Zlín poprvé pod Vrbou vyhrál. Baník padl s Jabloncem, Slovácko uspělo v Liberci

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Zlín poprvé pod Vrbou vyhrál. Baník padl s Jabloncem, Slovácko uspělo v Liberci
Baník nenavázal na výhru 5:0 v Teplicích z minulého kola, doma prohrál s Jabloncem 1:2.
Baník nenavázal na výhru 5:0 v Teplicích z minulého kola, doma prohrál s Jabloncem 1:2.@fcbanikostrava
Léčba Pavlem Vrbou ve Zlíně, zdá se, zabírá. Ševci si doma poradili s Teplicemi 2:1 a pod vedením někdejšího kouče Plzně či Sparty ještě neprohráli. Baník nenavázal na drtivý triumf 5:0 právě na hřišti Teplic a z domácího utkání s Jabloncem nevytěžil nic, prohrál ho 1:2. Hlavní personou tohoto utkání byl skórující Tomáš Hübschman, který v 41 letech a pěti měsících překonal rekord Pavla Zavadila coby nejstaršího střelce v historii české nejvyšší soutěže. Souboj Liberce se Slováckem přinesl jedinou branku, v 93. minutě jí Ondřej Mihálik (25) rozhodl o třech bodech pro hosty.

Ostrava – Jablonec 1:2

Už na začátku čtvrté minuty si na hranici šestnáctky přebral míč Nemanja Kuzmanovič a zkoušel obstřelit Jana Hanuše, ten se ale vytasil s výborným zákrokem. Baník i nadále hýřil aktivitou a soupeře přikoval k šestnáctce, k vyloženým šancím to však nevedlo. Ve 29. minutě pak solidně zaplněný vítkovický stadion ztichl. Na rohový kop si naběhl Tomáš Hübschman a šikovnou tečí ho za přispění baníkovského Jiřího Klímy dostal do sítě. Vstřelená branka výrazně změnila obraz hry a hosté mohli ještě do přestávky náskok navýšit. Jan Chramosta si před vápnem zpracoval dlouhý míč, prošel s ním až do šestnáctky, ale vystřelil těsně mimo.

Také návrat ze šaten zastihl ve větší pohodě hráče v černých dresech. Rána Vladimira Jovoviče z 20 metrů pořádně prověřila Jana Laštůvku, domácí obrana však zvládla uklidit odražený míč do bezpečí. Ostravanům se nedařilo najít ztracené tempo z úvodu zápasu a v jejich hře se začaly kupit nepřesnosti, kterých Severočeši využívali. Jedna taková situace nastala 20 minut před koncem, kdy se po domácí ztrátě a následném brejku dostal do zakončení Chramosta, ale těsně minul. Další díru v obraně Baníku už hosté využili. Davis Ikaunieks táhl situaci dva sami na gólmana, předložil míč Václavu Sejkovi, a ten pohodlně stvrdil vítězství Jablonce. Na něm nic nezměnila ani fantastická rána Srdjana Plavšiče z nastaveného času, která znamenala jen konečné snížení.

Liberec – Slovácko 0:1

Už ve třetí minutě měli domácí velké štěstí, když Petr Reinberk napálil poskakující míč a jeho přízemní ránu konečky prstů vyrazil na tyč Olivier Vliegen. Krátce nato předvedl jistý zákrok také gólman Slovácka proti hlavičce Denise Višinského z bezprostřední blízkosti. Další dramatický moment přinesla 12. minuta, kdy pohotové zakončení Lukáše Červa skončilo na břevně. Po půlhodině hry provětral obranu moravského celku individuálním průnikem Matěj Valenta, jenž následně předložil balon před bránu Dominiku Preislerovi. Ten však ve velké šanci selhal a Filipa Nguyena nepřekonal.

V závěru poločasu ztroskotali na hostujícím brankáři z nadějných pozic střílející Christian Frýdek i Ľubomír Tupta. Po změně stran o sobě konečně dala vědět také ofenziva z Uherského Hradiště. Odražený míč si v šestnáctce zpracoval Filip Vecheta a pohotově vypálil, prostor u přední tyče si však výborným zákrokem pohlídal Vliegen. Ve druhém dějství sledovali diváci U Nisy výrazně opatrnější souboj. Jeden z mála zajímavých okamžiků přišel v 67. minutě, kdy z hranice vápna o kousek přestřelil bránu Slovácka Marios Pourzitidis. Rozhodnutí tak přišlo až v nastaveném čase, kdy razantní hlavičkou rozvlnil síť Mihálik.

Zlín – Teplice 2:1

Vrba mohl už na konci páté minuty slavit úvodní zásah svého celku. Filip Balaj se dostal k balonu odraženému od břevna a přesnou hlavičkou si připsal premiérovou trefu v moravském klubu, kam ho na hostování propůjčila polská Cracovia. Zlín pokračoval v postupném tlaku, který v 17. minutě po zmatcích soupeřovy defenzivy vyústil v pokutový kop. Ten si vzal na starost Martin Fillo a bez problému jej proměnil do levého spodního rohu. Ševci byli aktivnější i po zbytek prvního poločasu, další gól ze svých šancí však nevytěžili.

Severočeši se po změně stran probudili a začali lépe využívat svůj ofenzivní potenciál. Zlepšený výkon přinesl ovoce po hodině hry, kdy Tadeáš Vachoušek využil hrubky domácího obránce a zblízka zakončil do pravé části branky. V 81. minutě se na druhé straně předvedl Balaj, jehož hlavička po rohovém kopu skončila těsně vedle levé tyče. Teplice se i přes dlouhé nastavení do závěrečného tlaku nedostaly.

Aktuální tabulka FORTUNA:LIGY