Za Kladno opět pálí Martin Procházka: Snažím se slavnému jménu nedělat ostudu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Za Kladno opět pálí Martin Procházka: Snažím se slavnému jménu nedělat ostudu

Martin Procházka (vpravo) dával v Brně na 2:1, gól se ukázal jako vítězný.
Martin Procházka (vpravo) dával v Brně na 2:1, gól se ukázal jako vítězný. Profimedia
Za hokejové Kladno opět dává góly Martin Procházka. Ale nikoliv olympijský vítěz a vrstevník majitele klubu Jaromíra Jágra (50), nýbrž o 22 let mladší jmenovec bývalého slavného reprezentanta. Útočník Rytířů v pátek rozhodl zápas 3. extraligového kola v Brně, jeho druhá trefa v sezoně přinesla Středočechům první tříbodový zisk v ročníku.

Se jménem Martin Procházka to nemá právě na Kladně jednoduché. "Je příjemné slyšet, že se toto jméno vrátilo na Kladno a já se snažím nedělat mu ostudu. Spousta lidí se mě ptá, zdali nejsme rodina. Já odpovídám, že ne, je to jen shoda jmen," upřesnil, že s šampionem z Nagana a čtyřnásobným mistrem světa jej nepojí příbuzenský vztah.

V kabině už takový ohlas shoda jmen nevyvolává, byť trenér Otakar Vejvoda přiznal, že jednou poslal zprávu místo svému svěřenci na mobil svého někdejšího spoluhráče. "Už jsem tady na Kladně dříve hrál, takže hráči to vědí, jak to s těmi Procházky je, ale pár vtípků na téma shody jmen proběhlo," přiznal odchovanec pražské Sparty.

V pátek jeho výkon a vítězná trefa přispěly k prvnímu vítězství Rytířů v sezoně. "Chtěli jsme dobře bránit, povedlo se nám solidně forčekovat a až na pár útoků jsme tuto zbraň Brna eliminovali. Vycházelo nám to celý zápas a byl to základ pro naše vítězství."

Procházka se trefil po kombinační akci celého druhého kladenského útoku, kterému šéfuje Jakub Klepiš. "Bylo to tak rychlé, že jsem chtěl jen trefit bránu a zaplaťpánbůh mi to tam spadlo," přiznal Martin Procházka.

Kladno bodovalo v každém ze tří dosavadních utkání v extralize. "Mohli jsme mít klidně devět bodů, ve dvou předchozích prohraných zápasech jsme o dva góly vedli, ale nedotáhli jsme to do konce. Celkově je ale pět bodů po takovém losu skvělých, je to dobrý start do sezony."

Statistiky utkání Brno – Kladno

Tabulka extraligy