Tennis Tracker: Vondroušová se Siniakovou si v Berlíně zahrají finále čtyřhry

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Vondroušová se Siniakovou si v Berlíně zahrají finále čtyřhry
Siniaková s Vondroušovou zabojují v Berlíně o titul.
Siniaková s Vondroušovou zabojují v Berlíně o titul.Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se dělo a děje 24. června?
Moment dne ATP z utkání De Minaur – Rune.
Livesport

21:40 – "Abych byla upřímná, jsem velmi spokojená. A pyšná, že jsem vyhrála dva zápasy v jeden den," řekl po postupu do finále Kvitová.

Pozápasový rozhovor s Petrou Kvitovou.
Livesport.

20:31 – "Jsem nadšený, jde o moje druhé finále na trávě. Nečekal jsem, že tady letos dojdu do finále. Na trávě nevíte, co čekat," řekl nadšený Rubljov.

Pozápasový rozhovor s Rubljovem.
Livesport

20:29 – Do finále turnaje v Halle postoupil ruský tenista Andrej Rubljov, který porazil 6:3, 6:4 španělského soupeře Roberta Bautistu.

Sestřih utkání Bautista – Rubljov.
Livesport

19:28 – "Cítím se lépe každým zápasem, který hraju. Právě teď se cítím, jako kdybych hrál na trávě deset let," řekl po postupu do finále Alcaraz.

Pozápasový rozhovor s Carlosem Alcarazem.
Livesport

19:10Petra Kvitová postoupila na turnaji v Berlíně do finále a zahraje si o 31. titul na okruhu WTA. Devátá hráčka světa a nasazená sedmička porazila na trávě v německé metropoli Rusku Jekatěrinu Alexandrovovou 6:3, 6:4 a zvládla po dnešní dohrávce se světovou čtyřkou Caroline Garciaovou z Francie (6:4, 7:6) také druhý duel v jednom dni. V rozhodujícím utkání vyzve v neděli Chorvatku Donnu Vekičovou. Více informací v článku.

Sestřih utkání Alexandrovová – Kvitová.
Livesport

18:45 – České tenistky byly dnes v úvodním kole kvalifikace turnaje WTA 500 v Eastbourne stoprocentní. Uspěla také 18letá Linda Fruhvirtová, jež potvrdila roli favoritky proti Američance Elle McDonaldové a zvítězila jednoznačně 6:1, 6:0.

18:35 Marek Gengel po nadějném vstupu do sezony a posunu ve světovém žebříčku pokračuje v dlouhodobém trápení proti favoritům. Na úvod kvalifikace turnaje ATP v Eastbourne ve svém teprve druhém zápase kariéry na trávě prohrál 2:6, 2:6 se Švýcarem Marcem-Andreou Hüslerem a utrpěl osmou porážku v řadě.

18:20Tereza Martincová vyhrála čtvrtý z pěti posledních zápasů na trávě. Do kvalifikace podniku WTA 500 v Eastbourne česká tenistka vstoupila třísetovou výhrou 6:3, 3:6, 7:5 nad Polkou Magdalenou Frechovou, když v závěru otočila nepříznivý vývoj z 3:5. O postup do hlavní soutěže se utká s Američankou Davisovou.

18:10Barbora Strýcová poprvé v rámci rozlučkového turné začíná turnaj v kvalifikaci a na trávě v Eastbourne si se svou první soupeřkou bez potíží poradila. S Margaritou Betovovou, za svobodna Gasparjanovou, si v souboji dvou po mateřské pauze se vracejících tenistek poradila hladce 6:2, 6:1. O místo v hlavní soutěži si 27letá Češka zahraje s Američankou Brengleovou.

18:05Andrej Rubljov na travnatém podniku ATP 500 v německém Halle porazil 6:3, 6:4 Španěla Roberta Bautistu a postupem do finále vyrovnal své tamní maximum z předloňského ročníku. O celkově 14. titul a první z trávy si 25letý rodák z Moskvy zahraje s Kazachem Bublikem.

17:40 – Barbora Krejčíková podruhé v kariéře postoupila na jednom turnaji do finále ve dvouhře i ve čtyřhře. Dvojnásobná vítězka předloňského Roland Garros si o druhý double zahraje na travnatém podniku WTA 250 v Birminghamu, kde v deblovém semifinále s Ukrajinkou Martou Kosťukovou porazily 6:3, 6:4 polsko-americké duo Bernarda Peraová a Magda Linetteová.

17:30Carlos Alcaraz v londýnském Queen's Clubu hraje poprvé mimo Wimbledon turnaj na trávě a po výhře 6:3, 6:4 nad americkým mladíkem s českými kořeny Sebastianem Kordou postoupil již pošesté v sezoně a počtrnácté v kariéře do finále. O 5. letošní a celkově 11. titul se dvacetiletý Španěl utká s Australanem Alexem de Minaurem. Více informací najdete v článku.

Sestřih zápasu Alcaraz – Korda.
Livesport

17:20Donna Vekičová na travnatém podniku WTA 500 v Berlíně zvládla i druhý dnešní souboj. Světovou osmičku Mariu Sakkariovou z Řecka zdolala 6:4, 7:6, potřetí v kariéře porazila dvě hráčky TOP 10 během jednoho turnaje a postoupila do jubilejního 10. finále. O 5. a dosud nejcennější titul si chorvatská tenistka zahraje tři dny před 27. narozeninami s Kvitovou, nebo Alexandrovovou.

16:15 – Barbora Krejčíková se v Birminghamu utká ve svém prvním finále na trávě o 7. titul z turnajů WTA v souboji bývalých vítězek French Open s Jelenou Ostapenkovou. Druhá nasazená Lotyška v semifinále zdolala 5:7, 6:2, 6:4 Anastasii Potapovovou. Více informací najdete v článku.

16:00 – "Na trávě hraji docela dobře, mám za sebou úžasný týden. Myslím si, že dneska to byl zatím můj nejlepší zápas, takže snad to tak bude pokračovat," prohlásil v pozápasovém rozhovoru De Minaur.

De Minaur a jeho pozápasový rozhovor.
Livesport

15:55Alex de Minaur v londýnském Queen's Clubu potvrdil větší oblibu travnatého povrchu a po výhře 6:3, 7:6 nad světovou šestkou Dánem Holgerem Runem postoupil do finále. O 8. titul a druhý z trávy si australský tenista zahraje Alcarazem, nebo Kordou.

Sestřih zápasu De Minaur – Rune.
Livesport

15:45Alexander Bublik v německém Halle porazil 6:3, 7:5 domácího Alexandera Zvereva a postoupil do svého dosud největšího a celkově osmého finále, z toho už třetího na trávě. O teprve druhý titul si 26letý Kazach zahraje s Rubljovem, nebo Bautistou.

15:20 Jiří Veselý končí v generálce na Wimbledon už po prvním zápase. V kvalifikaci podniku ATP 250 na Mallorce český tenista neudržel vedení proti jihoafrickému náhradníkovi Lloydu Harrisovi, kterému podlehl 7:6, 3:6, 3:6 a utrpěl již pátou porážku v řadě.

15:15 Markéta Vondroušová si na travnatém podniku WTA 500 v Berlíně spravila chuť po vyřazení ze dvouhry alespoň v deblu. S Kateřinou Siniakovou zdolaly 6:4, 6:4 druhou nasazenou dvojici Desirae Krawczyková a Demi Schuursová a hned na prvním společném turnaji postoupily do finále.

14:30 – Do finále antukového turnaje ITF M25 ve slovenském Popradu postoupili dva čeští tenisté. Patrik Rikl v semifinále porazil 6:4, 6:2 Ukrajince Orlova, Andrew Paulson následně přehrál 6:3, 6:4 Američana s českými kořeny Tobyho Kodata.

14:00 – Češka Petra Kvitová na podniku WTA 500 v Berlíně zdolala v souboji hráček TOP 10 a bývalých vítězek Turnaje mistryň 6:4, 7:6 Francouzku Caroline Garciaovou a postoupila do semifinále. O druhé letošní a celkově 31. finále, z toho sedmé na trávě, si dvojnásobná wimbledonská šampionka zahraje ještě dnes s Jekatěrinou Alexandrovovou.

Sestřih zápasu Kvitová – Garciaová.
Livesport

13:50 – "Dnes to by další těžký zápas. Bylo opravdu těžké hrát proti takové soupeřce, takže jsem velmi spokojená s tím, jak jsem to zvládla. Dokázala jsem být po celou dobu zápasu soustředěná, což na trávě musíte být. Zároveň mi fungovalo i podání," prohlásila Krejčíková v pozápasovém rozhovoru.

Pozápasový rozhovor Krejčíkové
Livesport

13:45 Barbora Krejčíková na podniku WTA 250 v Birminghamu už potřetí vylepšila své maximum na trávě. Číňanku Lin Zhu porazila 6:3, 6:2 a bez ztráty setu postoupila do svého jubilejního 10. finále. O druhý letošní a celkově 7. titul si nejvýše nasazená Češka zahraje s Jelenou Ostapenkovou, nebo Anastasií Potapovovou. Více informací najdete v článku.

Sestřih zápasu Krejčíková – Lin Zhu.
Livesport

12:30Donna Vekičová na turnaji WTA 500 v Berlíně zdolala 6:2, 7:6 Elinu Avanesjanovou, navázala na skalp úřadující wimbledonské šampionky Rybakinové a postoupila do svého největšího semifinále na trávě. O celkově 12. finále, z toho čtvrté na zeleném pažitu, si 26letá Chorvatka zahraje ještě dness Marií Sakkariovou.

12:10 Markéta Vondroušová na podniku WTA 500 v Berlíně ve svém prvním čtvrtfinále na trávě neuspěla. Proti světové osmičce Marii Sakkariové v tie-breaku úvodní sady nevyužila čtyři setboly, vypadla z tempa a prohrála 6:7, 1:6. Řekyně se v odpoledním souboji o finále utká s Vekičovou, nebo Avanesjanovou. Více informací najdete v článku.

Sestřih zápasu Sakkariová – Vondroušová.
Livesport

11:50 – Světová třináctka Veronika Kuděrmetovová kvůli bolestem levé kyčle odstoupila z turnaje WTA 500 v Berlíně, kde dnes měla nastoupit znovu po šesti dnech proti krajance Jekatěrině Alexandrovové. Ta si dnes odpoledne zahraje semifinále s vítězkou duelu Kvitová-Garciaová.

06:00Carlos Alcaraz i nadále potvrzuje svou dominanci a je jedno, na kterém povrchu to je. Poté, co v pátek v londýnském Queen's Clubu porazil ve svém prvním čtvrtfinále na trávě 6:4, 6:4 bulharského šampiona z roku 2014 Grigora Dimitrova, se stal tenistou s největším počtem semifinále dosažených v roce 2023 (8).