Tennis Tracker: Finálový turnaj Davis Cupu má kompletní podobu, dál jdou Argentina i Chile

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Finálový turnaj Davis Cupu má kompletní podobu, dál jdou Argentina i Chile

Tennis Tracker: Finálový turnaj Davis Cupu zná kompletní podobu, dál jdou Argentina i Chile
Tennis Tracker: Finálový turnaj Davis Cupu zná kompletní podobu, dál jdou Argentina i ChileProfimedia
Nový rok, nová sezona. Tenis se na Livesport Zprávách vrací do akce. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 5. února?

22:00 – Nejvýše nasazený Polák Hubert Hurkacz vykročí za obhajobou titulu na halovém turnaji ATP 250 v Marseille soubojem s Alexanderem Ševčenkem (h2h 1:0), s nímž měl namále před rokem v Dubaji. Naturalizovaný Kazach na jihu Francie odstartoval výhrou 7:6, 6:4 nad domácím Benjaminem Bonzim, kterého porazil podruhé během necelého půl roku.

21:41Juan Manuel Cerúndolo končí na domácí antuce v Córdobě, kde před třemi lety slavil senzační a dosud stále jediný triumf na okruhu ATP, hned v prvním kole. Dvaadvacetiletý Argentinec nestačil na krajana Facunda Bagnise, kterému podlehl 4:6, 2:6 a ve třetím vzájemném duelu utrpěl první porážku.

21:20 – Nejvýše nasazenou hráčkou halového turnaje WTA 250 v rumunské Kluži je až 45. hráčka světa Arantxa Rusová. V prvním kole nizozemská tenistka roli papírové favoritky zvládla, s Belgičankou Greetje Minnenovou si poradila 7:5, 6:1.

20:52 – Kariéra bývalé světové sedmičky Richarda Gasqueta pomalu vyhasíná. Sedmatřicetiletý Francouz, který na začátku sezony po 18 letech vypadl z TOP 100, prohrál už 5 zápasů a 11 setů v řadě. Naposledy v domácí hale v Marseille podlehl 3:6, 5:7 Španělu Robertu Bautistovi, jenž zvýšil vedení ve vzájemné bilanci na 8:2.

19:48Marie Bouzková skončila na turnaji WTA 500 v Abú Zabí hned v prvním kole. Česká tenistka nenašla recept na bývalou vítězku US Open Emmu Raducanuovou, které podlehla snadno 4:6, 1:6 a připsala si třetí porážku v řadě.

19:30Arina Rodionovová se jako nejstarší tenistka ocitla poprvé v kariéře mezi stovkou nejlepších tenistek světového žebříčku. Australanka se do TOP 100 posunula ve věku 34 let po čtvrtfinálové účasti v Hua Hin, kterou vyrovnala své maximum na okruhu WTA. Na grandslamech je jejím maximem druhé kolo.

18:16 – Světová čtrnáctka Darja Kasatkinová se v prvním kole turnaje WTA 500 v Abú Zabí nečekaně nadřela, z kvalifikace rozehranou Francouzku Dianu Parryovou zdolala až po více než dvou a půl hodinách 6:4, 5:7, 6:4. O obhájení loňského čtvrtfinále si zahraje s další kvalifikantkou Ashlyn Kruegerovou z USA (h2h 0:0).

18:09Lorenzo Musetti v hale v Marseille porazil 6:4, 6:2 Němce Maximiliana Marterera a také na čtvrtém letošním turnaji zvládl svůj úvodní zápas. O první minisérii dvou výher po sobě od loňského září si jednadvacetiletý Ital zahraje s Tomášem Macháčem, nebo Andym Murraym, kteří se střetnou až v úterý.

17:02Anna Sisková neuspěla v hale v Kluži v prvním kole kvalifikace dvouhry a po úvodním zápase se rozloučila i s deblovou soutěží, když po boku Venezuelanky Andrey Gámizové nestačila 4:6, 3:6 na Elixane Lechemiaovou a Olivii Nichollsovou.

16:37 – Loňský šampion Daniil Medveděv se odhlásil z podniku ATP 500 v Rotterdamu. Bývalý lídr žebříčku není po vyčerpávajícím tažení do finále nedávného Australian Open stoprocentně fit a titul nebude v nizozemské hale obhajovat hlavně kvůli problému s pravým chodidlem.

15:47Anna Blinkovová ovládla v Kluži z kvalifikace ročník 2022 a v rumunské hale vyhrála i osmý zápas. Nasazená trojka vstoupila do letošního ročníku suverénním vítězstvím 6:3, 6:0 nad kvalifikantkou Simonou Waltertovou. Na první čtvrtfinále v probíhající sezoně zaútočí proti Nurii Párrizasové.

15:13Dominik Palán si zahraje o své druhé kariérní čtvrtfinále na challengerech. Třiadvacetiletý Čech zahájil své působení v indickém Čennaí hladkou výhrou 6:1, 6:4 nad Francouzem Arthurem Weberem. Jeho dalším soupeřem bude Aziz Dougaz, či Samuel Vincent Ruggeri.

13:14Clara Tausonová, která byla před pár dny v Linci jediný míček od svého prvního čtvrtfinále na turnajích WTA po roce a také skalpu pozdější šampionky Jeleny Ostapenkové, začala v hale v Kluži hladkou výhrou 6:3, 6:1 nad Nadiou Podoroskou. Ve druhém kole vyzve vítězku domácího derby mezi Miriam Bulgaruovou a Jaqueline Cristianovou.

13:01Caroline Garciaová se ani na svém třetím letošním turnaji nepodívá dál než do druhého kola. Bývalá světová čtyřka a šampionka Turnaje mistryň 2022 prohrála v prvním kole v Abú Zabí 7:6, 4:6, 4:6 téměř tříhodinovou bitvu se Soranou Cirsteaovou, která se na čtvrtý pokus dočkala první výhry v sezoně. Rumunka si o čtvrtfinále zahraje s Marií Sakkariovou.

12:15Jonáš Forejtek si ve finále kvalifikace v indickém Čennaí poradil za pouhých 65 minut hry 6:4, 6:3 se Švýcarem Lucou Castelnuovem a zajistil si svůj první letošní start v hlavních soutěžích na challengerech. Bývalý šampion juniorského US Open v prvním kole vyzve nasazenou čtyřku Uga Blancheta.

11:00Novak Djokovič se v posledních letech i kvůli odmítání vakcíny na Covid nemohl zúčastnit březnových Masters v Indian Wells a Miami. Letos se v kalifornské poušti představí poprvé po pěti letech. V Indian Wells v minulosti pětkrát triumfoval, naposledy v roce 2016.

06:32 – Jako poslední se na finálový turnaj Davisova poháru probojovaly Chile a Argentina. Klíčový bod v jihoamerickém duelu mezi Chile a Peru získal Alejandro Tabilo, jenž i přes první ztracenou sadu nakonec porazil Ignacia Buseho 2:6, 6:3 a 6:2. Po pěti zápasech slavila postup rovněž Argentina, kterou mezi elitní šestnáctku dostal Sebastian Báez. Pětadvacátý hráč světového žebříčku si v dramatickém souboji poradil s Kazachstáncem Dmitry Popkem 6:4, 3:6 a 7:6 (6).