Tennis Tracker: Melbourne zažije dvě česká derby, pikantní střet čeká Krejčíkovou a Siniakovou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Melbourne zažije dvě česká derby, pikantní střet čeká Krejčíkovou a Siniakovou

Bývalý úspěšný český pár se tentokrát postaví proti sobě.
Bývalý úspěšný český pár se tentokrát postaví proti sobě.Profimedia
Nový rok, nová sezona. Tenis se na Livesport Zprávách vrací do akce. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 22. ledna?

18:34 – O nejrychlejší podání dosavadního průběhu Australian Open se postaral sedmnáctiletý polský tenista Tomasz Berkieta. V dnešním utkání druhého kola soutěže juniorů si k vítězství nad Brazilcem Enzem Kohlmannem pomohl servisem s rychlostí 233 km/h.

16:02 – Ženskému žebříčku v počtu nejvíce nastřílených es vévodí po čtyřech odehraných kole Číňanka Qinwen Zheng

15:56 – Nejvíce es během čtyř kol dvouhry mužů na letošním Australian Open zaznamenal Polák Hubert Hurkacz.

12:31Qinwen Zheng na Australian Open smetla za hodinu hry 6:0, 6:3 Francouzku Océane Dodinovou a postupem do čtvrtfinále vyrovnala své grandslamové maximum z loňského US Open. O jeho překonání se jednadvacetiletá Číňanka utká s Ruskou Annou Kalinskou (h2h 0:1).

11:04Carlos Alcaraz při premiéře v osmifinále Australian Open smetl 6:4, 6:4, 6:0 Srba Miomira Kecmanoviče, když nečelil brejkbolu, nastřílel 42 winnerů a udělal jen 19 nevynucených chyb, bilanci v této fázi grandslamů vylepšil na 7:1, podruhé vylepšil své melbournské maximum a jako čtvrtý nejmladší zkompletoval grandslamová čtvrtfinále. O zkompletování grandslamových semifinále si dvacetiletý Španěl zahraje s Němcem Alexanderem Zverevem (h2h 3:4).

10:29Alexander Zverev už podruhé na letošním Australian Open vyhrál pětisetovou bitvu. V osmifinále německý tenista udolal po více než čtyřech hodinách boje 7:5, 3:6, 6:3, 4:6, 7:6 (10:3) Brita Camerona Norrieho a po třech letech v Melbourne postoupil do čtvrtfinále. O vyrovnání maxima z roku 2020 si zahraje s Carlosem Alcarazem, nebo Miomirem Kecmanovičem.

09:42 – Další překvapivou čtvrtfinalistkou Australian Open je 75. hráčka světa Anna Kalinská, která už potřetí vylepšila svůj nejlepší výsledek na grandslamových turnajích. Při premiéře v osmifinále pětadvacetiletá Ruska porazila 6:4, 6:2 nasazenou Italku Jasmine Paoliniovou a postoupila mezi osmičku nejlepších. O semifinále si zahraje s Číňankou Qinwen Zheng, nebo Francouzkou Océane Dodinovou.

08:05 – Světová devítka Hubert Hurkacz v Melbourne přetlačil po setech 7:6, 7:6, 6:4 francouzské překvapení turnaje Arthura Cazauxe a poprvé postoupil do čtvrtfinále Australian Open. O vyrovnání grandslamového maxima z Wimbledonu 2021 si šestadvacetiletý Polák zahraje s Daniilem Medveděvem (h2h 3:2).

07:59 – Třetí hráč světa Daniil Medveděv v Melbourne porazil 6:3, 7:6, 5:7, 6:1 portugalského outsidera Nuna Borgese a potřetí postoupil do čtvrtfinále Australian Open. Letos v něm finalista z let 2021 a 2022 narazí na Poláka Huberta Hurkacze, nebo Francouze Arthura Cazauxe.

05:57 – Ve čtvrtfinále Australian Open ve čtyřhře žen dojde na pikantní souboj loňských šampionek Kateřiny Siniakové s Barborou Krejčíkovou, které se utkají hned na prvním grandslamu po loňském přerušení úspěšné spolupráce. Siniakovou s Australankou Storm Hunterovou vyzvou Krejčíková s německou veteránkou Laurou Siegemundovou, které v osmifinále přehrály 6:4, 6:0 americko-ruské duo Emma Navarrová a Diana Šnaiderová.

05:15 Adam Pavlásek s Uruguaycem Arielem Beharem na Australian Open zdolali 3:6, 7:6, 6.4 páté nasazené mexicko-britské duo Santiago González a Neal Skupski a na druhém ze tří posledních grandslamů postoupili do čtvrtfinále. V něm narazí na česko-čínský pár Tomáš Macháč a Zhizhen Zhang, oba Češi budou bojovat o první grandslamové semifinále.

04:22 – Devatenáctiletá Linda Nosková ve čtvrtfinále Australian Open narazí na Dajanu Jastremskou (h2h 0:0). Třiadvacetiletá Ukrajinka v osmifinále porazila 7:6, 6:4 dvojnásobnou šampionku Viktorii Azarenkovou z Běloruska a překonala své grandslamové maximum z Wimbledonu 2019.

04:08  Linda Nosková na Australian Open dva dny po skalpu světové jedničky Igy Šwiatekové postoupila už do čtvrtfinále a potřetí vylepšila své grandslamové maximum. Osmifinálový souboj s Elinou Svitolinovou v Margaret Court Areně si příliš neužila, Ukrajinka již po třech gamech kvůli bolestem zad vzdala.