Oba milánské kluby slaví v Serii A vítězství, zahozená penalta stála Sampdorii body

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Oba milánské kluby slaví v Serii A vítězství, zahozená penalta stála Sampdorii body

Aktualizováno
Inter Milán zůstává na druhém místě.
Inter Milán zůstává na druhém místě.AFP
Boloňa zvítězila ve 23. kole Serie A na hřišti předposlední Sampdorie Janov 2:1 a připsala si důležité tři body v boji o evropské poháry. Výhru trefil až v 90. minutě Riccardo Orsolini (26). AC Milán znovu zvítězil, v Monze mu jedinou trefou zápasu ve 31. minutě tři body vystřelil Junior Messias (31). Vítězství slaví také městský rival Inter, který vyhrál 3:1 nad Udinese.

Sampdoria – Boloňa 1:2

O úvodní branku utkání se ve 27. minutě postaral kapitán hostů Roberto Soriano, jenž v minulosti odehrál v dresu soupeře pět sezon. Tým z Janova se sice dokázal díky proměněné penaltě po více jak čtyřech měsících prosadit v lize na domácí půdě, k zisku bodů mu to však i kvůli zaváhání z dalšího pokutového kopu nestačilo. V závěru utkání se navíc hrdinou Rossoblu stal Riccardo Orsolini.

Sampdoria by zoufale potřebovala body.
Sampdoria by zoufale potřebovala body.Livesport

Monza – AC Milán 0:1

Historicky nejdelší šňůru ligové neporazitelnosti Monzy ukončil milánský AC. Úřadující mistr zvítězil na půdě nováčka 1:0. V poslední době typické vítězství hostů zajistil už v úvodním děství jedinou trefou duelu Junior Messias. Svěřenci Stefana Pioliho tak zvládli svůj historicky první ligový výjezd na Stadio Brianteo a po sérii nezdarů z úvodu roku zaznamenali již třetí soutěžní výhru v řadě.

Inter – Udinese 3:1

Nerazzuri se ujali vedení ve 20. minutě, kdy penaltu, sice napodruhé, ale přeci jen, proměnil Romelu Lukaku. Radost však netrvala ani do konce prvního dějství, jelikož těsně před jeho koncem skvěle naložil se svou šancí Sandi Lovrič. Milánský gigant nicméně dokázal ve druhé půli převrátit ramena vah ve svůj prospěch, když v 73. minutě skóroval Henrik Mchitaryan a pomohl se modročerným dobře naladit na následující utkání milionářské soutěže proti Portu.

Tabulka Serie A.
Tabulka Serie A.Livesport