Wawrinka porazil Ramose i podeváté, Berrettini začal v Marrákeši suverénní výhrou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Wawrinka porazil Ramose i podeváté, Berrettini začal v Marrákeši suverénní výhrou

Wawrinka vyhrál nad Ramosem i devátý vzájemný souboj.
Wawrinka vyhrál nad Ramosem i devátý vzájemný souboj.Profimedia
Stan Wawrinka (39) našel recept na antukového specialistu Alberta Ramose (36) i v devátém vzájemném souboji a sedmém na nejpomalejším povrchu. Španěla přehrál v úvodním kole na podniku ATP 250 v Marrákeši snadno 6:1, 6:4 a o první vítěznou sérii od US Open bude bojovat proti Marianovi Navonemu. Suverénně do turnaje vstoupil i Matteo Berrettini (27), další z bývalých členů TOP 10 žebříčku deklasoval 6:2, 6:1 nasazeného Alexandera Ševčenka (23).

Ramos – Wawrinka 1:6, 4:6

Stan Wawrinka už nemusí v pokročilém tenisovém věku nic dokazovat. Devětatřicetiletý švýcarský veterán je sice už dlouho na míle vzdálen své nejlepší formě i kondici a na titul na nejvyšším okruhu čeká od roku 2017, nicméně stále nemá v plánu pověsit raketu na hřebík.

Trojnásobný grandslamový šampion se pokusí vylepšit svou letošní bilanci v Marrákeši, kde debutuje a vstupuje do antukového jara. Do Maroka přijel s úspěšností 1:4 v aktuálním roce a začal tím nejlepším možným způsobem. Alberta Ramose přehrál jednoznačně ve dvou setech, v utkání nastřílel osm es a zlikvidoval čtyři z pěti brejkbolových hrozeb.

Sestřih zápasu

Wawrinka si s Ramosem poradil i v devátém vzájemném souboji.
Livesport

Se španělským antukovým specialistou a bývalým 17. tenistou pořadí zvládl i devátý vzájemný duel, ačkoli se už posedmé střetli na nejpomalejším povrchu. Loni na French Open na sebe narazili přesně po sedmi letech.

Bývalý třetí hráč světa čeká na vítěznou sérii od loňského US Open a čtvrtfinále si naposledy zahrál loni v červenci na antuce v chorvatském Umagu, kde byl ve finálovém souboji s Alexejem Popyrinem jediný set od triumfu.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Jeho dalším protivníkem bude nasazená sedmička Mariano Navone. Argentinský mladík si naordinoval po senzační finálové účasti na pětistovce v Rio de Janeiru delší pauzu a své působení v Marrákeši zahájil suverénní výhrou nad Azizem Dougazem.

Ani Ramosovi se už dlouho nedaří, dokonce každou z posledních čtyř sezon zakončil s negativní bilancí. Ke stejnému výsledku směřuje v té letošní, aktuálně má na kontě šest výher a osm porážek. Není tak překvapením, že figuruje mimo elitní stovku žebříčku.

Ševčenko – Berrettini 2:6, 1:6

Matteo Berrettini se v posledních letech neustále trápí se zdravotními problémy. Během loňské sezony odehrál jen 26 zápasů s bilancí 14:12 a musel ji uzavřít už po skreči na US Open, kde si přivodil zranění kotníku. Návrat na kurty podnikl v polovině března coby člen druhé stovky žebříčku.

Do antukového jara vstupuje v Marrákeši. V marocké metropoli se v minulosti představil pouze v roce 2018 a tentokrát vyřazení hned v prvním kole nepřipustil. Bývalý šestý muž pořadí za hodinu a čtvrt deklasoval 6:2, 6:1 nasazenou šestku Alexandera Ševčenka. V utkání odvrátil oba brejkboly, využil pět ze svých devíti šancí a po prvním servisu soupeře uhrál téměř polovinu bodů.

Sestřih zápasu

Berrettini deklasoval Ševčenka 6:2, 6:1.
Livesport

Bývalý finalista Wimbledonu potvrdil solidní formu po zdravotních potížích. Návrat uskutečnil na challengeru ve Phoenixu, kde prohrál až ve finále, a na Masters v Miami sehrál vyrovnanou bitvu s Andym Murraym. Loni stihl během antukového jara pouze Masters v Monte Carlu, kde před osmifinálovým duelem odstoupil.

O svou první čtvrtfinálovou účast na nejvyšším okruhu po 13 měsících bude usilovat proti Jaumemu Munarovi. Se Španělem, který přerušil po skalpu Lucy Van Asscheho sérii tří porážek, změří síly poprvé.

Výsledky turnaje ATP 250 v Marrákeši