Alcaraz potvrzuje svůj potenciál. Na prvním turnaji ATP na trávě postoupil do finále

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Alcaraz potvrzuje svůj potenciál. Na prvním turnaji ATP na trávě postoupil do finále

Alcaraz si na turnaji v Londýně zahraje finále.
Alcaraz si na turnaji v Londýně zahraje finále.Profimedia
Carlos Alcaraz (20) v londýnském Queen's Clubu hraje poprvé mimo Wimbledon turnaj na trávě a po výhře 6:3, 6:4 nad Američanem s českými kořeny Sebastianem Kordou (22) postoupil již pošesté v sezoně a počtrnácté v kariéře do finále. O 5. letošní a celkově 11. titul, který by mu zajistil návrat do čela žebříčku, se španělský mladík utká s Australanem Alexem de Minaurem (24).

Alcaraz – Korda 6:3, 6:4 

Carlos Alcaraz hraje první turnaj od porážky v semifinále antukového French Open, ve kterém ho proti Novaku Djokovičovi limitovaly křeče. Po úvodní vydřené výhře nad francouzským lucky loserem Arthurem Rinderknechem postupně nabírá na obrátkách a další tři soupeře už porazil ve dvou setech.

Po Jiřím Lehečkovi a bývalém šampionovi Grigoru Dimitrovi zvládl i souboj se Sebastianem Kordou. O téměř tři roky staršího Američana, s nímž se utkal poprvé v listopadu 2021 ve finále Turnaje mistrů pro hráče do 21 let v Miláně, porazil navzdory ztrátě servisu hned v první hře 6:3, 6:4 a vzájemnou bilanci na profi okruhu upravil na 2:1.

Sestřih zápasu Alcaraz – Korda.
Livesport

Jako profesionál Alcaraz hraje na teprve třetím travnatém turnaji a poprvé mimo grandslam. Ve Wimbledonu 2021 vypadl ve druhém kole s Daniilem Medveděvem a o rok později padl v osmifinále s Jannikem Sinnerem, v Queen'su tak již potřetí vylepšil své maximum na trávě.

"Každý tenista vám potvrdí, že na trávě potřebujete získávat praxi a jistotu. Nečekal jsem, že se můj pohyb a hra na trávě bude takhle rychle zlepšovat. Jsem za to moc rád," pochvaloval si rodák z Murcii, kterého dělí jediná výhra od návratu do čela žebříčku a pozice nasazené jedničky ve Wimbledonu.

"Na začátku týdne jsem o tom nevěděl, že to je ve hře. Už mi to říkali na tiskové konferenci, takže to v hlavě mám a myslím na to. Být jedničkou je sen," přiznal Španěl.

"Hraju dobře, cítím se dobře. Na trávě toho mám odehráno opravdu málo a jsem rád, že na ní vůbec můžu hrát. Publikum je tu úžasné a moc si to užívám. Jsem šťastný, že si zrovna tady v Queen'su zahraju své první finále na trávě," radoval se Alcaraz.

Vítěz loňského US Open Alcaraz postoupil do 14. finále a usilovat v něm bude už o 11. titul. Letos je ve finále pošesté a pátým triumfem může vyrovnat své maximum z loňska.

V nedělním finále od 14:30 SELČ ho čeká Alex de Minaur. "Alex má hru stavěnou na trávu. Je to velmi nebezpečný tenista, ale já se budu muset soustředit hlavně na sebe a svou hru," uvědomuje si Alcaraz.

Pozápasový rozhovor s Carlosem Alcarazem.
Livesport

Světová osmnáctka De Minaur v semifinále potvrdil větší oblibu travnatého povrchu výhrou 6:3, 7:6 nad světovou šestkou Dánem Holgerem Runem, který tento týden sbíral první výhry na trávě.

24letý Australan se do finále dostal podvanácté v kariéře. Získat může 8. titul a po předloňském triumfu v Eastbourne druhý z trávy. Podnik kategorie ATP 500 může vyhrát podruhé po letošním triumfu v Acapulcu.

Výsledky turnaje ATP 500 v Queen's Clubu