Tennis Tracker: Norrie v oblíbeném Los Cabos padl, Samsonovová pokračuje za obhajobou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Norrie v oblíbeném Los Cabos padl, Samsonovová pokračuje za obhajobou

Předloňský šampion Cameron Norrie finále v Los Cabos neobhájí.
Předloňský šampion Cameron Norrie finále v Los Cabos neobhájí.Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se děje 2. srpna?
Moment dne ATP ze zápasu Dimitrov – Ruusuvuori
Livesport
Moment dne WTA ze zápasu Wang – Schmiedlová
Livesport

23:01Jessica Pegulaová začala ve Washingtonu, kde v roce 2019 slavila svůj premiérový titul na turnajích WTA, suverénně. Nasazená jednička si v domácím derby poradila 6:3, 6:4 s Peyton Stearnsovou. O přerušení série tří čtvrtfinálových nezdarů a první semifinále po čtyřech měsících se utká s Elinou Svitolinovou.

22:33 – "Vypadalo to, že hodně z vás chtělo, aby dnes vyhrála Caroline (Garciaová), takže se vám omlouvám," uvedla v pozápasovém rozhovoru Marta Kosťuková směrem k divákům. "Děkuju všem za podporu a všem, kteří podporují Ukrajinu. Viděla jsem v ochozech spoustu ukrajinských vlajek," dodala.

Pozápasový ohlas Kosťukové
Livesport

22:05 – "Úplně nejlepší výkon to ode mě nebyl, ale od soupeřky hlavně ve druhém a třetím setu také ne. V tom prvním jsem byla polovinu hlavou někde úplně jinde, takže bylo těžké se potom do zápasu dostat. Snažila jsem se dostat co nejvíce míčů do hry a nějak se rozehrát. Celej ten zápas byl takovej nahoru a dolů, ani počasí nebylo nic moc," řekla Linda Nosková v rozhovoru pro Livesport Zprávy po úspěšném utkání druhého kola v pražské Stromovce.

Rozhovor s Noskovou po zvládnutém druhém kole Livesport Prague Open
Livesport

21:21Caroline Garciaová vstoupila do sezony amerických betonů jednoznačnou porážkou 2:6, 3:6 s Martou Kosťukovou, vítězka loňského podniku WTA 1000 v Cincinnati se dostala jen k jednomu brejkbolu a nevyužila ho. Ukrajinka se pokusí na svůj teprve druhý kariérní skalp TOP 10 navázat v souboji s obhájkyní titulu Ljudmilou Samsonovovou a vybojovat své páté semifinále na turnajích WTA.

Sestřih zápasu Kosťuková – Garciaová
Livesport

21:09 – "Zápas byl pro mě hodně těžký, bojovala jsem sama se sebou. Ten první set byl šílenej, byla jsem strašně nervózní. Myslela jsem si, že to ze mě po prvním zápase spadne, ale to se nestalo. Připadala jsem si jak kámen. I jsem svému týmu říkala, že jsem nervózní a nevím, co mám dělat. Šla jsem po prvním setu na záchod a snažila jsem si nasimulovat, že jdu vlastně na nový zápas," řekla Tereza Martincová po vydřeném postupu do čtvrtfinále Livesport Prague Open.

Rozhovor s Martincovou po postupu do čtvrtfinále Livesport Prague Open
Livesport

20:39Linda Nosková měla ve druhém kole Livesport Prague Open nečekané potíže s lucky loserem Ankitou Rainaovou, proti přemožitelce Barbory Strýcové dokonce returnovala na setrvání v zápase. Česká favoritka nakonec po obratu zvítězila 1:6, 7:5, 6:1 a znovu po týdnu prošla do čtvrtfinále. O vyrovnání loňského výsledku se popere se Slovenkou Annou Karolínou Schmiedlovou.

Sestřih zápasu Rainaová – Nosková
Livesport

20:38Dominic Thiem udolal na domácí antuce v Kitzbühelu po obratu 4:6, 6:3, 6:4 sedm zápasů neporaženého Arthura Rinderknecha a poprvé v probíhající sezoně postoupil do semifinále na nejvyšším okruhu. O první finálovou účast na této úrovni od Turnaje mistrů 2020 bude bývalý třetí hráč světa a grandslamový šampion bojovat proti Laslovi Djeremu.

19:57Grigor Dimitrov přehrál ve Washingtonu 6:4, 6:3 Emila Ruusuvuoriho, s nímž zvládl i třetí letošní souboj bez ztráty setu. V tomto dějišti startuje bývalý třetí hráč světa už poosmé a o první semifinále se utká s Ugem Humbertem, či Josukem Watanukim.

Sestřih zápasu Dimitrov – Ruusuvuori
Livesport

18:39Tomáš Macháč postoupil při všech třech předchozích startech na antukovém challengeru v Liberci minimálně do čtvrtfinále, ale letos do něj neprojde. Nejvýše nasazený a předloňský finalista vzdal po úvodní sadě (5:7) utkání druhého kola s Gerardem Campanou Leem.

18:22Tereza Martincová na domácím Livesport Prague Open nadále využívá příznivého losu a zahraje si své první čtvrtfinále na okruhu WTA od loňského října. Předloňská finalistka porazila 1:6, 6:2, 6:2 Yue Yuan a na své první semifinále na této úrovni od loňského června zaútočí proti lucky loserovi Nao Hibinové.

Sestřih zápasu Yuan – Martincová
Livesport

17:48Laslo Djere se před týdnem v Hamburku dočkal své první letošní semifinálové a finálové účasti na nejvyšším okruhu a mezi nejlepší kvarteto se dostal už druhým týdnem po sobě. V Kitzbühelu přehrál 6:4, 6:2 šampiona nedávné akce ve Gstaadu Pedra Cachína a o celkově šesté finále na turnajích ATP zabojuje proti Dominicovi Thiemovi, nebo Arthurovi Rinderknechovi.

Sestřih zápasu Djere – Cachín
Livesport

17:12Dalibor Svrčina absolvuje svůj druhý start na domácím antukovém challengeru v Liberci. Zatímco předloni vypadl ve druhém kole, letos v této fázi nezaváhal a poradil si 7:5, 4:6, 6:3 s Danielem Michalským. O postup do semifinále si finalista nedávné akce v Tampere zahraje s Ugem Blanchetem.

16:46 – Anna Karolína Schmiedlová v Praze udolala po téměř tříhodinovém boji 4:6, 6:2, 7:6 Číňanku Xiyu Wang, přestože ve třetím setu prohrávala 0:3 s mankem dvou brejků, soupeřka dvakrát podávala na vítězství a v závěru tie-breaku čelila dvěma mečbolům. Slovenská tenistka si o první semifinále od ledna 2019 zahraje s Lindou Noskovou, nebo Indkou Ankitou Rainaovou.

Sestřih zápasu Wang – Schmiedlová
Livesport

16:11Tomás Martín Etcheverry na antuce v Kitzbühelu na svém prvním turnaji ATP v roli nasazené jedničky zdolal 6:7, 6:3, 6:4 Kolumbijce Daniela Galána a postoupil do semifinále. V něm na Argentince čeká krajan Sebastián Báez (h2h 3:3).

15:59 – Pokud Tereza Martincová v Praze porazí Yue Yuan a postoupí do čtvrtfinále, narazí v něm na Nao Hibinovou (h2h 0:2). Japonská tenistka ve druhém kole přehrála 6:1, 7:5 často chybující Slovenku Viktórii Hrunčákovou a obhájila loňský výsledek.

14:38 – Šestadvacetiletý Vít Kopřiva na domácí antuce v Liberci nedělní triumf z italské Verony nezopakuje. Ve druhém kole šest zápasů neporaženému Čechovi došly síly, Francouzi Ugu Blanchetovi podlehl 6:3, 4:6, 2:6 a neobhájil loňské čtvrtfinále.

14:30 – "Byl to příšerný zápas. Strašně náročný po psychické i fyzické stránce. Kaia hraje hrozně agresivně a mentálně je velmi silná. Nenechala mi jediný míček zadarmo. Je to pro mě těžce vybojovaná výhra, teď si potřebuju hlavně dobře odpočinout," řekla Alizé Cornetová po vítězném maratonu v Praze proti Kaie Kanepiové.

14:22 – Úvodní zápas čtvrtečního programu na Livesport Prague Open divákům nabídl jeden z nejdelších zápasů v historii turnaje. Třiatřicetiletá Francouzka Alizé Cornetová navzdory 13 dvojchybám a osmi ztraceným servisům udolala v zápase hraném v silném větru po 3 hodinách a 17 minutách boje  7:6, 5:7, 6:4 sedmatřicetiletou Estonku Kaiu Kanepiovou, oplatila jí 'vousatou' porážku US Open 2010 a poprvé ve Stromovce postoupila do čtvrtfinále. V něm na bývalou světovou jedenáctku čeká Němka Tamara Korpatschová (h2h 1:0).

13:16Barbora Palicová a Dominika Šalková na domácím Livesport Prague Open ve Stromovce vyřadily nasazené jedničky deblové soutěže. České teenagerky porazily 6:4, 6:4 čínské favoritky Shuai Zhang a Lin Zhu a poprvé na okruhu WTA postoupily do semifinále. 

12:38Alex Molčan na antuce v Kitzbühelu na středeční parádní obrat a únik z mečbolů nenavázal. Ve čtvrtfinále slovenský tenista nenašel recept na argentinského antukáře Sestasiána Báeze, proti kterému v prvním setu dvakrát nepotvrdil brejk a prohrál 4:6, 3:6.

Sestřih zápasu Molčan – Báez
Livesport

12:22 – Michael Vrbenský končí na domácím antukovém challengeru v Liberci, kde se před pěti lety dostal poprvé mezi osmičku nejlepších, ve druhém kole. V boji o své páté čtvrtfinále a první po dvou letech třiadvacetiletý Čech podlehl 5:7, 4:6 osmému nasazenému Argentinci Francsiscu Comesanovi.

10:14Stefanos Tsitsipas při premiéře na turnaji ATP 250 v mexickém Los Cabos přehrál hodinu po půlnoci hladce 6:2, 6:4 amerického veterána Johna Isnera, vyhrál šestý vzájemný souboj v řadě a celkovou bilanci upravil na 6:2. Ve čtvrtfinále se nejvýše nasazený Řek střetne s Chilanem Nicolasem Jarrym (h2h 1:2), s nímž prohrál v červnu na trávě v Halle.

Sestřih zápasu Stefanos Tsitsipas – John Inser
Livesport

08:39Cameron Norrie na oblíbeném turnaji ATP 250 v mexickém Los Cabos překvapivě nezvládl své úvodní vystoupení. Britský šampion z roku 2021 a loňský finalista podlehl po takřka tříhodinové bitvě 7:5, 6:7, 4:6 americkému hráči z druhé světové stovky Aleksandaru Kovacevicovi, který si proti světové třináctce připsal premiérový skalp člena TOP 40 a postoupil do svého druhého a vůbec největšího čtvrtfinále na hlavním okruhu. O vyrovnání maxima z loňského Soulu se utká s Němcem Dominicem Köpferem.

06:45 – Dvě české tenistky na turnaji WTA 250 v Praze čeká boj o čtvrtfinále. Tereza Martincová se zhruba od 14:00 utká v odloženém duelu s Číňankou Yue Yuan, s níž se měla střetnout už ve středu odpoledne, v areálu Sparty ve Stromovce je však na kurt nepustil déšť. O postup mezi osmičku nejlepších pak bude bojovat také loňská semifinalistka a letos nasazená čtyřka Linda Nosková, jejíž soupeřkou bude přemožitelka Barbory Strýcové Indka Ankita Rainaová. Čtvrteční program by déšť narušovat neměl, očekává se ale silný vítr.

06:11 – Pátý nasazený Alex de Minaur v mexickém Los Cabos smetl 6:2, 6:1 Thiaga Tiranteho z Argentiny, když po svém podání ztratil pouhých sedm míčků. Ve čtvrtfinále se čtyřiadvacetiletý Australan střetne s oblíbeným americkým soupeřem Tommym Paulem (h2h 4:0), kterého porazil naposledy letos v březnu ve finále v Acapulcu.

06:07Taylor Fritz tři dny po triumfu v Atlantě úspěšně vstoupil do podniku ATP 500 ve Washingtonu. V souboji s dvacetiletým Zacharym Svajdou odvrátil všechn osm brejkbolů a zvítězil 6:3, 6:3. O čtvrtfinále si nejvýše nasazený Američan zahraje s Britem Andym Murraym (h2h 1:0).

06:03 – Pár hodin po Elině Svitolinové ve Washingtonu zvítězil i její manžel Gaël Monfils. 36letý Francouz porazil 6:3, 6:4 ve formě hrajícího Kazacha Alexandera Bublika a poprvé od březnového návratu po zranění a sérii devíti nepovedených turnajů vyhrál dva zápasy po sobě. V osmifinále se šampion z roku 2016 střetne s Nizozemcem Tallonem Griekspoorem (h2h 0:0).

05:58Coco Gauffová v prvním duelu od neúspěchu ve Wimbledonu nezaváhala. Na domácím betonu ve Washingtonu si poradila 6:1, 6:4 s krajankou a přemožitelkou Karolíny Plíškové Hailey Baptisteovou a postoupila do čtvrtfinále. V něm na třetí nasazenou Američanku čeká Švýcarka Belinda Bencicová (h2h 0:1).

05:54 – Ljudmila Samsonovová hraje podruhé v kariéře jako obhájkyně titulu a ve Washingtonu poprvé vyhrála dva zápasy. Po domácí Collinsové smetla 6:1, 6:3 i Rumunku Soranu Cirsteaovou a postoupila do čtvrtfinále. V něm čeká na vítězku duelu Garciaová–Kosťuková.

Sestřih zápasu Samsonovová – Cirsteaová
Livesport

00:25 – Andy Murray vstoupil do turnaje ve Washingtonu, kde si v roce 2006 zahrál své teprve třetí finále na okruhu ATP, výhrou 7:6, 6:4 nad domácím Brandonem Nakashimou. V osmifinále 36letý Brit vyzve Fritze, nebo Svajdu.