Tennis Tracker: Medveděv je smutným rekordmanem. Forejtka 10 přežitých mečbolů nezachránilo

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Medveděv je smutným rekordmanem. Forejtka 10 přežitých mečbolů nezachránilo

Aktualizováno
Daniil Medveděv se kvůli zranění nezúčastní turnaje v Rotterdamu.
Daniil Medveděv se kvůli zranění nezúčastní turnaje v Rotterdamu.AFP
Nový rok, nová sezona. Tenis se na Livesport Zprávách vrací do akce. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 6. února?

23:16 – Jiří Lehečka vstoupil do turnaje v Marseille vítězně. S kvalifikantem Davidem Goffinem měl však nečekaně mnoho práce, ve druhém setu musel dokonce odvracet mečbol. Nakonec Belgičana porazil 3:6, 7:5, 6:2 a ve druhém kole na něj čeká domácí Arthur Rinderknech.

21:32 – Světová čtyřka Jessica Pegulaová se po takřka pěti letech nečekaně rozhodla ukončit spolupráci s trenérem Davidem Wittem. Krajanem, který stojí za průnikem americké tenistky mezi světovou elitu. "Bylo to pro mě naprosté překvapení. Vůbec jsem netušil, že to přijde," přiznává americký kouč.

20:20Karolína Plíšková si v úvodním kole halového turnaje WTA 250 v rumunské Kluži poradila 6:4, 7:6 s kvalifikantkou a 188. hráčkou světa Sinjou Krausovou. Bývalá světová jednička přerušila sérii tří porážek a zaregistrovala svou teprve šestou výhru od dubnového vystoupení ve Stuttgartu, kde hrála své poslední čtvrtfinále a zaznamenala svou poslední vítěznou sérii. O postup mezi nejlepší osmičku zabojuje proti Camile Osoriové.

20:08Denis Shapovalov se v letošní sezoně vrací po dlouhé zdravotní pauze a zatím se mu vůbec nedaří. Bývalý desátý a nyní až 127. hráč světa smetl před týdnem v Montpellieru Huga Gastona, ale tentokrát s ním v prvním kole v Marseille prohrál 5:7, 6:1, 3:6. Francouz ve druhém kole vyzve krajana Uga Humberta.

17:39 Tomáš Macháč zvládl svůj první letošní zápas na oblíbených halových betonech, v Marseille začal výhrou 7:5, 6:4 nad šampionem ročníku 2008 a bývalou světovou jedničkou Andym Murraym. O své třetí čtvrtfinále na nejvyšším okruhu bude bojovat s Lorenzem Musettim. Více informací najdete v článku.

17:11Holger Rune vstupoval do letošní sezony s velkými ambicemi a hvězdným trenérským týmem. Už na začátku února však nespolupracuje se Severinem Lüthim ani legendárním Borisem Beckerem. Poslední jmenovaný opustil tým ze stejného důvodu jako bývalý kouč Rogera Federera, a sice kvůli nedostatku času na plnohodnotnou spolupráci.

17:02Ljudmila Samsonovová odstartovala obhajobu loňského finále na podniku WTA 500 v Abú Zabí suverénní výhrou 6:0, 6:1 nad Lesjou Curenkovou, která v posledních čtyřech setech uhrála dohromady jediný game, a připsala si na čtvrtý pokus své první letošní vítězství. O postup do čtvrtfinále se utká s Anhelinou Kalininovou, nebo Luciou Bronzettiovou.

16:41 – Bývalá světová jedenáctka Anastasija Sevastovová, jež na konci loňské sezony obnovila kariéru necelý rok po narození dcery, se po dvou letech úspěšně vrátila na okruh WTA. V hale v rumunské Kluži 33letá Lotyška odstartovala hladkou výhrou 6:2, 6:3 nad domácí Andreeou Mituovou. O čtvrtfinále si zahraje s Ruskou Elinou Avanesjanovou (h2h 0:0).

16:38Tamara Korpatschová v hale v Kluži svůj jediný titul na okruhu WTA po roce nezopakuje. Osmadvacetiletá Němka v Rumunsku selhala hned ve svém prvním zápase v roli obhájkyně titulu, s Ruskou Elinou Avanesjanovou prohrála 4:6, 6:7.

16:33 – "I když je tohle můj poslední rok, cítím se v dobré formě. Měla jsem potřebu určit si cílové datum. Čas na okruhu jsem si užila a prožila úžasné zážitky. Ale ještě to neskončilo, stále hraju a bojuju," řekla po vítězném vstupu do turnaje v Abú Zabí Danielle Collinsová, jež po sezoně ukončí kariéru.

16:00 – Bývalá členka TOP 40 Heather Watsonová v Abú Zabí porazila 6:3, 7:5 světovou šestnáctku Veroniku Kuděrmetovovou, připsala si nejcennější skalp od června 2017 a poprvé od loňského července vyhrála zápas v hlavní soutěži. O čtvrtfinále si britská kvalifikantka zahraje se španělskou náhradnicí Cristinou Bucsaovou (h2h 0:0).

15:12Marie Bouzková v Abú Zabí den po nezdaru ve dvouhře úspěšně vstoupila alespoň do soutěže deblistek. Se Španělkou Sarou Sorribesovou v prvním kole zdolaly 6:7, 6:1, 10:7 majitelky grandslamových trofejí Maďarku Tímeu Babosovou a Rusku Věru Zvonarevovou a postoupily do čtvrtfinále.

14:46Zdeněk Kolář i na třetím letošním challengeru zvládl vstup do soutěže. V hale v britském Nottinghamu sedmadvacetiletý Čech odstartoval výhrou 6:3, 7:6 nad Švýcarem Remym Bertolou.

14:39 – Bývalá česká jednička Jiří Veselý prohrál i čtvrtý letošní zápas. Na halovém challengeru v britském Notinghamu třicetiletý Čech nestačil na domácího 572. hráče světa Hamische Stewerta, kterému podlehl 5:7, 3:6.

13:47 – Japonka Naomi Ósakaová po návratu z mateřské prohrála třetí ze čtyř zápasů. V prvním kole turnaje v Abú Zabí bývalá světová jednička a čtyřnásobná grandslamová šampionka podlehla 5:7, 0:6 Američance Danielle Collinsové, jež po sezoně ukončí kariéru. Ve druhém kole vyzve v souboji poražených finalistek Australian Open (2022 a 2023) nejvýše nasazenou Kazašku Jelenu Rybakinovou (h2h 1:2).

13:02 – Na podniku WTA 500 v Abú Zabí zvládly první kolo obě Španělky, které se do hlavní soutěže dostaly až jako náhradnice. Po přemožitelce Lindy Noskové Saře Sorribesové uspěla ve třech setech také Cristina Bucsaová, jež v kvalifikaci podlehla Noskové. Bucsaová zdolala 5:7, 6:0, 6:3 Číňanku Xinyu Wang.

12:12Jonáš Forejtek na challengeru v indické Čennaí na krajany Dominika Palána a Dalibora Svrčinu nenavázal a skončil v prvním kole. Dvaadvacetiletý český kvalifikant podlehl po více než dvou a půl hodinách boje čtvrtému nasazenému Francouzi Ugu Blanchetovi, byť ve třetím setu od stavu 3:5 odvrátil celkem 10 mečbolů ve čtyřech různých gamech.

11:56 – Třetí nasazený Dalibor Svrčina vstoupil do challengeru v indické Čennaí výhrou 6:3, 2:6, 6:3 nad Bogdanem Bobrovem a připsal si první letošní úspěch v hlavní soutěži. O čtvrtfinále si jednadvacetiletý český tenista zahraje s dalším Rusem Jevgenijem Donským, nebo Tung-lin Wuem z Tchaj-wanu.

11:02 – Světová jedenáctka Jelena Ostapenková, jež v úvodu sezony odehrála celkově již 25 zápasů během 33 dní s bilancí 22:3 a získala dva tituly ve dvouhře a jeden ve čtyřhře, se tento týden na turnaji WTA 500 v Abú Zabí nepředstaví. Lotyšská tenistka se omluvila kvůli únavě, v příštích dvou týdnech by měla startovat na tisícovkách v Dauhá a Dubaji.

10:50Linda Nosková na turnaji WTA 500 v Abú Zabí překvapivě dohrála hned v úvodním kole. Na první akci od povedeného Australian Open sice prošla kvalifikací a v hlavní soutěži čelila náhradnici Saře Sorribesové, roli favoritky ale nepotvrdila a dvouhra pro ni po třísetové porážce skončila. Španělka si o čtvrtfinále zahraje s další českou tenistkou Barborou Krejčíkovou. Více informací najdete v článku.

10:04 – Daniil Medveděv se letošním neúspěchem ve finále Australian Open proti Janniku Sinnerovi zapsal do historie jako první tenista v open éře, který dvakrát v boji o grandslamový titul neudržel vedení 2:0 na sety. Poprvé selhal předloni rovněž v Melbourne proti Rafaelu Nadalovi.

09:41 – Saúdská Arábie v říjnu uspořádá hvězdně obsazený exhibiční tenisový turnaj Six Kings Slam. Zúčastní se ho vítěz rekordních 24 grandslamů Novak Djokovič nebo bývalý první hráč světa Rafael Nadal. V Rijádu se představí také další tři grandslamoví šampioni Carlos Alcaraz, Jannik Sinner a Daniil Medveděv. Jediným účastníkem bez triumfu na některém z turnajů velké čtyřky je Holger Rune.

07:50 – Ruský tenista Daniil Medveděv nebude příští týden obhajovat titul na turnaji v Rotterdamu. Finalista nedávného Australian Open se odhlásil kvůli únavě a zranění pravé nohy. "Po dlouhém a neuvěřitelně náročném vystoupení v Austrálii se moje tělo a hlavně moje pravá noha nedokázaly dostatečně zotavit," citovala sedmadvacetiletého tenistu agentura Reuters.