Už jsme vyřadili Barcelonu, věřím, že můžeme Ligu mistrů vyhrát, říká gólman Onana

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Už jsme vyřadili Barcelonu, věřím, že můžeme Ligu mistrů vyhrát, říká gólman Onana

Gólman Onana věří ve velký úspěch Interu.
Gólman Onana věří ve velký úspěch Interu.Profimedia
Brankář André Onana (26) souhlasí s tvrzením svého trenéra Simoneho Inzaghiho (46), podle nějž fotbalisté Interu Milán můžou vyhrát Ligu mistrů. Kamerunský reprezentant je přesvědčený, že italský celek má na to porazit každého. Inter nakročil k postupu mezi nejlepších osm týmů soutěže po středeční výhře 1:0 nad Portem v úvodním osmifinále.

Inzaghi před utkáním s portugalským mužstvem prohlásil, že jeho svěřenci můžou soutěž ovládnout. "Nerazzurri" se to naposledy povedlo v roce 2010, kdy pod vedením Josého Mourinha triumfovali i v italské lize a poháru.

"Souhlasím s ním, myslím si přesně to samé. Vyřadili jsme Barcelonu. Jsem ten první, který věří tomu, že můžeme soutěž vyhrát," řekl Onana v rozhovoru pro Sky Sport Italia.

Inter uhájil na podzim ve skupině druhé místo před Barcelonou, dvakrát zdolal i beznadějně poslední Plzeň. Skupinu suverénně ovládl Bayern Mnichov. "Myslím si, že můžeme porazit každého, což jsme dokázali v minulosti. Inter může v Lize mistrů dojít daleko. Uvědomujeme si, že to bude těžké, ale pokud budeme jednotní, může tenhle tým dosáhnout skvělých věcí," uvedl Onana.

Statistiky zápasu Inter – Porto
Statistiky zápasu Inter – PortoLivesport

Ke středeční výhře přispěl několika zákroky. Po téměř hodině hry se zaskvěl proti střele Zaidua a dorážce Mahdího Taremího. "Mám radost z výsledku. Můj dvojzákrok přišel v důležitou chvíli. Celkově jsme odvedli výbornou práci. Mám radost z (Romela) Lukaka, protože to potřeboval stejně jako celé mužstvo," prohlásil někdejší gólman Ajaxu Amsterodam a vyzdvihl autora rozhodující branky.

Porto dohrávalo od 78. minuty bez vyloučeného Otávia. Domácí využili krátkou přesilovku zásluhou střídajícího belgického útočníka. "Zažil jsme náročné měsíce. Těší mě, že zase můžu hrát a pomáhat týmu. Nejsem individualista, chci pro Inter to nejlepší," mínil belgický reprezentant, který po letním příchodu na hostování z Chelsea vstřelil za Inter ve 14. soutěžním utkání teprve čtvrtý gól, z toho jeden dal i proti Plzni při domácí výhře 4:0. O více než polovinu zápasů přišel kvůli zranění.

Přehled zápasu Inter – Porto 1:0

Odveta v Portugalsku se odehraje 14. března.