Tennis Tracker: Veselý prohrál devět z 10 letošních zápasů, Kolář na challengeru postoupil

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Veselý prohrál devět z 10 letošních zápasů, Kolář na challengeru postoupil

Veselý neukončil trápení ani na challengeru v Itálii.
Veselý neukončil trápení ani na challengeru v Itálii.AFP
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 2. dubna?

Hlavní události

17:29Stan Wawrinka našel recept na antukového specialistu Alberta Ramose i v devátém vzájemném souboji a sedmém na nejpomalejším povrchu. Španěla přehrál v prvním kole na podniku ATP 250 v Marrákeši snadno 6:1, 6:4 a o první vítěznou sérii od US Open bude bojovat proti Marianovi Navonemu (H2H 0:0). Více informací najdete v článku.

Sestřih zápasu

Sestřih utkání Ramos – Wawrinka.
Livesport

16:30Jiří Veselý nenajde formu ani na challengeru v Barlettě. Bývalý nejlepší Čech v žebříčku ATP skončil na italské antuce hned v prvním kole po porážce 6:7, 6:4, 2:6 s Benjaminem Bonzim a upravil svou letošní bilanci na 1:9.

15:54Matteo Berrettini zahájil sezonu kvůli zdravotním problémům až před pár týdny a v úvodním kole na antuce v Marrákeši potvrdil solidní formu. Po finále na challengeru ve Phoenixu a bitvě s Andym Murraym na Masters v Miami začal v marocké metropoli drtivou výhrou 6:2, 6:1 nad nasazenou šestkou Alexanderem Ševčenkem. O své první čtvrtfinále na nejvyšší tour po 13 měsících se bývalý šestý hráč světa utká s Jaumem Munarem (H2H 0:0). Více informací najdete v článku.

Sestřih zápasu

Sestřih utkání Ševčenko – Berrettini.
Livesport

11:53Zdeněk Kolář po sérii porážek už na třetím challengeru v řadě zvládl úvodní zápas. Aktuálně až 229. hráč světa deklasoval v prvním kole v italské Barlettě za 63 minut 6:2, 6:1 kvalifikanta Carlose Gimena ze Španělska.

Další zprávy

21:38Maria Sakkariová si poradila v Charlestonu s Viktorijou Tomovovou a po výhře 6:3, 6:3 potvrdila roli favoritky. Světová sedmička nad Bulharkou vyhrála třetí vzájemný zápas v řadě. Nasazená trojka postupem mezi šestnáctku nejlepších potvrdila dobrou formu na americké půdě a zabojuje o vyrovnání zdejšího maxima. 

20:01 Danielle Collinsová tři dny po životním titulu z turnaje WTA 1000 v Miami zvládla vstup do turnaje v Charlestonu. Američanka, která po sezóně ukončí profesionální kariéru, na domácí antuce jasně přehrála Paulu Badosaovou 6:1, 6:4 a vyhrála osmý zápas v řadě. Naopak Španělka pokračuje v trápení a letošní bilanci si zhoršila na 5:7. O vyrovnání zdejšího maxima se Collinsová utká s nasazenou dvojkou Ons Jabeurovou.

19:27 – Na turnaji ATP 250 v Estorilu už se dnes žádný zápas nedohraje. Pořadatelé kvůli nepřestávajícímu dešti, který promočil antukové kurty, ukončili dnešní hrací den a zápasy přepsali na zítřejší program.

18:31Roberto Carballés v prvním kole turnaje v Marrákeši postoupil po skreči kvalifikanta Mattea Giganta, který mu za stavu 6:2, 2:0 vzdal, a vykročil za obhajobou titulu. Španělský tenista vyhrál teprve druhý z šesti letošních duelů na antuce a dále usiluje o zisk své celkově třetí trofeje. Jeho dalším protivníkem bude třetí nasazený Daniel Evans, který měl v prvním kole volný los.

18:16 – Bývalá šampionka turnaje v Charlestonu Sloane Stephensová začala na zelené antuce drtivou výhrou 6:0, 6:2 nad Polkou Magdalenou Frechovou. Bývalá vítězka US Open a aktuálně 40. hráčka světa zabojuje o letošní první čtvrtfinále proti nasazené Kanaďance Leylah Fernandezové.

08:20 – 15. hráč světa Tommy Paul, který si na posledních dvou akcích podvrtnul levý kotník a před dvěma týdny v Miami dokonce musel vzdát dobře rozehraný zápas, se odhlásil z prvního antukového turnaje Masters 1000 v Monte Carlu. Pětadvacetiletý Američan si v Monaku zahrál dosud jen v roce 2021 a připsal si jedinou výhru po skreči soupeře.

07:16 – Bývalá juniorská jednička Clervie Ngounoueová, jež loni ve finále dívčího Wimbledonu porazila Nikolu Bartůňkovou, dál čeká na svou první výhru na okruhu WTA. V Charlestonu sedmnáctiletá Američanka prohrála hladce 2:6, 1:6 s naturalizovanou Francouzkou Varvarou Gračovovou.

07:08 – Katie Volynetsová na domácí antuce v Charlestonu vyhrála nejdelší letošní zápas na okruhu WTA. Americká kvalifikantka udolala Nizozemku Arantxu Rusovou až po odvrácení dvou mečbolů a 3 hodinách a 43 minutách boje 6:2, 6:7, 7:6. Ve druhém kole vyzve nasazenou krajanku Emmu Navarrovou (H2H 1:0).

07:01 – Jeffrey John Wolf na domácí antuce v Houstonu zdolal 6:3, 2:6, 6:4 švýcarského kvalifikanta Alexandera Ritscharda, připsal si teprve druhou letošní výhru a přerušil sérii sedmi porážek v 1. kole turnajů ATP táhnoucí se od loňského října. O první čtvrtfinále po 8 měsících a obhájení loňského výsledku se 25letý Američan utká s nasazeným krajanem Marcosem Gironem, nebo Kanaďanem Denisem Shapovalovem.

06:55 – Loňská semifinalistka a letos nasazená jednička Jessica Pegulaová vstoupí do domácího turnaje WTA 500 v Charlestonu zápasem proti krajance a předloňské semifinalistce Amandě Anisimovové (H2H 1:0). Dvaadvacetiletá Američanka, která loni kvůli syndromu vyhoření přerušila kariéru a nyní hraje teprve čtvrtý turnaj za posledních 12 měsíců, v prvním utkání od porážky v osmifinále Australian Open smetla 6:3, 6:0 Francouzku Alizé Cornetovou.

06:49 – Shelby Rogersová na domácí antukové pětistovce v Charlestonu deklasovala 6:1, 6:1 z kvalifikace rozehranou krajanku Claire Liuovou a připsala si teprve třetí výhru za posledních 12 měsíců. O první vítěznou sérii právě od loňského Charlestonu se 31letá Američanka, jež loni půl roku kvůli zdravotním potížím nehrála, utká se světovou devatenáctkou a šampionkou z roku 2021 Veronikou Kuděrmetovovou (H2H 2:1).