Tennis Tracker: Hseih Su-wei a Mertensová ovládly na Australian Open čtyřhru

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Hseih Su-wei a Mertensová ovládly na Australian Open čtyřhru
Australian Open zná nové šampionky ženského deblu.
Australian Open zná nové šampionky ženského deblu.Profimedia
Nový rok, nová sezona. Tenis se na Livesport Zprávách vrací do akce. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 28. ledna?

19:35 - Dalibor Svrčina udělal první krok k účasti na akci ATP 250 v Montpellieru. Jeho soupeřem v úvodním zápase byl Francouz Matteo Martineau startující na divokou kartu, kterého mladý Čech porazil 6:2, 3:6, 7:5. O postup do hlavní soutěže se utká s třetím nasazeným Italem Giuliem Zeppierim.

13:43 - Michael Vrbenský schytal výprask od Filipa Krajinoviče v prvním kole kvalifikace na akci ATP challenger 100 v Koblenz. Pátý nasazený Čech podlehl bývalému členovi TOP 30 0:6, 1:6.

13:33 - Jannik Sinner získal svůj první grandslamový titul. Ve finále Australian Open přemohl Daniila Medvedeva, když otočil z 0:2 na sety a po výhře 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3 slaví premierový triumf. 

10:15 – Soupeřkou Lindy Fruhvirtové v prvním kole turnaje WTA 250 v thajském Hua-Hinu bude Američanka Claire Liu. Česká tenistka si ale na první zápas počká, v pondělním programu její jméno nefiguruje, hrát bude naopak nejvýše nasazená Magda Linetteová nebo Španělka Paula Badosaová.

07:19 – Hseih Su-wei z Tchaj-wanu a Elise Mertensová se staly vítězkami čtyřhry žen na Australian Open, když ve finále porazily ukrajinsko-lotyšskou dvojici Ljudmila Kičenoková, Jelena Ostapenková 6:1 a 7:5.

Hseih Su-wei v Melbourne letos triumfovala i ve smíšené čtyřhře a vůbec poprvé si z Austrálie odváží trofeje. Pro tenistku z Tchajwanu je to již sedmý deblový grandslamový titul, jeden navíc má díky již zmíněnému vítězství v mixu. Belgičanka Mertensová má nyní na svém kontě čtyři tituly ve čtyřhře na majorech, na Australian Open vyhrála už v roce 2021 společně s Arynou Sabalenkovou.