Tennis Tracker: Siniaková v Adelaide zvládla kvalifikaci, L. Fruhvirtová v Hobartu neuspěla

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Siniaková v Adelaide zvládla kvalifikaci, L. Fruhvirtová v Hobartu neuspěla

Siniaková si na "pětistovce" v Adelaide zahraje v hlavní soutěži.
Siniaková si na "pětistovce" v Adelaide zahraje v hlavní soutěži.Profimedia
Nový rok, nová sezona. Tenisová raketa se na Livesport Zprávách vrací do akce. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se děje 7. ledna?

14:46 – Německo ovládlo 2. ročník United Cupu, přestože v semifinále a finále čelilo ve třech zápasech vždy dvěma mečbolům, jejichž neodvrácení by znamenalo konec v soutěži. Ve finále Němci otočili nepříznivý vývoj proti Polákům poté, co Alexander Zverev po přežití mečbolů zdolal Hurkacze a následně s Laurou Siegemundovou udolali v rozhodující čtyřhře 6:4, 5:7, 10:4 Huberta Hurkacze s Igou Šwiatekovou. 

12:16 – Němečtí tenisté v United Cupu v Sydney vyhráli potřetí během dvou dní zápas, v němž čelili dvěma mečbolům. Alexander Zverev ve finále proti Polákům udolal Huberta Hurkacze 6:7, 7:6, 6:4, když nečelil jedinému brejkbolu, a poslal souboj o titul do rozhodující smíšené čtyřhry. Poláky od triumfu dělily milimetry.

11:12Amélie Šmejkalová si na turnaji ITF W15 v tuniském Monastiru dokráčela pro nečekaný premiérový triumf. Osmnáctiletá Češka, která byla až dosud jen jednou ve čtvrtfinále, ve finále porazila 6:2, 6:3 o rok starší Němku Tessu Brockmannovou.

11:01 – Světová pětka Andrej Rubljov potvrdil pozici nejvýše nasazeného hráče turnaje v Hongkongu a znovu po čtyřech letech zahájil sezonu triumfem. Ve finále šestadvacetiletý Rus porazil bez ztráty podání 6:4, 6:4 Fina Emila Ruusuvuoriho, oplatil mu porážku z loňského Masters v Cincinnati a získal 16. titul.

10:30 – Španělský tenista Rafael Nadal (37) přijde kvůli zranění o start na Australian Open. Při návratu na kurty po roční pauze ho opět zastavil natržený sval. "Momentálně nejsem připraven na to, abych hrál na nejvyšší úrovni v zápasech na pět setů. Poletím zpátky do Španělska ke svému doktorovi, budu se léčit a odpočívat. "Mám mikrotrhlinu ve svalu, ale ne ve stejné části, kde jsem měl zranění, a to je dobrá zpráva," oznámil Nadal na sociální síti X. 

10:13Marie Bouzková v Aucklandu šestý deblový titul a druhý po boku bývalé světové jedničky Bethanie Mattekové-Sandsové nevybojovala. Česko-americký pár ve finále podlehl 3:6, 7:6, 8:10 druhé nasazené kazašsko-slovenské dvojici Anna Danilinová a Viktória Hrunčáková.

10:11Grigor Dimitrov znovu po sedmi letech ovládl turnaj ATP 250 v australském Brisbane. Dvaatřicetiletý Bulhar ve finále porazil 7:6, 6:4 světovou sedmičku Holgera Runeho z Dánska a dočkal se svého prvního triumfu od Turnaje mistrů 2017.

08:49 – Světová jednička Iga Šwiateková na úvod finále United Cupu mezi Polskem a Německem přehrála zpočátku vzdorující bývalou první hráčku světa Angelique Kerberovou. Po odvrácení všech pěti brejkbolů v pátém a sedmém gamu získala proti po mateřské pauze se vracející soupeřce devět her v řadě a zvítězila 6:3, 6:0. O triumfu Polska může rozhodnout Hubert Hurkacz v souboji s Alexanderem Zverevem.

07:45 – Světová trojka a vítězka loňského US Open Coco Gauffová má za sebou úspěšnou premiéru v roli obhájkyně titulu. Devatenáctiletá Američanka znovu po roce zahájila sezonu triumfem na podniku WTA 250 v novozélandském Aucklandu, když v boji o zisk trofeje pro šampionku zdolala 6:7, 6:3, 6:3 Ukrajinku Elinu Svitolinovou a svou skvělou finálovou bilanci vylepšila na 7:1.

07:21 – Měl to být první z vrcholů úvodu nové sezony. Repríza loňského finále Australian Open, souboj hráček TOP 4 a grandslamových šampionek. Finále turnaje WTA 500 v Brisbane se však proměnilo v nečekaně jednoznačnou záležitost. Kazaška Jelena Rybakinová po skvělém výkonu smetla 6:0, 6:3 světovou dvojku Arynu Sabalenkovou a se ztrátou pouhých 15 gamů ukončila osm měsíců trvající čekání na šestý titul.

07:00Kateřina Siniaková znovu po roce úspěšně absolvovala kvalifikaci turnaje WTA 500 v australském Adelaide. Letos se na generálku na Australian Open kvalifikovala bez ztráty setu, Američanku Bernardu Peraovou ve druhém kole přehrála hladce 6:3, 6:1.

06:10Linda Fruhvirtová v závěrečném druhém kole kvalifikace podniku WTA 250 v Hobartu neuspěla. Osmnáctiletá Češka nestačila na Slovenku Annu Karolínu Schmiedlovou, které podlehla 4:6, 2:6.

05:00Tomáš Macháč si na turnaji ATP 250 v Adelaide nezahraje. Český tenista v prvním kole kvalifikace generálky na Australian Open utrpěl debakl 1:6, 1:6 s domácím Alexem Boltem a nenavázal na tři výhry z Brisbane.