Události La Ligy: Nečekaná ztráta Barcelony nechává Real snít o titulu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Události La Ligy: Nečekaná ztráta Barcelony nechává Real snít o titulu

Barcelona nečekaně ztratila.
Barcelona nečekaně ztratila.Profimedia
Barcelona v uplynulém kole La Ligy promarnila šanci zvýšit náskok v tabulce, místo toho nečekaně nechala všechny body na hřišti Almeríe po porážce 0:1. O něco lépe se dařilo druhému Realu Madrid, který si v městském derby s Atlétikem připsal bod za remízu 1:1.

Fotbalisté Barcelony mají za sebou nevydařený týden, který rozhodně nedopadl podle očekávání. Klub, který ve čtvrtek na Old Trafford definitivně vypadl z Evropské ligy, si chtěl napravit reputaci v La Lize.

Podceňovaná Almería však dokázala katalánskému velkoklubu celý zápas vzdorovat a díky přímočaré a efektivní hře nakonec slavila důležitou výhru 1:0, která jí může hodně pomoci v boji o záchranu.

Utkání Almería – Barcelona 1:0

Porážka Barcelony tak umožnila Realu Madrid zůstat v boji o ligový titul. Svěřenci kouče Ancelottiho na domácí půdě remizovali s velmi dobře hrajícím Atlétikem Madrid, přičemž o remíze rozhodl v 85. minutě povedenou hlavičkou Álvaro Rodríguez.

Ačkoliv se Real ještě snažil zlomit stav zápasu na svou stranu, víc než na bod to nestačilo.

Utkání Real Madrid – Atlético 1:1

Hráč kola

Další skvělý výkon v poměrně krátké době předvedl Gabriel Veiga. Záložník Celty Vigo byl v zápase proti Valladolidu u všeho podastatného – dva góly sám dal a na ten první Seferovičovi nahrál. Znovu tak dokázal, že je jedním z nejproduktivnějších hráčů kategorie U-21 v Evropě.

V letošní sezoně má na kontě osm gólů a tři asistence ve 22 zápasech. Za necelý rok se stal jednou z opor Celty, tedy týmu, který po příchodu Carlose Carvalhala získal půdu pod nohama a vzdaluje se sestupovému pásmu.

Gól kola

Nemanja Gudelj vyslal v nedělním zápase na bránu Osasuny střelu takové ráže, že se gólman Aitor Fernández nezmohl na víc, než jen ohlédnutí a následné vylovení míče ze sítě. V tu chvíli běžela 63. minuta zápasu a srbský záložník se zmocnil odkopnutého míče a zhruba ze 30 metrů vyslal na bránu nechytatelný projektil, kterým se postaral o vyrovnání na 1:1.

Pro jednatřicetiletého záložníka Sevilly šlo o třetí gól v sezoně, k bodům to tentokrát ovšem nevedlo, jelikož Sevilla doma s Osasunou prohrála 2:3.