Vidím sobecké hráče, kteří si nechtějí pomáhat, zlobil se Conte po remíze Tottenhamu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Vidím sobecké hráče, kteří si nechtějí pomáhat, zlobil se Conte po remíze Tottenhamu
Conte byl na své hráče velmi naštvaný.
Conte byl na své hráče velmi naštvaný.Reuters
Trenér Antonio Conte (53) pokáral hráče Tottenhamu za sobectví poté, co v sobotu promarnili vedení 3:1 na hřišti posledního Southamptonu a nakonec pouze remizovali 3:3, díky čemuž ztratili důležité body ve snaze udržet se na čtvrtém místě Premier League.

Zdálo se, že góly Harryho Kanea a Ivana Perišiče zpečetily vítězství, které by Tottenham vyneslo na třetí místo tabulky. Jenže Theo Walcott nejprve snížil na rozdíl jedné branky a v 93. minutě zařídil bodový zisk Southamptonu James Ward-Prowse, jenž si skvěle poradil s nabídnutým pokutovým kopem. Tottenham má tak na svém kontě 49 bodů z 28 zápasů, ale pátý Newcastle United jich má 47 z 26 utkání.

Aktuální tabulka Premier League
Aktuální tabulka Premier LeagueLivesport

"Pro mě to nebyla penalta. Ale daleko horší byla situace, která se odehrávala na hřišti. To, co se děje v posledních měsících. To, co se děje v mé druhé sezoně," řekl Conte novinářům.

"Myslím, že je ten správný okamžik promluvit, protože si myslím, že po tomto výkonu je to pro mě nepřijatelné. Vyhráváme 3:1, máme zápas pod kontrolou a inkasujeme dva góly. Nejsme tým, jsme jedenáct hráčů, kteří jdou na hřiště. Vidím sobecké hráče, fotbalisty, kteří si nechtějí pomáhat a nedávají do toho srdce," nebral si Conte servítky.

Vývoj zápasu Southampton – Tottenham
Vývoj zápasu Southampton – TottenhamOpta by Stats Perform

Italský kouč, který je dlouhodobě pod palbou kritiky ze strany fanoušků, pokračoval v plísnění svých svěřenců. "Do dnešního dne jsem se snažil situaci skrývat a vylepšovat ji slovy," řekl. "Taktika a technika, to je jedna věc. Druhá věc je touha, oheň, který musíte mít v očích, v srdci. To musíte mít v každém okamžiku. V letošní sezoně jsme v porovnání s tou minulou v tomto ohledu horší. Když nejste tým, nemůžete se zlepšit," dodal.

Conteho slovní výpad naznačuje, že v šatně není všechno v pořádku, přičemž zněl jako kouč, který je připravený ukončit své působení v Tottenhamu. "Klub má odpovědnost za přestupový trh, ale trenér taky. A co hráči? Vidím jen jedenáct individualit, kteří hrají sami za sebe," uvedl na tiskové konferenci.

Přehled zápasu Southampton – Tottenham 3:3