisca Cerúndola z Argentiny a včetně kvalifikace neprohrál už osm setů v řadě.

"Jsem moc šťastný, že tady mohu zase hrát. Dnes jsem musel v průběhu hry změnit plán hry, protože ten původní nefungoval. Francisco se skvěle pohyboval, trefoval povedené dropshoty," komentoval Dimitrov. 

Mannarino – Fritz 6:4, 7:6

Adrian Mannarino si i na druhém letošním travnatém turnaji připsal skalp hráče TOP 10 a postoupil do čtvrtfinále. Týden po vítězství nad Daniilem Medveděvem v Hertogenboschi si v Queensu si vyšlápl 6:4, 7:6 na světovou osmičku Taylora Fritze , s nímž vyhrál třetí z pěti vzájemných soubojů.

O první semifinále od loňského srpna, kdy ve Winston-Salemu slavil druhý triumf na okruhu ATP, si 34letý Francouz zahraje s Alexem de Minaurem. S Australanem prohrál tři ze čtyř duelů, nicméně jedinou výhru slavil před rokem právě na své oblíbené trávě.

Výsledky turnaje ATP v Queensu