Tennis Tracker: Startuje Billie Jean King Cup, Šwiateková opět světovou jedničkou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Startuje Billie Jean King Cup, Šwiateková opět světovou jedničkou

České tenistky odehrají své zápasy v Seville.
České tenistky odehrají své zápasy v Seville.Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se děje 7. listopadu?

23:53 – Světová patnáctka Karen Chačanov vstoupil do halového podniku ATP 250 v Métách očekávanou výhrou, domácího Constanta Lestienneho porazil dvakrát 6:4 a vzájemnou bilanci upravil na 3:0. Ve čtvrtfinále se třetí nasazený Rus střetne s krajanem Alexanderem Ševčenkem, nebo Maďarem Matem Valkuszem.

23:32 – České tenistky na finálovém turnaji Billie Jean King Cupu v Seville porazily švýcarské obhájkyně titulu 3:0 na zápasy. Třetí bod získaly ve čtyřhře Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou, které si den po návratu z Turnaje mistryň poradily 7:6, 6:2 s Viktorijí Golubicovou a Jil Teichmannovou.

22:02Dominic Thiem končí na halovém klání ATP 250 ve francouzských Métách stejně jako loni ve druhém kole. Letos rakouský finalista z roku 2016 nestačil na domácí nasazenou čtyřku Uga Humberta, kterému podlehl 6:7, 6:4, 3:6.

21:11 – České tenistky udělaly první krok na cestě k postupu do semifinále Billie Jean King Cupu. Do boje o první místo v tříčlenné skupině vstoupily vítězstvím nad Švýcarkami a oplatily jim porážky z předchozích dvou ročníků. O body se postaraly už ve dvouhrách debutantky Linda Nosková (18) a Marie Bouzková (25), jež na 2:0 zvýšila po výhře 6:4, 6:4 nad Viktorijí Golubicovou. Druhý zápas čeká na výběr kapitána Petra Pály až v pátek, kdy vyzve tým USA.

19:04 – České tenistky ve španělské Seville vstupují do finálového turnaje Billie Jean King Cupu. V úvodním zápase se proti přemožitelkám z posledních dvou ročníků Švýcarkám ujaly vedení 1:0 zásluhou Lindy Noskové (18), která v souboji osmnáctiletých tenistek zdolala 7:6, 4:6, 6:4 Céline Naefovou (18). O výhře může rozhodnout Marie Bouzková (25), jež nastoupí proti Viktoriji Golubicové (31).

16:59Roberto Bautista slavil před týdnem na Masters v Paříži po skalpu Jiřího Lehečky svou první výhru na nejvyšším okruhu od června a úspěšně vstoupil také do poslední letošní akce ATP v Sofii. Šampion ročníku 2016 nedopodával druhý ani rozhodující set, ale nakonec Miomira Kecmanoviče po téměř třech hodinách boje přetlačil 7:6, 6:7, 7:6. Jeho dalším soupeřem bude Fábián Marozsán.

16:16Fabio Fognini zdolal v úvodním kole na halovém podniku ATP v Métách ve dvou tie-breacích Thiaga Seybotha Wilda a připsal si své první vítězství na hlavní tour od postupu do třetího kola French Open. Bývalý devátý a nyní až 147. hráč pořadí se o čtvrtfinále utká s loňským finalistou Alexanderem Bublikem.

15:39Máté Valkusz se coby lucky loser dostal do hlavní fáze na turnaji ATP 250 v Métách a dočkal se svého premiérového postupu do druhého kola na nejvyšším okruhu. Pětadvacetiletý Maďar přehrál překvapivě a snadno 6:2, 6:2 nasazeného Daniela Altmaiera a o čtvrtfinále si zahraje s Alexanderem Ševčenkem.

15:25 – V úvodním zápase skupiny na finálovém turnaji Billie Jean King Cupu ve španělské Seville nastoupí proti obhájkyním titulu ze Švýcarska Marie Bouzková a Linda Nosková. Duel rozehrají Nosková s Céline Naefovou, po nich nastoupí Bouzková s Viktorijí Golubicovou. Pro obě Češky se jedná o premiéru v nejprestižnější ženské týmové soutěži. Do případné rozhodující čtyřhry jsou nahlášeny Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou a Golubicová s Jil Teichmannovou.

15:20 – České juniorky porazily v základní skupině Billie Jean King Cupu po Lotyšsku i Kanadu a zajistily si postup do čtvrtfinálových bojů. Stejně jako v pondělí bodovaly Alena Kovačková po jasném vítězství a Laura Samsonová po těsném průběhu. Ve středu budou Češky čelit v posledním zápase skupinové fáze Austrálii.

14:02Jakub Menšík se dočkal na challengeru v Helsinkách svého prvního turnajového vítězství od senzačního tažení z kvalifikace do třetího kola grandslamového US Open. Osmnáctiletý Čech zdolal v prvním kole 7:5, 7:6 nasazenou šestku Flavia Cobolliho, přerušil sérii tří porážek a vylepšil svou bilanci s hráči TOP 100 na 4:3. O první čtvrtfinále po více než třech měsících zabojuje proti Dennisovi Novakovi, či Sumitovi Nagalovi.

13:30 – Loňské finalistky Australanky si zkomplikovaly případný postup do vyřazovacích bojů na finálovém turnaji Billie Jean King Cupu ve španělské Seville. Utkání skupiny se Slovinskem prohrály už po dvouhrách, když Ajla Tomljanovicová nestačila 4:6, 1:6 na Kaju Juvanovou a Darja Savilleová podlehla poměrem 1:6, 4:6 Tamaře Zidanšekové.

11:14Zdeněk Kolář už na čtvrtém challengeru po sobě vypadl hned v prvním kole. Sedmadvacetiletý Čech nestačil v japonské Macujamě 2:6, 3:6 na favorizovanou nasazenou osmičku Yu-Hsiou Hsua a připsal si pátou porážku v řadě.

07:15 – Iga Šwiateková cestou za triumfem na Turnaji mistryň ztratila jen 20 gamů v pěti zápasech, což je suverénně nejméně od ročníku 2002. Tehdy se ale hrálo naposledy ještě pouze vyřazovacím způsobem a k titulu vedla cesta přes čtyři soupeřky, Belgičance Kim Clijstersové navíc před 21 lety pomohla jedna skreč a jeden postup bez boje.

06:54 – Třiadvacetiletý Čech Michael Vrbenský se v prvním zápase po 9 měsících mimo antuku postavil stejně jako ve svém posledním duelu na tvrdém povrchu Francouzi Clementu Chidekhovi a podobně jako v březnu na turnaji ITF mu podlehl. Na challengeru v kanadském Calgary 336. hráč světa prohrál s žebříčkově hůře postaveným soupeřem 4:6, 2:6.

06:00 – Během úterního dne odstartují dlouho očekávané bitvy v rámci BJK Cupu, kterého se zúčastní i české tenistky. Ty se na úvod pod vedením Petra Pály postaví loňským vítězkám ze Švýcarska. Už během dopoledne zahájí své účinkování v této soutěži také Australanky, jež vyzvou Slovinky.

00:30 – Čtyřnásobná grandslamová šampionka Iga Šwiateková rozšířila pestrou sbírku trofejí o titul z Turnaje mistryň. Polská tenistka v pěti zápasech v mexickém Cancúnu neztratila ani set, ve finále deklasovala 6:1, 6:0 Američanku Jessicu Pegulaovou a po dvou měsících se vrátí na post světové jedničky před Arynu Sabalenkovou. Za šestý letošní triumf inkasuje prémii téměř 3,1 milionu dolarů (70,5 milionu korun) a druhou sezonu po sobě zakončí v čele žebříčku WTA.

Sestřih zápasu.
Livesport