Z kabiny NHL: Přes léto jsem měl motivaci, abych ukázal, že mám na víc, říká Nečas

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Z kabiny NHL: Přes léto jsem měl motivaci, abych ukázal, že mám na víc, říká Nečas

Martin Nečas prožívá nejlepší sezonu v kariéře.
Martin Nečas prožívá nejlepší sezonu v kariéře.Profimedia
V minulé sezoně to nebylo z pohledu českého útočníka Martina Nečase (24) úplně ono. V 78 zápasech nasbíral v dresu Caroliny pouze 48 bodů a především ve druhé polovině se hodně trápil. V letošním ročníku už je ale všechno úplně jinak.

Nečas svými výkony táhne celý tým a s 59 body je nejproduktivnějším hráčem Hurricanes. Velký vliv na jeho výkony zřejmě má i příprava pod vedením koučů Miloše Pecy a Mariána Jelínka.

Letos jste nejproduktivnějším hráčem týmu, ale v bodování NHL se nacházíte až v páté desítce. Přesto je Carolina druhá v celé lize. Čím to je?

"Myslím, že je to tím, že hrajeme možná víc defenzivně než ostatní týmy a mužstvo máme hodně vyrovnané. Některé kluby mají jednoho hráče s 80 body a druhý za ním má 40, což je třeba případ Edmontonu. Myslím, že máme vyrovnanější tým, kde góly dávají všechny čtyři formace. Ve výsledku to může být naše silná stránka směrem do play off."

Je na vás vidět, že v této sezoně hrajete s velkým sebevědomím. Změnilo se něco v létě?

"Myslím si, že ne. S Mariánem Jelínkem jsem trochu zapracoval na psychice a s mým kondičním trenérem Milošem Pecou jsme měli výbornou letní přípravu. To jsou asi dvě hlavní věci, na kterých jsem stavěl. Léto bylo dlouhé, mohl jsem se dobře připravit. Zároveň jsem byl namotivovaný, abych ukázal, že mám na víc, než jsem předvedl v minulé sezoně."

V nedávném zápase pod širým nebem proti Washingtonu jste skóroval a v hledišti vás podporovali vaši nejbližší. Jak jste si tuto událost užil?

"Bylo to super! Měl jsem tam celou rodinu, což bylo krásný. Užil jsem si to moc a myslím, že oni ještě o to víc. Je to zážitek, který uvidí jednou za život."

Z kabiny NHL: Martin Nečas
Livesport

Podařenou letní akvizicí Caroliny byl příchod obránce Brenta Burnse. Jak působí tento veterán na kabinu?

"Právě, že v kabině jako veterán moc nepůsobí. Na to, že je mu 37, pořád se chová, jako kdyby mu bylo 25. Takže do té naší mladší party zapadl úplně ideálně a na ledě prokazuje své zkušenosti."

V čem je největší síla aktuálního týmu Hurricanes?

"Myslím, že v tom, že nemáme pouze jednu lajnu, ale máme hned čtyři formace, které hrají dobře a jakákoliv z nich může zápas rozhodnout. Když to jedné lajně nejde, ta další za to vezme."

Už se v kabině chystáte na vyřazovací boje?

"Určitě. Ještě máme nějakých 21 zápasů, což je samozřejmě dlouhá doba, ale člověk se na to nějak podvědomě připravuje. Snažíme se hrát zápas od zápasu, uvidíme, koho dostaneme do play off, ale samozřejmě to člověk už v hlavě má."