Změna kategorie a nejtěžší příprava. Bartl chce v Německu pokořit bývalého fotbalistu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Změna kategorie a nejtěžší příprava. Bartl chce v Německu pokořit bývalého fotbalistu
Bartl se v sobotu představí na akci Oktagon 39 v Mnichově.
Bartl se v sobotu představí na akci Oktagon 39 v Mnichově.Oktagon MMA
Pro Marka Bartla (28) bude víkendový turnaj Oktagon 39 v Mnichově výjimečný. Zápas s Němcem Kevinem Hangsem (36) znamená pro českého bijce šanci ukončit nepříznivou sérii proher. Kromě toho se zkušený bojovník představí v divizi velterové váhy, v níž nově figuruje po přesunu z kategorie do 70 kg. Nejen to prozradil slovenské verzi Livesport Zpráv.

V posledních čtyřech vystoupeních v Oktagonu Bartl neuspěl na body, naposledy v březnu 2021 v souboji se Slovákem Michalem Mokrým. Nepříznivá bilance jej ale prý neovlivňuje.

"Já si skóre nevedu. Nemám v hlavě, že teď musím vylepšit nějakou sérii," prohlásil. "Ale samozřejmě jako sportovec nemám rád, když mám v kolonce tři červené za sebou. (souboj s Radkem Roušalem na Oktagonu 35 probíhal podle pravidel Undergroundu – pozn. red.) Zápasím už patnáct let, přitom mě nikdy nenapadlo, že se tím jednou budu živit. Už teď to beru jako úspěch, tu cestu si užívám a doufám, že vítězství znovu přijdou."

Duel s německým soupeřem bude pro Bartla jakýmsi zadostiučiněním za říjnové vystoupení ve Frankfurtu proti Ebrahimu Hosseinpourovi.

"Upřímně řečeno, byla to moje nejtěžší, ale zároveň nejlepší příprava. Sám jsem si řekl, že víc už trénovat nedokážu. Pokud ani to nestačí, garantuju, že do soubojů už budu chodit jen s nožem," zasmál se chlapík, který se z lehké váhové kategorie přemístil do velterové.

Bartl v akci v kleci.
Bartl v akci v kleci.Oktagon MMA

"Myslím, že těch sedmasedmdesát kilo mi bude vyhovovat. I po fyzické stránce se momentálně cítím velmi dobře. Připravoval jsem se na Slovensku, chtěl jsem jet i do Polska, ale nevyšlo to finančně ani časově. Nakonec jsem rád, že jsem tu zůstal, protože se to vydařilo nad očekávání."

Expanzi Oktagonu za hranice Česka a Slovenska vnímá pozitivně: "Německo mě baví v tom, že je to cizina. Je to nový impuls, mohu se ukázat před jiným publikem. Co se týče diváků, zatím se to s těmi českými a slovenskými nedá porovnat. Na druhou stranu je to pochopitelné, protože Oktagon teprve začíná. Doufám, že po několika takovýchto akcích to bude podobná divočina jako tady."

Bartlův soupeř Kevin Hangs má srbské kořeny a je bývalým fotbalistou. "Je to komplexní zápasník. Přijde mi, že jak je menší, bude chtít využít nižšího těžiště. Pokud se budu držet své strategie, budu mít odpověď na každou z jeho zbraní," uzavřel.