Dresy pro mistrovství světa: Německý Ajax, marocké retro a australská jednoduchost

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Dresy pro mistrovství světa: Německý Ajax, marocké retro a australská jednoduchost
Thomas Müller a spol. se v Kataru představí v těchto dresech.
Thomas Müller a spol. se v Kataru představí v těchto dresech.Profimedia
Už je jasné, jaké sestavy jednotlivé reprezentace nominovaly a tedy kteří fotbalisté budou v Kataru hrát. A proč se nepodívat na to, v čem budou hrát? Livesport Zprávy přináší pohled na dresy všech 32 účastnických týmů nadcházejícího světového šampionátu. První ze čtyř částí je věnována mimo jiné sadám Kamerunu, Německa, Anglie a domácího výběru.

32. Kamerun

Afričané představili soupravu pro MS jako poslední. Volání fanoušků po návratu ikonických triček bez rukávů z roku 2002 výrobce One All Sports nevyslyšel. Připravil tři různé sady v národních barvách, přičemž jednotícím prvkem všech je zelený motiv "žeber".

31. Írán

Pro Írán byla klíčová jednoduchost. Sardar Azmoun a spol. se v Kataru představí v čistě bílých tričkách s národními barvami na límci a na koncích rukávů. Zpestřujícím detailem jsou puntíky na rukávech, které mají připomínat pumu.

30. Německo

Němci se tak trochu pokusili "znovu vynalézt kolo". Dresy čtyřnásobných mistrů světa výrazně připomínají variaci na ikonickou soupravu Ajaxu, jen místo červené barvy je v porostřední části trička černá.

29. Austrálie

Při příležitosti oslav 100 let australského fotbalu vyrukovali Socceroos s obyčejným dresem, který se nesnaží být nijak odvážný či inovativní. Jednoduché žluté tričko s decentním potiskem, jen s nádechem zelené na rukávech. A bílé štulpny k tomu.

28. Anglie

Tričko Albionu příliš rozruchu nevyvolalo. A jestli ano, tak spíš v negativním slova smyslu. Tmavě modrý gradient na ramenou působí jako z konce minulého století, zbytek je klasika v podobě bílých triček i štulpen a tmavě modrých trenýrek.

27. Japonsko

Japonští návrháři očividně chtěli být kreativní a tmavě modrým dresům dodali potisk v podobě geometrických tvarů. Inspirací pro ně mají být kresby manga, ovšem zlí jazykové by mohli namítnout, že trička spíš vypadají, jako by na nich někdo nechal položenou žehličku.

26. Katar

Dresy domácí reprezentace jsou tmavě červené, tedy oficiálně v barvě pouštní bordó, trojúhelníkové ornamenty na koncích rukávů odkazují na státní vlajku. Dominantou triček je znak tamní fotbalové asociace umístěný uprostřed na hrudi.

25. Maroko

Pokud jste sledovali Maroko na mistrovství světa 1998 ve Francii a líbily se vám jeho dresy, patrně vám padnou do oka i ty aktuální. Jsou totiž de facto totožné, jen barvy na nich jsou prohozené. Tentokrát je tou základní červená, konce rukávů a pruhy na hrudi jsou zelené.