Tennis Tracker: Medveděv zkompletoval čtvrtfinále na Masters, Zverev v Madridu překvapivě končí

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Medveděv zkompletoval čtvrtfinále na Masters, Zverev v Madridu překvapivě končí

Medveděv má kompletní sbírku čtvrtfinále na Masters i grandslamech.
Medveděv má kompletní sbírku čtvrtfinále na Masters i grandslamech.AFP
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 30. dubna?

Hlavní události

16:00Alexander Zverev i při sedmém startu na Masters v Madridu postoupil do osmifinále, ovšem stejně jako loni se do další fáze nedostal. Dvojnásobný šampion překvapivě nestačil 3:6, 4:6 na trápícího se Francisca Cerúndola a pokračuje v nepovedené přípravě na French Open. Argentinec si zahraje o své druhé semifinále na prestižních tisícovkách s Taylorem Fritzem (H2H 1:0).

Sestřih utkání Struff – Alcaraz

Carlos Alcaraz se v osmifinále na Masters v Madridu vyhnul totálnímu kolapsu. V repríze loňského finále ztratil náskok setu a brejku a také zahodil sérii tří mečbolů na vlastním servisu, než Jana-Lennarda Struffa udolal 6:3, 6:7, 7:6. V útoku na hattrick bude šampion posledních dvou ročníků pokračovat proti Andrejovi Rubljovovi (H2H 1:0). Více informací najdete v článku.

Alcaraz zvládl finálovou reprízu se Struffem.
Livesport

12:55Daniil Medveděv musel v úvodních dvou zápasech na letošním Masters v Madridu sáhnout po obratu, ovšem v osmifinále mu stačily dva sety. Úřadující šampion antukové tisícovky v Římě porazil 7:6, 6:4 Alexandera Bublika a poprvé na Mutua Madrid Open postoupil do čtvrtfinále, čímž zkompletoval čtvrtfinálové účasti na všech devíti podnicích Masters a grandslamech. V dalším kole se střetne s Rafaelem Nadalem, nebo Jiřím Lehečkou.

Sestřih utkání Sinner – Chačanov

Jannik Sinner měl ve druhém zápase po sobě na Masters v Madridu potíže a tentokrát se třísetové bitvě nevyhnul. Nejvýše nasazený zdolal 5:7, 6:3, 6:3 Karena Chačanova a postupem do čtvrtfinále vylepšil své maximum v tomto dějišti. O semifinálovou účast i na šestém letošním turnaji se utká s Félixem Augerem-Aliassimem, nebo Casperem Ruudem. Více informací najdete v článku.

Sinner musel sáhnout proti Chačanovovi po obratu.
Livesport

Další zprávy

00:04 Jiří Lehečka pokračuje v Madridu v jednom ze svých nejlepších turnajů, a navíc si v osmifinále připsal velmi cenný skalp. Nejlepší Čech v žebříčku porazil po setech 7:5, 6:4 antukového krále a pětinásobného šampiona Rafaela Nadala, který se na domácí tisícovce představil naposledy v kariéře. Rodák z Mladé Boleslavi zabojuje o své premiérové semifinále na podnicích Masters proti nasazené trojce Daniilovi Medveděvovi (H2H 0:1). Více informací najdete v článku.

21:40Madison Keysová vypadla při sedmi z posledních osmi startů na tisícovce v Madridu hned v prvním kole a jejím předchozím maximem bylo osmifinále. Američanka ovšem v letošním čtvrtfinále porazila 0:6, 7:5, 6:1 předloňskou šampionku Ons Jabeurovou, přestože prohrála úvodních osm gamů, a ukončila 10zápasovou neporazitelnost Tunisanky v tomto dějišti. O finále si zahraje se světovou jedničkou Igou Šwiatekovou (H2H 1:2). Více informací najdete v článku.

20:52Casper Ruud dorazil do Madridu po finálové účasti na Masters v Monte Carlu a po zisku svého největšího titulu na pětistovce v Barceloně, ovšem na španělské tisícovce vypadl už v osmifinále. Nejlepší norský tenista v něm překvapivě nestačil 4:6, 5:7 na Félixe Augera-Aliassimeho, který je už přes rok krizi, ale na turnaji chytl velmi dobrou formu. Kanaďan se o své druhé letošní semifinále popere s nasazenou jedničkou Jannikem Sinnerem (H2H 2:0).

18:45Kateřina Siniaková úspěšně vstoupila do podniku WTA 125k ve španělské Lleidě. Nasazená dvojka si v úvodním kole poradila 6:2, 6:4 s Alyciou Parksovou, která prohrála už 11 zápasů po sobě. O první letošní čtvrtfinále zabojuje proti Lině Gjorčeské (H2H 0:0).

15:45Iga Šwiateková ztratila vedení 4:1 a nakonec i úvodní dějství, ale pak nastartovala parádní obrat a Beatriz Haddadovou Maiaovou ve čtvrtfinále na tisícovce v Madridu přehrála 4:6, 6:0, 6:2. O úspěšnou obhajobu loňské finálové účasti se světová jednička utká s předloňskou šampionkou Ons Jabeurovou, nebo Madison Keysovou. Více informací najdete v článku.

14:08Taylor Fritz loni na Masters v Madridu prohrál těsnou osmifinálovou bitvu s Zhizhen Zhangem, ovšem letos ve stejné fázi přehrál 7:6, 6:4 světovou devítku Huberta Hurkacze. Američan tak vylepšil své maximum na španělské tisícovce a po cestě do čtvrtfinále neztratil set. Jeho dalším soupeřem bude Francisco Cerúndolo, či dvojnásobný šampion Alexander Zverev.

14:01 – V úterý byl rozlosován finálový turnaj Billie Jean King Cupu. Češky mají v osmifinále volný los a ve čtvrtfinále budou čelit buď domácím Španělkám, nebo Polkám v čele se světovou jedničkou Igou Šwiatekovou. Automaticky ve čtvrtfinále jsou také loňské šampionky z Kanady, finalistky posledního ročníku Italky a Austrálie. Finálový turnaj se uskuteční 12. až 20. listopadu v Seville.

12:24Adam Pavlásek s Arielem Beharem začali v deblové soutěži na Masters v Madridu, která zkouší změnu pravidel, cenným skalpem. Česko-uruguayský tandem v prvním kole po odvráceném mečbolu přetlačil 4:6, 6:2, 12:10 nasazené desítky Marcela Arévala a Mateho Paviče.

12:21Andrej Rubljov dorazil do Madridu se sérií čtyř porážek, a přesto dostane šanci vylepšit své maximum v Caja Mágica. V osmifinále přehrál 6:2, 6:4 Tallona Griekspoora, ani ve třetím zápase na turnaji neztratil set a o své první semifinále po dvou měsících bude usilovat proti loňskému finalistovi Janovi-Lennardovi Struffovi, či šampionovi posledních dvou ročníků Carlosovi Alcarazovi.

10:15 – V londýnském sídle Mezinárodní tenisové federace (ITF) se bude losovat finálový turnaj Billie Jean King Cupu, jehož se zúčastní i české tenistky. Jedenáctinásobné šampionky jsou společně s Kanadou, Itálií a Austrálií mezi nasazenými přímo do čtvrtfinále. Jméno soupeře tým kapitána Petra Pály tedy bezprostředně po losu znát nebude, neboť vzejde z jednoho ze čtyř duelů prvního kola.

00:36 – Aryna Sabalenková v Madridu přetlačila i svou třetí soupeřku ve třech setech. V osmifinále zdolala 4:6, 6:4, 6:3 patnáct zápasů neporaženou Američanku Danielle Collinsovou, s níž vyhrála i pátý vzájemný souboj, a poprvé od obhájení triumfu na Australian Open vyhrála tři zápasy po sobě. Ve čtvrtfinále se běloruská šampionka z let 2021 a 2023 utká znovu po roce s ruskou teenagerkou Mirrou Andrejevovou (H2H 1:0).