Z kabiny NHL: Zatím se učím. Je třeba dělat svou práci a přijde to, věří Slafkovský

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Z kabiny NHL: Zatím se učím. Je třeba dělat svou práci a přijde to, věří Slafkovský
Juraj Slafkovský stihl ve 37 zápasech NHL vstřelit čtyři branky.
Juraj Slafkovský stihl ve 37 zápasech NHL vstřelit čtyři branky.Profimedia
Na jedničku draftu NHL jsou vždy kladeny ty největší nároky. Juraj Slafkovský (18) však zatím ve 37 zápasech ve slavném dresu Montrealu Canadiens posbíral 10 kanadských bodů (4+6) a zůstává lehce za očekáváním. V zámoří je to zkrátka jiné tempo, slovenská hvězdička si na něj ale pomalu zvyká. "Všechno bylo tak, jak jsem očekával. Stačí se přizpůsobit," říká v exkluzivním rozhovoru z kabiny pro Livesport Zprávy nejmladší slovenský střelec v historii slavné zámořské ligy.
Rozhovor s Jurajem Slafkovským.
Livesport CZ

Pozice jedničky draftu přináší pocit velké zodpovědnosti. Jak se s tímto tlakem vyrovnáváte?

"Není to až tak speciální. Samozřejmě, že musím hrát na určité úrovni, ale zatím se učím. Nároky zatím nejsou tak vysoké, jako budou v následujících letech. Ještě to přijde…"

Jaká byla aklimatizace v Montrealu? Existuje něco, na co jste nebyl připravený?

"Spíše bych řekl, že ne. Věděl jsem, že NHL je nejlepší liga, ve které hrají nejrychlejší hráči a všechno se odehrává ve větší rychlosti. V podstatě všechno bylo tak, jak jsem očekával. Stačí se tomu přizpůsobit a bude to dobré."

Dvanáct zápasů v řadě jste nebodoval. Co se sportovcem dělá taková negativní bilance?

"Samozřejmě, že bych raději bodoval, ale je třeba hrát dobře a dělat svou práci. Věřím, že to jednoho dne přijde (směje se). Asi nic jiného nemůžu čekat, jen tomu jít naproti."

Jak hodnotíte slovenské výkony na MS U20?

"Jsem za kluky moc rád. To, jak hráli, čeho dosáhli… Škoda, že se nepodařilo dát o jeden gól více s Kanadou, ale takový je hokej. Jsem hrdý na to, jak reprezentovali."

Co říkáte na stříbro českého týmu?

"Určitě je to dobré pro český hokej. I pro nás na Slovensku je to motivace."

Vaše popularita na Slovensku neustále roste. Považujete se za vzor pro mladé hokejisty?

"Pro někoho možná. Spíše zatím ale ne, přeci jen je mi teprve osmnáct. Ještě nejsem starý, ale možná pro nějaké malé kluky ano. Jsem rád, pokud se třeba někdo rozhodne hrát hokej i kvůli mně. To je jen a jen dobře."

Program Montrealu Canadiens