Tennis Tracker: Šwiateková v BJK Cupu nezaváhala, Slovenky mají nakročeno na finálový turnaj

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Šwiateková v BJK Cupu nezaváhala, Slovenky mají nakročeno na finálový turnaj
Iga Šwiateková se v BJK Cupu představila po dvou letech
Iga Šwiateková se v BJK Cupu představila po dvou letechProfimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 12. dubna?

Hlavní události

20:20 – Slovenské tenistky dělí jediná výhra od postupu na finálový turnaj Billie Jean King Cupu. V kvalifikaci na domácí půdě v Bratislavě potvrzují roli favoritek proti Slovinkám a po pátečních dvouhrách vedou 2:0 na zápasy poté, co Karolína Anna Schmiedlová porazila 6:4, 6:3 Elu Miličovou a Viktórie Hrunčáková zdolala 6:1, 5:7, 6:3 Veroniku Erjavečovou.

18:16 – Dvojnásobný šampion Novak Djokovič na antukovém Masters 1000 v Monte Carlu porazil ve fyzicky náročném souboji 7:5, 6:4 Australana Alexe de Minaura, oplatil mu porážku z lednového United Cupu a poprvé od svého druhého triumfu v roce 2015 v Monaku postoupil do semifinále. O první letošní finále si 36letý Srb, který je v Monaku nejstarším semifinalistou, zahraje s Casperem Ruudem, nebo Ugem Humbertem.

Sestřih zápasu

Novak Djokovič porazil Alexe de Minaura
Livesport

15:49 – Druhý hráč světa Jannik Sinner na Masters 1000 v Monte Carlu zdolal bez ztráty servisu 6:4, 6:7, 6:3 Holgera Runeho, oplatil mu rok staré vyřazení a postupem do semifinále obhájil loňský výsledek. O své největší finále na antuce se italský tenista utká s dvojnásobným šampionem Řekem Stefanosem Tsitsipasem (H2H 3:5).

Sestřih zápasu

Jannik Sinner vyhrál bez ztráty podání
Livesport

15:44 – Světová jednička Iga Šwiateková se po dvou letech představila v Billie Jean King Cupu a v roli favoritky nezaváhala. V kvalifikačním duelu o postup na finálový turnaj porazila na tvrdém povrchu v hale ve švýcarském Bielu 6:3, 6:1 Simonu Waltertovou a poslala Polky do vedení 1:0. 

Další zprávy

21:25 – Ukrajinské tenistky na neutrální půdě na zelené antuce v americkém Amelia Island vykročily za postupem na finálový turnaj Billie Jean King Cupu. První bod proti Rumunkám získala Lesla Curenková, jež po obratu přetlačila 3:6, 6:2, 6:0 Anu Bogdanovou a vytvořila lepší výchozí pozici pro krajanku Elinu Svitolinovou.

20:42Casper Ruud na Masters 1000 v Monte Carlu porazil 6:3, 4:6, 6:1 Francouze Uga Humberta, s nímž vyhrál teprve druhý z pěti vzájemných duelů a opět na antuce, a zkompletoval nejlepší kvarteto. V semifinále se norský tenista utká v repríze finále loňského French Open s Novakem Djokovičem (H2H 0:5), s nímž dosud neuhrál ještě ani set.

19:04 – Bývalá vítězka US Open a aktuálně hráčka až čtvrté světové stovky Emma Raducanuová na antuce ve Francii vyrovnala kvalifikační duel o postup na finálový turnaj Billie Jean King Cupu. Jednadvacetiletá Britka přinesla bod do šatny po obratu a výhře 3:6, 6:3, 6:2 nad domácí Caroline Garciaovou.

18:50 – Polské tenistky vedou v kvalifikaci Billie Jean King Cupu ve Švýcarsku už 2:0 na zápasy. Na bod Igy Šwiatekové navázala Magdalena Frechová, jež po bezmála třech hodinách boje přetlačila 6:7, 7:5, 6:3 Céline Naefovou, byť soupeřka podávala na vítězství a vedla 30:0.

16:11 – Francouzky se v kvalifikaci Billie Jean King Cupu na domácí půdě v Le Portel ujaly proti Britkám vedení 1:0. O úvodní bod se postarala Diane Parryová, jež po zisku 12 her v řadě přehrála 6:2, 6:0 aktuálně 28. hráčku světa Katie Boulterovou. Sedm gamů šlo přitom přes shodu a hrálo se téměř hodinu a půl.

12:56Stefanos Tsitsipas na antuce v Monte Carlu, kde v letech 2021 a 2022 získal oba své tituly z turnajů Masters 1000, přehrál 6:4, 6:2 Rusa Karena Chačanova, vedení ve vzájemné bilanci zvýraznil na 8:1 a bez ztráty setu postoupil do semifinále. V něm řecký tenista čeká na vítěze duelu mezi Jannikem Sinnerem a Holgerem Runem.

10:31 – Deblová spoluhráčka české tenistky Kateřiny Siniakové Australanka Storm Hunterová si přetrhla Achillovu šlachu a čeká ji několikaměsíční pauza. Devětadvacetiletá specialistka na čtyřhru tak mimo jiné přijde o olympijské hry v Paříži, kde měla šanci na medaili. "Včera jsem na posledním tréninku před zápasem upadla a vyšetření bohužel potvrdilo, že jsem si přetrhla Achillovu šlachu. Jsem z toho zničená a zlomená, ale jsem nesmírně vděčná za to, že jsem s týmem," napsala Hunterová na instagramu.

10:09 – Bývalá světová jednička a čtyřnásobná grandslamová šampionka Naomi Ósakaová po čtyřech letech a poprvé po mateřské pauze odehrála zápas v Billie Jean King Cupu (dříve Fed Cupu) a do týmové soutěže se vrátila vítězstvím. Na domácí půdě v Tokiu porazila 6:2, 7:6 Julii Putincevovou a vedení Japonek v boji o postup na finálový turnaj proti Kazaškám zvýšila na 2:0.

07:58 – Australské tenistky pod vedením nové kapitánky Sam Stosurové skvěle rozehrály kvalifikaci o postup na finálový turnaj Billie Jean King Cupu. Na domácí půdě v Brisbane potvrzují roli favoritek proti Mexičankám, když Arina Rodionovová zdolala 3:6, 6:3, 6:1 Giulianu Olmosovou a Darja Savilleová deklasovala 6:1, 6:0 Marcelu Zacariasovou.

07:30 – Na antukovém Masters 1000 v Monte Carlu jsou v pátek na programu čtvrtfinálové zápasy. O místo v semifinále se porve Jannik Sinner v odvetě za loňské vyřazení s Holgerem Runem či světová jednička Novak Djokovič s Alexem de Minaurem.