West Ham se trápí i po pauze, doma nestačil na Brentford, Liverpoolu pomohl smolař Faes

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
West Ham se trápí i po pauze, doma nestačil na Brentford, Liverpoolu pomohl smolař Faes
West Hamu nepomohla ani reprezentační pauza.
West Hamu nepomohla ani reprezentační pauza.AFP
Fotbalisté Brentfordu si v 18. kole Premier League poradili s městským rivalem z West Hamu, na jehož hřišti zvítězili 2:0. Ústřední postavou Včel opět nebyl nikdo jiný než Ivan Toney (26), jenž si kromě vítězné branky připsal také asistenci. Vůbec poprvé v sezoně začal na lavičce náhradníků Tomáš Souček (27). To hráči Liverpoolu po slabším startu do utkání nakonec nezaváhali, když se jim díky dvěma vlastním gólům Wouta Faese (24) podařilo zápas otočit na 2:1.

West Ham – Brentford 0:2

Do souboje londýnských celků vstupoval ve větší herní pohodě Brentford. V předposledním kole získal cennou výhru na hřišti Manchesteru City a poté remizoval s Tottenhamem. Ofenzivu Včel táhl hvězdný Toney, jenž se ani při 11 ligových trefách stále nedočkal pozvánky do národního týmu Anglie. V táboře Kladivářů panovala poněkud horší atmosféra, když na bodový zisk čekali již čtyři utkání. S Brentfordem se v Premier League potkali pouze dvakrát, přičemž obě utkání minulou sezonu prohráli.

Tuto nevalnou bilanci ovšem chtěli The Hammers od prvních minut změnit. V šesté minutě vyslyšel žadonění domácích ochozů Declan Rice, když vyslal povedenou střelu zpoza vápna, která se otřela o tyč brány Davida Rayi. Druhou stranu brankové konstrukce pak ve 12. minutě málem orazítkoval Craig Dawson, jenž se tradičně dostal k hlavičce po rohovém kopu.

WHU – Brentford (Statistiky)
WHU – Brentford (Statistiky)Opta by Stats Perform

Následovaly další nebezpečné akce West Hamu ve vápně soupeře, nakonec to ale byli hráči Brentfordu, kteří otevřeli skóre. A znovu se trefil Toney, jenž využil závaru po dlouhém autu a dorazil balon do odkryté sítě. Blízko vyrovnání měl ve 34. minutě Emerson, z úhlu ale ranou na přední tyč Rayu nepřekvapil. A tak těsně před pauzou opět nečekaně udeřili hosté, Josh Dasilva lehce předběhl Aarona Cresswella a následně chladnokrevně zakončil nákop za obranu z kopačky Toneyho.

I ve druhé půli měli míč častěji na kopačkách Kladiváři, s pevnou obranou Brentfordu si ale nevěděli rady. Rychlonozí útočníci Včel navíc hrozili z brejků, v 72. minutě musel po střele Samana Ghoddose zasahovat Lukasz Fabiaňski. V 82. minutě znovu ve vápně po rohu úřadoval Dawson, i brankář hostů Raya ovšem předvedl pohotový zákrok. Vývoj utkání pro The Irons nezvrátil ani v závěru střídající Souček. Také fanouškům Brentfordu se ovšem těsně před koncem udělaly vrásky na čele, když si pravděpodobně vážné zranění přivodil tahoun Toney.

Liverpool – Leicester 2:1

Utkání pro domácí nezačalo vůbec dobře. Červená defenziva to po výkopu soupeře přehnala s vysokým presinkem a šikovně toho využil Dewsbury-Hall, který úspěšně zakončil svůj samostatný únik. I v následujících minutách Leicester trestal ztráty Reds rychlými brejky. Trefit se do odkryté brány mohl Harvey Barnes po skvělé pobídce Jamie Vardyho, jenž v úvodu střídal zraněného Patsona Daku.

Ve 23. minutě ukázal svou rychlost na křídle Núňez a zpětnou přihrávkou našel Mohameda Salaha, ten ale svou střelou o kus minul přední tyč. Vyrovnání domácích před koncem první půle přece jen přišlo. Zasloužila se o to letní posila Lišek Faes, která ve skluzu komicky nadzvedla balon za záda Dannyho Warda. Belgický stoper následně poslal Liverpool do vedení, když pokus Núňeze do tyče opět nešikovně nasměroval do vlastní sítě.

Liverpool – Leicester (statistiky)
Liverpool – Leicester (statistiky)Opta by Stats Perform

Pár minut po změně stran se pokoušel zvýšit rozdíl ve skóre Jordan Henderson, jeho povedený halfvolej vnějším nártem však těsně minul bránu. O poznání větší příležitost měl vzápětí Salah, kterého do úniku vyslal Núňez. Egyptská superstar ale tváří v tvář Wardovi zamířila mimo.

Hra se navíc stále přelévala ze strany na stranu. Chvíli poté nebezpečně zakončoval aktivní Barnes. Následně mohla pojistit výhru červených dvojice Núňez a Salah, znovu se však ukázala mírná ukvapenost Uruguayce před bránou soupeře.

Aktuální tabulka Premier League