Události Premier League: Arsenal pod tlakem, nepřesný VAR, další vyhazov trenéra

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Události Premier League: Arsenal pod tlakem, nepřesný VAR, další vyhazov trenéra

Po ruce Tomáše Součka se mohla pískat penalta.
Po ruce Tomáše Součka se mohla pískat penalta.AFP
Manchesteru City sice hrozí, že mu budou u soudu odebrány ligové tituly z let minulých, ale na hřišti jsou mistři dál výteční. V neděli porazil gigant Aston Villu 3:1 a tohle vítězství patří mezi jeden z hlavních momentů 23. kola Premier League. Proč?

City se po zmiňovaném vítězství nad Aston Villou přiblížilo prvnímu Arsenalu na pouhé tři body, nicméně tabulkový lídr má stále jeden zápas k dobru.

Arsenal jen remizoval s Brentfordem a po porážce proti Evertonu z předchozícho týdne tak podruhé v řadě ztratil body. Favorit se ale poprávu mohl cítit ukřivděný, protože komise rozhodčích uznala, že vyrovnávací gól Brentfordu byl asistentem u videa uznán nesprávně.

A to byl tentokrát jen jeden z kontroverzních výroků sudích, nespokojení mohli být také fotbalisté Chelsea, Wolves či Brightonu.

To byl tedy pro-VAR...

Komise sudích se po nepřesných sobotních rozhodnutích veřejně omluvila Arsenalu i Brightonu. Vyrovnávací gól Brentfordu na Emirates prošel dlouhou kontrolou VARu kvůli ofsajdu a možnému faulu Ethana Pinnocka. Ale protože sudí chtěl rychle rozjet hru, VAR nestihl prověřit ofsajd Christiana Norgaarda předtím, než došlo k úspěšné hlavičce Ivana Toneyho.

Brighton také nepotěšilo, že gól Pervise Estupinana během remízového utkání s Crystal Palace byl odvolán kvůli nesprávnému zakreslení ofsajdových čar rozhodčím VAR.

Komise rozhodčích připustila, že v obou případech šlo o selhání lidského faktoru, ale zdaleka to nebyl jediný problém.

Chelsea během remízy 1:1 s West Hamem přišla o penaltu, když zahrál Tomáš Souček po střele Conora Gallaghera nešťastně rukou.

A to nebylo vše. Červená karta Maria Leminy Wolves nevytrestala, protože tým i přes dlouhou hru v deseti dokázal porazit Southampton 2:1. Ale druhá žlutá pro gabonského internacionála ve 27. minutě vypadala hodně přísně...

Southampton se opět zbavil trenéra

Právě tato prohra byla poslední kapkou pro vedení Southamptonu, které se podruhé v sezoně rozhodlo, že změní trenéra. Nathan Jones během osmi utkání na střídačce dovedl mužstvo k jedinému vítězství a po třech měsících se pakoval.

Velšan dávno ztratil důvěru příznivců klubu a mnozí fanoušci se ptají, proč majitelům trvalo tak dlouho, než si uvědomili, že udělali chybu. Tým se krčí na chvostu tabulky a na záchranu ztrácí čtyři body. Počet klubů, které může Southampton reálně v boji o záchranu dohnat, se rapidně zmenšuje. Naopak Wolverhampton vítězství 2:1 posunulo pět bodů od sestupového pásma.

Fotbalisté Southamptonu nemají dobrou formu.
Fotbalisté Southamptonu nemají dobrou formu.Livesport

Arsenal pod tlakem?

Mikel Arteta má nejspíš po dvou ztrátách obavy, že Arsenal začíná těsně před středečním megašlágrem se City slábnout. Gunners mají před obhájcem titulu stále tříbodový náskok, ale Manchester se v případě vítězství na Emirates dostane na první místo díky rozdílu branek.

První gól, kterým Leandro Trossard v sobotu otevřel skóre, přesně ukázal, proč chtěl Arteta v lednovém přestupovém období posílit své útočné možnosti. Vepředu však víc a víc chybí Gabriel Jesus a na Martinu Odegaardovi a Bukayovi Sakovi zůstává obrovská tvůrčí tíha.

Poté, co Arsenal v prvních 19 ligových zápasech sezony ztratil jen sedm bodů, jich během dvou týdnů proti Evertonu a Brentfordu odevzdal rovnou pět...

Hráč kola

Leicester se postaral pravděpodobně o největší šok, když na King Power Stadium porazil Tottenham bez Huga Llorise 4:1. James Maddison je mnohdy nejlepším hráčem svého klubu a nejinak tomu bylo i v sobotu. Anglický fotbalista si proti mužstvu Antonia Conteho připsal gól a asistenci a byl ústřední postavou zápasu.

Gól kola

Fulham porazil Nottingham Forest 2:0 a Willian vítězství podpořil nádherným gólem. Brazilský veterán si chytře potáhl míč na hranici pokutového území a zkušeně ho uklidil do levého horního rohu branky.

Tabulka Premier League.
Tabulka Premier League.Livesport