Zlín napravil porážku a ve 2. kole vyhrál v Šumperku. Vsetín či Přerov dál bez ztráty

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Zlín napravil porážku a ve 2. kole vyhrál v Šumperku. Vsetín či Přerov dál bez ztráty
Hokejisté Zlína vyhráli v Šumperku 4:1.
Hokejisté Zlína vyhráli v Šumperku 4:1.Profimedia
Hokejisté Zlína po úvodní domácí porážce s Kolínem 1:4 vyhráli v 2. kole první ligy v Šumperku 4:2 a připsali si první body v druhé nejvyšší soutěž po sestupu z extraligy, kterou opustili po 42 letech. Suverénní zůstávají Vsetín, Kolín a Přerov. Vsetín zvítězil na ledě Poruby 4:1, Kolín doma zdolal Prostějov 5:3 a Přerov také na vlastním ledě porazil Třebíč 5:2.

Zlín se ujal v Šumperku vedení v čase 11:23 díky brance francouzského útočníka Valentina Claireauxe. Ve 28. minutě sice vyrovnal Tomáš Bernat, ale v polovině utkání vrátil Beranům vedení Bedřich Köhler a ještě ve druhé třetině zvýšil v přesilové hře obránce Daniel Gazda. Ve 48. minutě zkorigoval stav David Bartoš, ale 66 sekund před koncem při power play pečetil výsledek do prázdné branky Jiří Ondráček.

Výsledky 2. kola Chance Ligy

Finalista minulého ročníku první ligy Vsetín se ujal vedení ve 4. minutě díky brance beka Ondřeje Smetany a v čase 7:03 zvýšil v početní výhodě Fin Riku Sihvonen. Ve 12. minutě sice odpověděl Tomáš Vildumetz, ale ve druhé třetině pojistily výhru Valachů Peter Lichanec a Pavel Jenyš.

Kolín vedl po brankách Adama Dlouhého v oslabení, Michaela Gaspara a Kryštofa Langa ve 28. minutě už 3:0. Čtyři sekundy před koncem druhé třetiny sice snížil David Ostřížek, ale Jan Veselý s Petrem Koukalem ve třetí třetině upravili už na 5:1. Výsledek zkorigoval Ostřížek, který nejdříve využil přesilovku a potom dovršil hattrick.

Přerov, Litoměřice i Slavia vyhrály

Přerov v úvodním dějství získal dvoubrankový náskok díky přesilovkovým gólům Jakuba Svobody a obránce Tomáše Kudělky. Ve druhé části využili další dvě početní výhody Jiří Goiš a bel David Chroboček a bylo to už 4:0. Třebíč využila také dvě přesilovky po gólech Michala Psoty a Ladislava Bittnera, ale 26 sekund před koncem pečetil výsledek při power play do prázdné branky Rok Macuch.

Tabulka Chance Ligy

Pardubický B-tým při své premiéře na domácím ledě v Chrudimi nenavázal na výhru ze Sokolova 5:2 a podlehl stejný poměrem Litoměřicím. Dvěma góly přispěl k výhře Stadionu Tomáš Guman.

Slavia zdolala doma Sokolov 4:3 v prodloužení, rozhodl o tom v čase 64:45 obránce Karel Klikorka. Za Baník se dvakrát trefil Martin Osmík.