Tennis Tracker: L. Fruhvirtová přežila 14 dvojchyb, Djokovič se rozešel s trenérem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: L. Fruhvirtová přežila 14 dvojchyb, Djokovič se rozešel s trenérem
Aktualizováno
Linda Fruhvirtová slaví teprve třetí letošní výhru v hlavní soutěži
Linda Fruhvirtová slaví teprve třetí letošní výhru v hlavní soutěžiProfimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 27. března?

23:02Jannik Sinner jako první postoupil třikrát do semifinále turnaje Masters 1000 v Miami ještě před oslavou 23. narozenin. Italský mladík překonal Jima Couriera.

 

21:43Tomáš Macháč se teprve druhým letošním přemožitelem Jannika Sinnera nestal a další cenný skalp v Miami nepřidal. Na Masters 1000 na Floridě ve svém největším čtvrtfinále kariéry světové trojce pár desítek minut statečně vzdoroval, výrazně potrápit italského favorita ale nedokázal a prohrál 4:6, 2:6.

19:30Danielle Collinsová na domácím podniku WTA 1000 v Miami vyhrála už 10 setů v řadě a stejně jako při svém debutu v roce 2018 postoupila do semifinále. Naposledy si třicetiletá Američanka hrající svou poslední sezonu poradila 6:3, 6:2 s Francouzkou Caroline Garciaovou, s níž ani ve čtvrtém vzájemném střetnutí neztratila víc jak osm gamů. O první finále od Australian Open 2022 si zahraje s krajankou Jessicou Pegulaovou, nebo Ruskou Jekatěrinou Alexandrovovou.

18:49Linda Klimovičová do čtvrtfinále na čtvrtém turnaji v řadě nepostoupila. Na halovém podniku ITF W75 ve francouzském Croissy-Beabourgu devatenáctiletá česká kvalifikantka skončila ve druhém kole na raketě domácí Audrey Albieové, které podlehla 5:7, 4:6.

16:09 – Rakouský tenista Dominic Thiem řeší opět problémy se zápěstím. Někdejší třetí hráč světového žebříčku, jehož kariéru poznamenala opakovaná zranění, na sociálních sítích oznámil, že se mu před několika týdny vrátily bolesti. S potížemi ale bojuje a věří, že bude schopen hrát. "Ten zvláštní pocit v zápěstí se znovu vrátil společně s bolestmi," řekl třicetiletý Thiem ve videu na sociálních sítích. Kvůli zánětu omezil v poslední době program, v příštím týdnu ale chce zkusit hrát na antuce v Estorilu.

15:24 – Dominika Šalková si v Murské Sobotě zajistila souboj s Kučmovou, v úvodím kole si poradila s domácí Elou Nalou Miličovou 6:1, 6:3.

15:12 – Aneta Kučmová úspěšně vstoupila do turnaje ITF W50 ve slovinské Murské Sobotě. Němku Fabienne Gettwartovou porazila 6:3, 6:3 a ve druhém kole se může utkat s krajankou Dominikou Šalkovou.

14:06 – Barbora Palicová zvládla vstup do podniku W50 ve Slovinsku a po třísetové bitvě (4:6, 6:3 a 6:4) vyřadila chorvatskou soupeřku Antonii Ružičovou. V další fázi turnaje narazí Češka na další Chorvatku Anu Konjuhovou, nebo Američanku Annu Sinclairovou Rogersovou.

11:01 – Sára Bejlek po měsíční pauze nezvládla návrat na tenisový dvorec a na podniku 125k v turecké Antalyi podlehla Slovince Poloně Hercogové 6:7, 3:6.

10:56 – Srbský tenista Novak Djokovič ukončil před startem antukové části sezony spolupráci s chorvatským trenérem Goranem Ivaniševičem. První hráč světového žebříčku se s někdejším wimbledonským šampionem rozešel po pěti letech, o rozhodnutí informoval na instagramu.

09:45 – Iga Šwiateková, Naomi Ósakaová, Coco Gauffová, Madison Keysová, Elina Svitolinová, Jelena Ostapenková, Carlos Alcaraz, Jannik Sinner, Hubert Hurkacz, Andrej Rubljov. Gaël Monfils či Frances Tiafoe se v Miami zúčastnili netradičního kvízu. Na tabletu se jim zobrazovali outfity a měli podle nich tipovat jména současných či bývalých tenistů startujících na prestižní akci na Floridě.

08:35 – Ve čtvrtfinále turnaje Masters 1000 v Miami jsou po 15 letech všichni čtyři nejvýše nasazení tenisté (Carlos Alcaraz, Jannik Sinner, Daniil Medveděv a Alexander Zverev). Naposledy se to povedlo v roce 2009 hvězdnému kvartetu Roger Federer, Rafael, Nadal, Novak Djokovič a Andy Murray.

07:57Linda Fruhvirtová na turnaji WTA 125k v mexickém San Luis Potosi slaví teprve třetí letošní výhru v hlavní soutěži. Osmnáctiletá Češka udolala osmou nasazenou 101. hráčku světa Marii Lourdes Carleovou z Argentiny, kterou její o dva roky mladší sestra Brenda minulý týden v Miami přehrála hladce ve dvou setech, až po 3 hodinách a 21 minutách boje a navzdory 14 dvojchybám 6:7, 6:4, 7:6. O první letošní čtvrtfinále se utká s Nizozemkou Suzan Lamensovou (H2H 0:0).

07:01 – Tomáš Macháč na Floridě už třikrát vylepšil své maximum na podnicích Masters. Poslední český zástupce v letošním ročníku Miami Open v úterý navázal na cenné skalpy Andreje Rubljova a Andyho Murrayho a ve svém prvním osmifinále na prestižních tisícovkách přehrál 6:3, 6:3 svého italského vrstevníka Mattea Arnaldiho. VÍCE V ČLÁNKU

Sestřih zápasu Macháč - Arnaldi.
Livesport

05:22 – Alexander Zverev v nočním zápase na Masters v Miami porazil v repríze finále olympijského turnaje v Tokiu 2021 Karena Chačanova po setech 6:1, 6:4 a zkompletoval osmičku čtvrtfinalistů. O místo v semifinále se německý finalista z roku 2018 střetne s Maďarem Fábiánem Marozsánem (H2H 0:0).

05:10 – Světová čtyřka Jelena Rybakinová ve čtvrtfinále turnaje WTA 1000 v Miami udolala 7:5, 6:7, 6:4 Řekyni Mariu Sakkariovou a vzájemnou bilanci upravila na 3:1, když i potřetí zvítězila po třísetové bitvě. O zopakování loňského finále si 24letá Kazaška zahraje s trojnásobnou šampionkou Viktorií Azarenkovou z Běloruska (H2H 3:0).

05:03 – Fábián Marozsán v Miami poprvé porazil dva hráče TOP 10 během jednoho turnaje. Světovou desítku Australana Alexe de Minaura zdolal 6:4, 0:6, 6:1, navázal na skalp Holgera Runeho, aktivní bilanci s členy elitní desítky vylepšil na 4:1 a svou fantastickou bilanci na akcích Masters 1000 vyšperkoval na 14:3. O své největší semifinále se 24letý Maďar, který všechny čtyři starty na tisícovkách proměnil minimálně v osmifinále, utká s Alexanderem Zverevem, nebo Karenem Chačanovem.

04:58 – Dvacetiletý Španěl Carlos Alcaraz na Masters 1000 v Miami porazil dvakrát 6:3 italského kamaráda Lorenza Musettiho, vzájemnou bilanci vylepšil na 4:1 a udělal devátý z 12 kroků na cestě za zkompletováním Sunshine Double. Ve čtvrtfinále se předloňský šampion střetne s ve formě hrajícím Bulharem Grigorem Dimitrovem (H2H 3:1), s nímž poslední duel loni v Šanghaji prohrál.

Sestřih zápasu Carlos Alcaraz – Lorenzo Musetti
Livesport

04:54 – Grigor Dimitrov vyhrál s Hubertem Hurkaczem i pátý vzájemný zápas, z toho čtvrtý na turnaji Masters 1000 po třísetové bitvě. Již potřetí rozhodl o svém vítězství až v tie-breaku rozhodující sady, v dosud nepříliš oblíbeném Miami bulharský tenista zvítězil 3:6, 6:3, 7:6 a postupem do čtvrtfinále na Floridě překonal své maximum z let 2012 a 2016.

00:08 – Barbora Krejčíková zřejmě stále není po nemoci fit a návrat na kurty nepodnikne ani na zelené antuce v Charlestonu. Česká tenistka, která odehrála poslední zápas na začátku února v Abú Zabí, se z americké pětistovky odhlásila.