Tennis Tracker: Tsitsipas už podesáté porazil Zvereva, challenger na Štvanici nakonec bude

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Tsitsipas už podesáté porazil Zvereva, challenger na Štvanici nakonec bude
Tsitsipas upravil vzájemnou bilanci se Zverevem na 10:5.
Tsitsipas upravil vzájemnou bilanci se Zverevem na 10:5.AFP
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 11. dubna?

Hlavní události

18:28 Jannik Sinner pokračuje na Masters v Monte Carlu ve skvělé letošní formě. Žádné výraznější komplikace nepřipustil ani v osmifinále s Janem-Lennardem Struffem a po výhře 6:4, 6:2 ho dělí už jen jeden krok od obhájení loňské semifinálové účasti. Ve čtvrtfinále se střetne se svým loňským přemožitelem Holgerem Runem, nebo Grigorem Dimitrovem. Více informací najdete v článku.

Jannik Sinner porazil Jana-Lennarda Struffa hladce ve dvou setech
Livesport

15:38Stefanos Tsitsipas přetlačil v osmifinále na Masters v Monte Carlu 7:5, 7:6 Alexandera Zvereva, přestože ve druhé sadě zahodil vedení 5:0 se dvěma mečboly, a vzájemnou bilanci upravil na 10:5. Šampion ročníků 2021-22 se ve čtvrtfinále utká s Karenem Chačanovem (H2H 7:1).

16:24 – Květnový štvanický tenisový challenger Prague Open se nakonec konat bude. Jeho organizátoři sice před týdnem klání zrušili, nakonec ale po týdnu požádali organizaci ATP o jeho obnovení. Společně s mužským turnajem proběhne od 5. do 12. května na kurtech I.ČLTK také ženský turnaj s označením ITF W60.

“Na poslední chvíli jsme se dozvěděli o podpoře ze strany Národní sportovní agentury a v kombinaci s našimi zdroji jsme rozpočet naplnili. Zatím to vypadá, že tradice zůstává zachována. Tohle je 24. ročník, a bylo by moc líto, že bychom ji museli přerušit nebo zrušit,” řekl Livesport Zprávám šéf štvanického klubu Vladimír Šavrda.

Sestřih zápasu Djokovič – Musetti

16:49Novak Djokovič stejně jako loni narazil v osmifinále na Masters v Monte Carlu na Lorenza Musettiho, tentokrát recept na italského protivníka našel a po vítězství 7:5, 6:3 poprvé po pěti letech postoupil v tomto dějišti do čtvrtfinále. O první semifinále po druhém triumfu v roce 2015 se popere s Alexem de Minaurem (H2H 1:1). Více informací najdete v článku.

Djokovič tentokrát osmifinále s Musettim zvládl.
Livesport

Další zprávy

22:49Ugo Humbert v Monte Carlu udolal po téměř tříhodinovém boji 5:7, 6:3, 6:1 Itala Lorenza Sonega a postoupil do svého největšího čtvrtfinále na antuce. O první semifinále na turnajích Masters 1000 si čtyřiadvacetiletý Francouz zahraje s Norem Casperem Ruudem (H2H 3:1). 

20:00Casper Ruud na antukovém Masters 1000 v Monte Carlu přehrál v souboji hráčů elitní světové desítky 6:4, 6:2 šest zápasů neporaženého čerstvého šampiona z Estorilu Huberta Hurkacze a postoupil do čtvrtfinále. V něm norský tenista čeká na vítěze duelu mezi Lorenzem Sonegem a Ugem Humbertem.

14:30Holger Rune ve čtvrteční dohrávce na Masters v Monte Carlu porazil 6:3, 3:6, 6:2 kvalifikanta Sumita Nagala a zajistil si osmifinálový souboj s Grigorem Dimitrovem (H2H 1:2). S Bulharem, který rovněž dohrával zápas druhého kola a přehrál 6:4, 6:3 Miomira Kecmanoviče, se loňský finalista střetne zhruba po hodinovém odpočinku.

13:08Daniil Medveděv dohrál na prvním letošním antukovém podniku Masters v Monte Carlu už v osmifinále a poprvé v sezoně vypadl dříve než v semifinále. Čtvrtý hráč světa podlehl i kvůli nevyužitému setbolu 3:6, 5:7 Karenovi Chačanovovi, s nímž vyhrál poslední čtyři souboje. Chačanov upravil svou katastrofální bilanci se zástupci TOP 5 žebříčku na 4:29 a ve svém prvním čtvrtfinále v tomto dějišti potká Alexandera Zvereva, nebo Stefanose Tsitsipase. Více informací najdete v článku.

13:04 – Letošní ročník exhibičního Laver Cupu, který se uskuteční od 20. do 22. září v německém Berlíně, odtajnil další účastníky. Výběr světa budou reprezentovat Alex de Minaur, Taylor Fritz a Tommy Paul. Za evropský tým zatím přislíbili účast Carlos Alcaraz, Daniil Medveděv a Alexander Zverev.

12:49Alex de Minaur ve svém prvním osmifinále v Monte Carlu narazil na Alexeje Popyrina, krajana přehrál 6:3, 6:4 a teprve potřetí v kariéře postoupil do čtvrtfinále na podnicích Masters. O celkově třetí antukové semifinále na nejvyšším okruhu se utká s Novakem Djokovičem, nebo Lorenzem Musettim.

12:47Tereza Martincová finálovou účast na podniku W100 ve španělské Zaragoze neobhájí. Bývalá světová čtyřicítka prohrála ve druhém kole 1:6, 4:6 s bývalou semifinalistkou French Open a nasazenou dvojkou Martinou Trevisanovou a čeká ji pád na konec druhé stovky žebříčku.

10:30 – Naomi Ósakaová splnila svůj slib a po více než čtyřech letech bude znovu reprezentovat svou rodnou zemi v Billie Jean King Cupu. Japonky se v Tokiu utkají v kvalifikačním kole s Kazachstánem a bývalou světovou jedničku a čtyřnásobnou grandslamovou vítězku čekají zápasy s Jelenou Putincevovou a Annou Danilinovou. Ósakaová naposledy reprezentovala Japonsko v roce 2020.

"Dlouho jsem nehrála, ale když mě trenér Sugijama pozval, tak jsem se rozhodla přijet.  Byl to velmi hezký a laskavý rozhovor, měla jsem z toho velmi dobrý dojem. A také je samozřejmě pro každého je velmi příjemné, hrát tenis před svým publikem. Těším se na to," sdělila Ósaková na tiskové konferenci po příletu do Tokia.

10:27 – Antukové Masters v Monte Carlu má v průběhu čtvrtka na programu velké šlágry. Do hry půjde rovnou osm hráčů z TOP 10 světového žebříčku. Přerušené zápasy budou dohrávat Grigor Dimitrov a Holger Rune, osmifinálové duely pak čekají na Novaka Djokoviče, Jannika Sinnera, Dmitrije Medveděva, Alexandra Zvereva, Huberta Hurkacze i Caspera Ruuda.