Tennis Tracker: Valentová 5. letošní titul nezískala, Tsitsipas a Badosaová zase tvoří pár

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Valentová 5. letošní titul nezískala, Tsitsipas a Badosaová zase tvoří pár

Tereza Valentová utrpěla teprve druhou letošní porážku
Tereza Valentová utrpěla teprve druhou letošní porážkuProfimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 25. května?

Hlavní události

17:37Giovanni Mpetshi Perricard na antuce v rodném Lyonu proměnil divokou kartu v zisk premiérového titulu na okruhu ATP, na kterém bylo jeho maximem jediné čtvrtfinále. Ve finále dvacetiletý Francouz udolal po odvrácení mečbolu 6:4, 1:6, 7:6 Argentince Tomáse Martína Etcheverryho a po dvou dubnových triumfech na hardových challengerech slaví zisk nejcennější trofeje.

Sestřih zápasu

Giovanni Mpetshi Perricard získal premiérový titul
Livesport

Rozhovor s Mpetshi Perricardem

Rozhoovor s Giovannim Mpetshim Perricardem po triumfu v Lyonu
Livesport

16:56Tomáš Macháč si ve švýcarské Ženevě druhý zářez člena TOP 10 nepřipsal. Den po skalpu světové jedničky Novaka Djokoviče trápil ve svém premiérovém finále na turnaji ATP i sedmého hráče světa Caspera Ruuda (25), při setbolu proti dvojnásobnému šampionovi ale spáchal dvojchybu, prohrál šest gamů v řadě a nakonec favoritovi podlehl 5:7, 3:6. Norský tenista přitom v dopolední dohrávce semifinále čelil mečbolu Itala Flavia Cobolliho.

Sestřih zápasu

Tomáš Macháč v prvním finále na okruhu ATP neuspěl
Livesport

14:20Peyton Stearnsová na antuce v marockém Rabatu proměnila své druhé finále na okruhu WTA v premiérový titul. V boji o něj dvaadvacetiletá Američanka smetla 6:2, 6:1 dosud suverénní Egypťanku Majar Šarífovou. Více informací v článku

13:44Tereza Valentová šestý letošní turnaj v již 5. titul nepřetavila. Ve finále antukového podniku ITF W35 v rakouském Annenheimu sedmnáctiletá Češka podlehla po 3 hodinách a 28 minutách boje 5:7, 6:3, 5:7 Belgičance Marii Benoltové a v 27. zápase sezony utrpěla teprve druhou porážku.

09:00 – Španělka Paula Badosaová a Řek Stefanos Tsitsipas se tři týdny po ukončení téměř ročního vztahu dali znovu dohromady. "Jsme zase spolu. Nevím, proč o nás lidé pořád vymýšlí různé příběhy. Já ani Paula jsme neudělali nic špatného. Jen jsem se na okruhu cítil být pod tlakem, protože není snadné kombinovat osobní a profesionální život a já se rozhodl dát si pauzu," vysvětloval důvod rozchodu Tsitsipas, který trávil volný čas po boku španělské tenistky už minulý týden v Monaku.

"Bylo pro nás těžké být od sebe a já si po dvou až třech týdnech uvědomil, že Paula je osoba, která mě vždy podporovala a naše vzájemná láska je velmi intenzivní. Náš vztah je jiný než kterýkoliv předchozí a chci ji mít po svém boku," oznámil řecký tenista v Paříži před startem French Open.

Další zprávy

16:30 – Madison Keysová ve finále turnaje WTA 500 ve Štrasburku smetla 6:1, 6:2 rozjetou krajanku Danielle Collinsovou a získala svůj celkově 8. titul. Na evropské antuce triumfovala devětadvacetiletá Američanka poprvé.

12:31 – Tomáš Macháč na antuce v Ženevě vyzve v sobotu odpoledne ve svém prvním finále na okruhu ATP světovou sedmičku Caspera Ruuda (H2H 0:1). Dvojnásobný norský šampion si v dohrávce semifinále poradil až po odvrácení mečbolu 1:6, 6:1, 7:6 s Italem Flaviem Cobollim.