Události La Ligy: Barcelona se žene za titulem, Memphis oživil trápící se Atlético

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Události La Ligy: Barcelona se žene za titulem, Memphis oživil trápící se Atlético

Memphis Depay se raduje z gólu proti Celtě Vigo.
Memphis Depay se raduje z gólu proti Celtě Vigo.AFP
Barcelona zdolala ve 21. kole La Ligy houževnatý Villarreal jen 1:0, problémy se svým sokem ale neměla. Atlético Madrid se zase začíná dotahovat na soupeře, kteří sní o postupu do Ligy mistrů. A zaválel také Takefusa Kubo z Realu Sociedad, jeho pondělní trefa proti Espanyolu opravdu stála za to.

Barcelona pomalu vítá sluneční paprsky a očekává horké léto. Změna klimatu, středomořský vánek, množství turistických atrakcí, které nabízí atraktivní přístav, ale především možný ligový titul - na tohle všechno čekají příznivci slavného klubu, kteří věří a doufají, že Barcelona bude znovu domácím šampionem. Poprvé od ročníku 2019/20.

Utkání Villarreal – Barcelona 0:1

V neděli Barcelona nejtěsnějším možným rozdílem porazila statečný Villarreal, který se za svůj výkon rozhodně nemusel stydět. Pedriho gól stačil ke tříbodovému vítězství, a tak velkoklub neztratil v lize ani bod od 31. prosince. Díky výhře mají Katalánci už 56 bodů a dostali tak pod tlak druhý Real Madrid, který má sice zápas k dobru, i tak ale ztrácí 11 bodů.

Hráč kola

Fanoušci Barcelony díky jednomu vítězství za druhým pomalu zapomínají na časy, kdy se nedařilo. Memphis Depay (29) prožil v minulých letech na Camp Nou celkem hořkosladké období, během kterého vstřelil 13 gólů a připsal si dvě asistence. Jeho čísla, přestože nebyla vůbec špatná, nezabránila hráčově odchodu v zimním přestupovém období.

Hráč sám chtěl smlouvu, která měla vypršet v létě, dodržet. Avšak vzhledem k přebytku útočníků v týmu se vedení a trenérský štáb rozhodli prodat ho do Atlétika Madrid.

V nových barvách se Holanďan opět usmívá, což bylo vidět například v nedělním zápase proti Celtě Vigo, který rozhodl. Atlético si tak upevnilo čtvrté místo v tabulce a začíná se vzdalovat soupeřům, kteří také sní o postupu do Ligy mistrů.

Gól kola

Japonský útočník Takefusa Kubo je rozhodně jedím z objevů sezony. Hbitý forvard táhne ofenzivu Realu Sociedad, který v pondělí v hektickém utkání porazil Espanyol 2:3.

Jeho zásah ze třiadvacáté minuty byl parádní, Kubo si nejprve zpracoval těžký balon a následně ho dělovkou napálil k tyči brány, kterou střežil Álvaro Férnandez. A otevřel skóre zápasu. Kubo byl také autorem centru, po kterém si vstřelil vlastní gól Cabrera. Ten gól, který nakonec bitvu rozhodl.

Tabulka La Ligy.
Tabulka La Ligy.Livesport