Útočník New Jersey Palát má za sebou úspěšnou operaci třísel

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Útočník New Jersey Palát má za sebou úspěšnou operaci třísel
Útočník New Jersey Palát má za sebou úspěšnou operaci třísel
Útočník New Jersey Palát má za sebou úspěšnou operaci tříselProfimedia
Útočník Ondřej Palát (31) se podrobil operaci zraněných třísel. Jeho klub New Jersey Devils oznámil, že zákrok proběhl úspěšně a český hokejista se plně zotaví. Jak dlouho bude dvojnásobný vítěz Stanley Cupu s Tampou Bay mimo hru, není známo.

Palát už nehrál v posledních třech zápasech New Jersey. Klub ho v sobotu zapsal na seznam zraněných hráčů a v pondělí se jednatřicetiletý útočník sešel s lékaři, aby se rozhodlo o dalším postupu. Dnes se letošní vítěz ankety Zlatá hokejka pro nejlepšího českého hokejistu podrobil operaci ve Filadelfii.

"Očekává se jeho plné zotavení. Podrobnosti týkající se jeho návratu na led budou poskytnuty, až budou k dispozici," uvedl klub v prohlášení na webu.

Palát po deseti sezonách v Tampě Bay podepsal v červenci s New Jersey pětiletý kontrakt na 30 milionů dolarů. V úvodních šesti zápasech v novém působišti vstřelil tři góly.

"Vyrovnáme se s tím tak, jak jsme se s tím vyrovnávali dosud. Stejně bude pořád s námi. Byl s námi dokonce i v těch minulých pár dnech a myslím, že jeho vůdcovství v kabině, i když nebude hrát, bude něco, o co se kluci budou moci opřít," řekl o Palátovi trenér Lindy Ruff.

V dresech Tampy Bay a New Jersey odehrál Palát 634 zápasů základní části NHL, v nichž vstřelil 146 gólů a připsal si 280 asistencí. Dalších 94 bodů (48+46) přidal ve 138 utkáních play off, v nichž zaznamenal 12 vítězných gólů. S Lightning vyhrál Stanley Cup v letech 2020 a 2021, v letošním finále podlehl tým z Floridy Coloradu.