Tým, který svět v Kataru neuvidí. Sestava s Haalandem, Salahem i mistry Evropy

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Tým, který svět v Kataru neuvidí. Sestava s Haalandem, Salahem i mistry Evropy
Tým, který svět v Kataru neuvidí. Sestava s Haalandem, Salahem i mistry Evropy
Tým, který svět v Kataru neuvidí. Sestava s Haalandem, Salahem i mistry EvropyProfimedia
O šampionát v Kataru nepřišli pouze zranění Francouzi Paul Pogba (29) a N'Golo Kanté (31) či věčný německý smolař Marco Reus (33). Mistrovství světa se letos netýká řady hvězd, které se svými národními týmy na Blízký východ vůbec neprobojovaly. Jak vypadá nabitá družina, kterou by svými góly táhl pravděpodobně nejlepší útočník současnosti Erling Haaland (22)?

Brankář: Gianluigi Donnarumma (Jan Oblak)

V PSG má neotřesitelnou pozici. V současnosti patří mezi nejlepší brankáře světa. Jednička italské reprezentace by se jistojistě zařadila mezi adepty na nejlepšího gólmana MS, však na posledním Euru byl Gianluigi Donnarumma nedílnou součástí zlatého úspěchu Squadry Azzury. Slabinu mezi třemi tyčemi by tento tým neměl ani v případě Donnarummovy zhoršené formy. Jeho náhradou je totiž Jan Oblak, který patří dlouhodobě mezi světovou elitu. Svou výkonnost dokazuje pravidelně v dresu Atlétika Madrid. Na vrcholné turnaje se však s reprezentací Slovinska jen těžko podívá.

Pravý obránce: Giovanni Di Lorenzo (Juan Cuadrado)

V Neapoli prožívá stejně jako celý tým skvělou sezonu. Giovanni Di Lorenzo patří k nenahraditelným členům defenzivy lídra Serie A a právem mu patří pozice pravého beka i v reprezentaci. Od začátku sezony nevynechal v dresu Partenopei jediný zápas a jen zřídka neodehraje plných 90 minut. Podstatně ofenzivnější náhradu hledejme znovu na Apeninském poloostrově, tentokrát však v podobě Kolumbijce z Juventusu. Juan Cuadrado se v posledních letech přetvořil z křídelníka v obránce či wingbeka. V Kataru bude chybět zejména jeho rychlost a schopnost zvládat souboje jeden na jednoho.

Pravý stoper: Milan Škriniar (Leonardo Bonucci)

Ve fotbalovém světě možná není žádanějšího stopera. Milan Škriniar je v hledáčku PSG či Manchesteru United, Inter Milán však o jeho odchodu slyšet nechce. Slovenský fotbalista oplývá důrazem i skvělou rozehrávkou a právem se řadí mezi nejlepší moderní obránce nejen v Itálii. A možnost číslo dvě? Zkušenost sama. Leonardo Bonucci patří dlouhá léta k oporám Juventusu i italské reprezentace, na klubové i mezinárodní úrovni častokrát udivil milimetrovými pasy na úctyhodnou vzdálenost.

Levý stoper: David Alaba (Francesco Acerbi)

Po přestupu do Realu Madrid našel novou výzvu. V dresu Bayernu Mnichov totiž vyhrál vše, co se dalo. V životopise má už 10 bundesligových titulů, jeden z La Ligy a rovnou třikrát zvedl nad hlavu "ušatý pohár" pro vítěze Ligy mistrů. Jeho univerzálnost a tedy schopnost naskočit vlevo i uprostřed obrany či zálohy je obrovskou výhodou. Pokud by se nové opoře Bílého baletu náhodou nedařilo, defenzivu by vyztužil velezkušený Francesco Acerbi, který se napevno zabydlel v sestavě Interu Milán, s nímž postoupil ze základní skupiny Champions League na úkor Barcelony.

Levý obránce: Andrew Robertson (Olexandr Zinčenko)

Těžko byste na ostrovech hledali lepšího levého beka. Andy Robertson patří mezi nejdůležitější hráče Liverpoolu a ne nadarmo je mnohými označován za nejlepšího hráče na svém postu v Premier League. Skot, který neuhne z žádného souboje a velmi rád podpoří ofenzivu, se spolu se svými krajany na světový šampionát neprobil skrze baráž. Vedle by trenér nesáhl ani v případě Olexandra Zinčenka, který v létě vyměnil Manchester City za Arsenal a pod taktovkou Mikela Artety patří k důležitým článkům sestavy aktuálního lídra Premier League. Vyzdvihnout je třeba v případě Ukrajince skvělou techniku a velkou univerzálnost.

Pravý střední záložník: Marco Verratti (Jorginho)

Post pravého středopolaře, který by v mužstvu splňoval spíše defenzivní činnost, obsadili Italové. Marco Verratti i Jorginho patří v posledních letech mezi nejlepší hráče na své pozici. První jmenovaný patří dlouhá léta k oporám PSG, druhý naopak k hlavním strůjcům posledních úspěchů Chelsea. Pokud by navíc došlo na penaltový rozstřel, na bývalého režiséra Neapole je takřka stoprocentní spoleh. A v případě Verrattiho si můžete být jistí, že ani vteřinu na hřišti nevypustí.

Levý střední záložník: Martin Odegaard (Dominik Szoboszlai)

Střed pole potřebuje i špetku kreativity, kterou samozřejmě oplývá i italské duo, ale v případě Martina Odegaarda můžeme mluvit o jakési mimořádné přidané hodnotě. Norský špílmachr, který dostal v Arsenalu na levou paži kapitánskou pásku, vyrostl v britské metropoli v obrovského hráče. Z velmi nadějného hocha, který přestoupil jako teenager do Realu Madrid, je hotový fotbalista, který v budoucnu může s norskou reprezentací hodně dokázat. A podobně je na tom Maďar Dominik Szoboszlai, jenž o sobě dává hlasitě vědět v dresu Lipska. Pokud před oba postavíte zeď, buďte si jistí, že si s ní poradí – svěřili bychom jim standardky.

Pravé křídlo: Mohamed Salah (Miguel Almirón)

The Egyptian King. V případě absence Mohameda Salaha v Kataru není co dodávat. Hvězda Liverpoolu patří v posledních letech bez debat k adeptům na Zlatý míč. Jeho bilance 23 gólů a 13 asistencí ve 35 zápasech Premier League v minulé sezoně hovoří sama za sebe. A pokud by to Faraonovi náhodou nelepilo, byl by skvělou volbou Miguel Almirón. Paraguayec z Newcastlu má neuvěřitelnou formu, ve 14 zápasech Premier League zvládl osm branek a jen těžko byste na ostrovech hledali nebezpečnější křídlo!

Levé křídlo: Chviča Kvaracchelija (Dejan Kulusevski)

Hrát se světový šampionát uplynulé léto, post levého křídla našeho speciálního týmu by rozhodně neputoval do Gruzie. Tamní nová hvězda Chviča Kvaracchelija okouzlila Neapol natolik, že si vysloužila přezdívku "Kvaradona". Bargain, jak by ve fotbalovém světě označili fotbalistu s velkým přínosem a malou cenou, posílil o Scudetto bojující celek zpod Vesuvu z Dinama Batumi za "směšných" 10 milionů eur. A jeho aktuální bilance na jihu Itálie? Osm gólů a osm asistencí. A pokud by se trenér rozhodl pro variantu číslo dvě, ukáže na křídelníka Tottenhamu. Švéd Dejan Kulusevski vlétl do minulé sezony Premier League stylově (18 zápasů, 5+8). Aktuálně vyléčil zranění a pomalu se vrací do sestavy Spurs.

Pravý útočník: Victor Osimhen (Pierre-Emerick Aubameyang)

Už třetí hráč Neapole. Victor Osimhen má v aktuální sezoně úctyhodná čísla. Nigerijec stihl v 11 zápasech Serie A vstřelit devět gólů a další dva připravit pro své spoluhráče. Jednu trefu navíc zaznamenal také ve třech duelech Ligy mistrů. Pokud by rychlostně vybavený snajpr Partenopei, který na jihu Itálie každou sezonu překročil metu 10 branek, neměl formu, volba by padla na zkušeného Pierra-Emericka Aubameyanga, který se vrátil do Londýna, červenou však vyměnil za modrou. V dresu Chelsea to zatím není žádná velká show, ale zkušenosti gabonského kapitána by byly v jinak mladém útoku k nezaplacení.

Levý útočník: Erling Haaland (Benjemin Šeško)

Dost možná vůbec největší hvězda současnosti. Fenomén, který týden, co týden udivuje fotbalový svět. Erling Haaland v létě přestoupil z Dortmundu do Manchesteru City a během 17 zápasů stihl neuvěřitelných 23 branek (Premier League a Liga mistrů). Mašina na góly bude jistojistě aspirantem na zisk příštího Zlatého míče. A pokud by ji náhodou v Kataru vyschnul střelný prach, zaskočí ji její mladší verze. Benjamin Šeško, další báječný výtvor akademie Red Bullu Salcburk, má po sezoně namířeno do Lipska, kde naplno ukáže, jak ohromný talent prozatím slovinský fotbal skrývá.

Sestava hráčů, kteří si nezahrají na MS v Kataru.
Sestava hráčů, kteří si nezahrají na MS v Kataru.Flashscore