Třinec nestačil na Vary, potřetí prohrála i Plzeň. Litvínov má první bod

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Třinec nestačil na Vary, potřetí prohrála i Plzeň. Litvínov má první bod
Aktualizováno
Třinecký Marek Mazanec lovil v utkání s Karlovými Vary puk ze své sítě dvakrát.
Třinecký Marek Mazanec lovil v utkání s Karlovými Vary puk ze své sítě dvakrát.Profimedia
Třinec podlehl ve 3. kole extraligy Karlovým Varům 1:2 a po 11 letech odstartoval sezonu třemi prohrami. Trápí se rovněž Plzeň, která i po změně trenéra prohrála, tentokrát s Pardubicemi. Litvínov se dočkal prvního bodu, když s Libercem padl až po nájezdech. Mladá Boleslav doma deklasovala dosud stoprocentní České Budějovice.

Oceláři měli po úvodních dvou kolech na kontě jen bod, ale žádný souvislejší nápor si první třetině nevytvořili. Naopak střelecky aktivnější byli hosté (10:6) a v sedmé minutě se ujali v přesilové hře vedení. Bleskovou souhru na jeden dotek zakončil z prostoru před brankou Jan Hladonik, bývalý hráč Ocelářů.

Ve 28. minutě se Patrik Hrehorčák po návratu z trestné lavice zapojil do útoku a po pasu Tomáše Marcinka překonal Vladislava Habala. Inkasovaný gól ale Energii nakopl a Beránek se rovněž po vypršení trestu dostal do úniku a přelstil Marka Mazance bekhendovým blafákem. Vary už si těsný náskok pohlídaly a odolali i dlouhé hře Ocelářů bez gólmana.

Statistiky utkání Třinec – Karlovy Vary

Pardubic zvítězily na ledě trápící se Plzně 4:1 a připsaly si po dvou výhrách po prodloužení první tříbodový zisk. Dynamo se ujalo vedení již v první třetině a dvěma góly během prostřední části otupilo odpor soupeře, hattrickem se blýskl Tomáš Zohorna. Alespoň čestnou trefu Indiánů zaznamenal až v 53. minutě Kryštof Hrabík.

Statistiky utkání Plzeň – Pardubice

Českobudějovičtí sice přijeli k zápasu do Mladé Boleslavi v roli lídra soutěže, na ledě to však znát nebylo. Domácí vyhráli jednoznačně 5:1, pod triumf se podepsal hattrickem útočník Ondřej Najman. Po třech nahrávkách si připsali obránce Pavel Pýcha a švédský útočník Pontus Aberg. Pro Motor šlo o vůbec první ztrátu v sezoně po sérii tří vítězství.

Statistiky utkání Mladá Boleslav – České Budějovice

Liberec uspěl v Litvínově 3:2 po samostatných nájezdech a i potřetí v sezoně získal dva body. O výhře Bílých Tygrů rozhodl Oscar Flynn. Litvínov počtvrté v sezoně prohrál, poprvé ale získal alespoň bod.

Statistiky utkání Litvínov – Liberec

Kladno po dvou předchozích porážkách v prodloužení slaví první vítězství za tři body, když triumfovalo v Brně 3:1. Rozhodl o tom ve 34. minutě Martin Procházka, výsledek pečetil gólem do prázdné branky v 60. minutě Jakub Klepiš. Kometa po mdlém výkonu prohrála poprvé doma a podruhé za sebou.

Statistiky utkání Brno – Kladno

Vítkovice prohrály na ledě Hradce Králové 2:3 po samostatných nájezdech a po úvodních dvou výhrách našly prvního přemožitele. Na východě Čech pouze dotahovaly a šest sekund před třetí sirénou jim zajistil bodový zisk Roberts Bukarts. V rozstřelu rozhodl o vítězství domácích Jakub Lev.

Statistiky utkání Hradec Králové – Vítkovice

Tabulka extraligy