Tennis Tracker: Palicová získala skalp Hercogové, Bayerlová je v největším čtvrtfinále

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Palicová získala skalp Hercogové, Bayerlová je v největším čtvrtfinále

Barbora Palicová si připsala skalp bývalé 35. hráčky světa
Barbora Palicová si připsala skalp bývalé 35. hráčky světaProfimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 3. dubna?

Hlavní události

23:16Fabio Fognini na antuce v Marrákeši udolal 7:6, 2:6, 6:4 nejvýše nasazeného Srba Lasla Djereho, vzájemnou bilanci vyrovnal na 2:2 a po čtvrté třísetové výhře v řadě postoupil poprvé v sezoně do čtvrtfinále. V něm se 36letý italský kvalifikant střetne s Rusem Pavlem Kotovem (H2H 0:0).

Sestřih zápasu

Fabio Fognini vyhrál čtvrtý tříseťák v řadě
Livesport

20:35 – Bývalá světová šestka Matteo Berrettini na antuce v marocké Marrákeši porazil 6:4, 4:6, 6:3 Španěla Jaume Munara a poprvé od loňského března postoupil do čtvrtfinále turnaje ATP. V něm italský tenista bojující s častými zdravotními problémy narazí na krajana Lorenza Sonega (H2H 4:1).

Sestřih zápasu

Matteo Berrettini postoupil po 13 měsících do čtvrtfinále
Livesport

19:58 – 488. hráčka světa Michaela Bayerlová na antukovém turnaji ITF W75 v brazilském Florianópolisu porazila 6:3, 2:6, 6:3 Francouzku Amandinu Hesseovou a postoupila do svého největšího čtvrtfinále. V něm se pětadvacetiletá Češka utká s Italkou Georgiou Pedoneovou (H2H 0:0).

18:16Joao Sousa v 35 letech ukončil kariéru. Bývalý 28. hráč světa a vítěz čtyř turnajů ATP odehrál poslední zápas před domácím publikem na antuce v Estorilu, kde portugalský šampion z roku 2018 podlehl v prvním kole 5:7, 4:6 o generaci mladšímu Francouzi Arthuru Filsovi.

Sestřih zápasu

Joao Sousa odehrál poslední singlový zápas kariéry
Livesport

15:15 – 321. hráčka světa Barbora Palicová pokračuje v solidních letošních výkonech. Na antukovém turnaji ITF W75 v chorvatském Splitu dvacetiletá česká kvalifikantka získala skalp bývalé členky TOP 40 Polony Hercogové ze Slovinska, kterou zdolala 7:6, 7:5 a bez ztráty setu ve čtyřech duelech postoupila do čtvrtfinále. V něm vyzve Turkyni Ipek Ozovou (H2H 0:0).

Další zprávy

23:46Luciano Darderi na antuce v Houstonu přetlačil po dvou a půl hodinách boje 6:4, 2:6, 7:6 druhého nasazeného Argentince Francisca Cerúndola a zaznamenal premiérový skalp hráče TOP 25. Ve čtvrtfinále dvaadvacetiletý Ital, který v únoru v Córdobě slavil první titul na okruhu ATP, vyzve vítěze amerického souboje mezi Marcosem Gironem a Jeffreym Wolfem.

23:30 – ATP plánuje v testovacím režimu úpravu pravidel ve čtyřhře ve snaze zatraktivnit tento formát pro hráče, fanoušky a organizátory turnajů. Nová pravidla, podle nichž se bude poprvé hrát na přelomu dubna a května na antukovém turnaji Masters v Madridu, by měla hru především zrychlit. Počínaje turnajem v Madridu se po výměnách kratších než čtyři údery zkrátí doba na podání na 15 sekund. Hráči si při přestávkách pro změnu stran nebudou moci pokaždé sednout a lepší divácký zážitek má přinést i to, že se fanoušci budou moci v hledišti pohybovat i během hry.

22:41 – Šestatřicetiletá Sara Erraniová porazila Saru Sorribesovou i v sedmém vzájemném střetnutí během devíti let. Na antuce v Bogotě zkušená Italka zdolala třetí nasazenou Španělku 6:2, 4:6, 6:4 a poprvé v sezoně postoupila do čtvrtfinále. V něm má v kolumbijské metropoli nelichotivou bilanci 0:5, letos si bývalá světová pětka a finalistka Roland Garros zahraje o premiérové semifinále s Laurou Pigossiovou, nebo Irinou Baraovou.

21:12Gaël Monfils v portugalském Estorilu zvládl svůj první letošní zápas na antuce, na které toho v posledních letech příliš neodehrál. Sedmatřicetiletý Francouz porazil domácího outsidera Henriquea Rochu 7:5, 7:5 a zajistil si souboj s Maďarem Mártonem Fucsovicsem.

20:26 – Bývalé světové jedničky a grandslamové šampionky Caroline Wozniacká a Simona Halepová dostaly divokou kartu na prestižní turnaj WTA 1000 v Madridu. Wozniacká vracející se po mateřské pauze byla ve španělské metropoli nejdál ve finále v roce 2009. Halepová, které byl zkrácen dopingový trest, je dvojnásobnou šampionkou.

17:19 – Středeční program na turnaji WTA 500 v Charlestonu začne kvůli vydatnému dešti s výrazným zpožděním. Pořadatelé již oznámili, že zápasy nezačnou dříve než v 14:00 (20:00 SELČ), vzhledem k předpovědi meteorologů ale start zřejmě ještě o jednu až dvě hodiny posunou. Na druhé kolo čekají Viktoria Azarenková, Caroline Wozniacká či Danielle Collinsová. 

15:24Pedro Cachín loni v červenci slavil na antuce ve švýcarském Gstaadu první triumf na okruhu ATP, nyní však téměř půl roku čeká na vítězný zápas. Již 14. porážku v řadě utrpěl na antukovém klání v portugalském Estorilu, kde 28letý Argentinec podlehl 5:7, 2:6 Maďaru Mártonu Fucsovicsovi a prohrál i 10. letošní zápas.

15:01Jannik Sinner se přííští týden může stát teprve druhým tenistou v historii, který během jedné sezony ovládne Australian Open, Miami i antukový Masters 1000 v Monte Carlu. Dosud to dokázal jen Srb Novak Djokovič v roce 2015. Maximem italského tenisty v Monaku je loňské semifinále.

14:37Pedro Martínez tři dny po triumfu na domácím challengeru v Gironě přidal šestou výhru v řadě na turnaji ATP 250 v Estorilu. Španělský tenista si poradil 6:4, 6:2 s Němcem Danielem Altmaierem a vzájemnou bilanci upravil na 2:0. O čtvrtfinále si zahraje s dalším soupeřem, kterého před třemi lety v Kitzbühelu zdolal cestou do svého prvního finále, krajanem Robertem Bautistou (H2H 1:0).

13:04Zdeněk Kolář na antuce v Barlettě počtvrté v sezoně do čtvrtfinále challengeru nepostoupil. Stejně jako před týdnem v Zadaru předloňský semifinalista končí ve druhém kole po třísetové porážce, v Itálii podlehl 2:6, 6:3, 3:6 Rumunu Filipu Jianuovi.

06:05Denis Shapovalov letos již na pátém z deseti turnajů skončil hned v 1. kole. Při premiéře na antuce v Houstonu čtyřiadvacetiletý Kanaďan podlehl 2:6, 5:7 domácí nasazené sedmičce Marcosi Gironovi.

05:40 Marie Bouzková úspěšně zahájila antukovou sezonu, když na podniku WTA 250 v kolumbijské Bogotě smetla 6:0, 6:3 Kanaďanku Rebeccu Marinovou. O druhé letošní čtvrtfinále si nejvýše nasazená Češka zahraje s Američankou Hailey Baptisteovou (H2H 0:0).,

05:33 – Jessica Pegulaová zahájila antukové jaro vydřeným vítězstvím. Na domácí pětistovce v Charlestonu nejvýše nasazená Američanka udolala krajanku Amandu Anisimovovou až po dvou a půl hodinách hry 3:6, 6:4, 7:6. Ve druhém kole se loňská semifinalistka utká s Polkou Magdou Linetteovou (H2H 1:0).

05:29 – Madison Keysová na první letošní akci na antuce poprvé v sezoně nezvládla své úvodní vystoupení. Na domácím podniku WTA 500 v Charlestonu americká šampionka z roku 2019 podlehla 6:3, 3:6, 3:6 Rumunce Jaqueline Cristianové.