Tennis Tracker: Sakkariová v Guadalajaře zdolala Hunterovou i díky čtyřem brejkům

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Sakkariová v Guadalajaře zdolala Hunterovou i díky čtyřem brejkům

Sakkariová hraje v roce 2023 výborný tenis.
Sakkariová hraje v roce 2023 výborný tenis.Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se děje 20. září?
Moment dne ATP ze zápasu Corentin Moutet – Tao Mu
Livesport
Moment dne ze zápasu Ons Jabeurová – Alycia Parksová
Livesport

23:17 – "Tenhle povrch mi překvapivě pomáhá, hraje se mi tady opravdu dobře. Jsem spokojená s tím, jak jsem se tu adaptovala. Hraju tu poprvé a líbí se mi tady," řekla Sofia Keninová po postupu do čtvrtfinále turnaje WTA 1000 v mexické Guadalajaře.

Rozhovor se Sofií Keninovou po výhře nad Jelenou Ostapenkovou
Livesport

23:01Sofia Keninová v Guadalajaře přehrála 6:4, 7:5 světovou šestnáctku Jelenu Ostapenkovou z Lotyšska a bez ztráty setu postoupila do čtvrtfinále. V něm se čtyřiadvacetiletá Američanka, jež vyhrála sedm z posledních osmi zápasů, utká s krajankou Emmou Navarrovou, nebo Kanaďankou Leylah Fernandezovou.

Sestřih zápasu Sofia Keninová – Jelena Ostapenková
Livesport

22:53 – "Hodně mi pomohl servis a také to, že se mi podařilo zůstat v klidu. Na začátku druhého setu jsem se nechala brejknout, což mě rozladilo, ale podařilo se mi udržet koncentraci. Zůstala jsem v klidu a stále byla pozitivní," komentovala Caroline Garciaová výhru nad  Hailey Baptisteovou.

Rozhovor s Caroline Garciaovou po výhře nad Hailey Baptisteovou
Livesport

20:42 – Světová jedenáctka Caroline Garciaová v Guadalajaře porazila 7:5, 6:4 Američanku Hailey Baptisteovou a jako první postoupila do čtvrtfinále. O první sérii tří výher od březnového Monterrey a postup do semifinále si devětadvacetiletá Francouzka zahraje s Viktorií Azarenkovou, nebo Veronikou Kuděrmetovovou.

Sestřih zápasu Hailey Baptisteová – Caroline Garciaová
Livesport

16:23 – "Mám radost, že jsem vyhrál svůj první zápas v Číně. Jsem v téhle zemi poprvé a moc se mi tu líbí. Chci poděkovat lidem, že přišli a oba nás podporovali. Byl jsem trochu nervózní, protože to byl můj první zápas v hlavních soutěžích turnajů ATP. Věděl jsem, že soupeř je velmi zkušený a už je na tour nějakou dobu, navíc je tu doma," řekl Dalibor Svrčina po postupu do druhého kola v Zhuhai.

Pozápasový ohlas Dalibora Svrčiny.
Livesport

15:09Dalibor Svrčina využil v prvním kole turnaje ATP v čínském Zhuhai příznivého losu a poradil si 6:4, 6:3 s domácím veteránem a divokou kartou Zhe Li. Dvacetiletý Čech si připsal teprve druhou kariérní výhru v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu a o první čtvrtfinále na této úrovni zabojuje v utkání s kvalifikantem Lukem Savillem, nebo nasazenou pětkou Tomásem Martínem Etcheverrym.

Setbol a mečbol ze zápasu Li – Svrčina.
Livesport

13:52Tatjana Mariaová využila snadné cesty do čtvrtfinále v čínském Guangzhou a také ve druhém zápase ztratila pouhé tři gamy. Nasazená trojka nedala po Alexandře Ealaové šanci ani Zhuoxuan Bai, domácí naději smetla za hodinu a pár minut 6:1, 6:2. O postup mezi nejlepší kvarteto se utká s Julií Putincevovou, či Clarou Tausonovou.

Setbol a mečbol ze zápasu Mariaová – Bai.
Livesport

12:42Zdeněk Kolář už skoro tři měsíce nepostoupil do čtvrtfinále a na další účast mezi nejlepší osmičkou bude čekat dál. Vítěz letošního ostravského challengeru nedopodával na challengeru v Rakousku utkání s Janem Choinským a Britovi nakonec po dvou a půl hodinách podlehl 6:2, 3:6, 5:7. 

12:08Magda Linetteová si po sedmi měsících zahraje čtvrtfinále. Nasazená jednička a semifinalistka letošního Australian Open přehrála v Guangzhou 6:0, 7:6 bývalou světovou dvacítku Darju Savilleovou a její další soupeřkou bude turnajová pětka Rebeka Masárová.

Setbol a mečbol ze zápasu Linetteová – Savilleová.
Livesport

11:14Roman Safiullin zahájil asijské turné vítězstvím 6:4, 6:4 nad trápícím se Brandonem Nakashimou v čínském Chengdu. Čtvrtfinalista nedávného Wimbledonu bude o své druhé letošní čtvrtfinále na nejvyšším okruhu usilovat proti nasazené čtyřce Danielovi Evansovi.

Sestřih zápasu Safiullin – Nakashima.
Livesport

09:25Jiří Veselý v letošním roce posbíral tři výhry na grandslamových podnicích, ale obě vystoupení na turnajích ATP zakončil hned na Lloydovi Harrisovi. Po Mallorce nestačil na Jihoafričana ani v čínském Zhuhai, kde prohrál souboj bývalých členů TOP 40 žebříčku jednoznačně 4:6, 2:6.

Sestřih zápasu Harris – Veselý.
Livesport

08:12 – "Jsem moc šťastná, takové vřelé přijetí jsem v Mexiku nečekala. Jsem opravdu moc ráda, že jsem sem přijela a doufám, že vydržím až do konce turnaje," řekla nejvýše nasazená Ons Jabeurová po vítězném vstupu do turnaje WTA 1000 v Guadalajaře.

Rozhovor s Ons Jabeurovou po vítězném vstupu do turnaje v Guadalajaře
Livesport

07:35 – 295. hráč světa Dominik Palán skončil při premiéře v kvalifikaci turnaje ATP v závěrečném druhém kole. V boji o místo v hlavní soutěži 'dvěstěpadesátky' v čínském Zhuhai dvaadvacetiletý Čech podlehl 6:4, 3:6, 4:6 Australanu Danu Sweenymu.

07:09Maria Sakkariová se vydala na cestu za obhajobou finále na podniku WTA 1000 v mexické Guadalajaře výhrou 6:2, 6:4 nad Australankou Storm Hunterovou. V osmifinále se druhá nasazená Řekyně utká s Italkou Camilou Giorgiovou (h2h 3:0), s níž ve třech vzájemných duelech ztratila dohromady pouhých 10 gamů.

07:05Ons Jabeurová vstoupila do podniku WTA 1000 v mexické Guadalajaře hladkou výhrou dvakrát 6:2 nad Američankou Alyciou Parksovou. V osmifinále na nejvýše nasazenou Tunisanku čeká Italka Martina Trevisanová (h2h 1:0)

Sestřih zápasu Ons Jabeurová – Alycia Parksová
Livesport

06:00Maria Sakkariová si na turnaji v Guadalajaře poradila s Australankou Storm Hunterovou i díky čtyřem proměněným brejkbolům. Celkově jich má v letošním roce na okruhu ATP už 158. Víc jich na svém kontě mají pouze Šwiateková, Kasatkinová, Pegulaová, Potapovová a Ostapenková. Zároveň má řecká hráčka v tomto roce skvělou bilanci proti levorukým hráčkám (7 výher, 2 porážky). V tomto ohledu je mezi hráčkami TOP 10 lepší pouze Karolína Muchová.

05:00 Victoria Azarenková si vítězstvím nad Dayanou Yastremskou připsala již 190. výhru v zápasech kategorie WTA 1000. Od zavedení formátu WTA 1000 v roce 2009 má Azarenková na kontě 190 vítězství, což je nejvíce ze všech hráček.