Pyramida je kompletní. Gamechanger v podání OKTAGONu nabídne 16 zápasníků z 15 zemí

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Pyramida je kompletní. Gamechanger v podání OKTAGONu nabídne 16 zápasníků z 15 zemí
Oktagon MMA se uskuteční 4. března v OSTRAVAR Aréně.
Oktagon MMA se uskuteční 4. března v OSTRAVAR Aréně.OKTAGON MMA
Československá organizace OKTAGON MMA ve čtvrtek odpoledne oznámila poslední zápasy do chystané pyramidy Tipsport Gamechanger, jejíž 1. kolo se odehraje již 4. března v Ostravě. Do turnaje, který je označován jako evropská Liga mistrů bojových sportů se zapojí celkem 16 zápasníků z 15 různých zemí. Kdo na koho narazí?

Krištofič – Lohoré

Proti sobě se postaví vítěz duelu o Krále Bratislavy, slovák Samuel "Pirát" Krištofič a pětinásobný šampion různých evropských organizací, francouz Alex "Da Killa King" Lohoré. Tito dva se měli utkat již před dvěma lety, ale kvůli zranění Piráta k souboji nedošlo.

Kozma – Siwiec

Miláček domácího publika a šestinásobný držitel pásu Oktagonu pro šampiona welterové divize David Kozma bude čelit velmi nebezpečnému zemaři původem z Polska. Lukasz Siwiec je šampionem polské organizace Babilon MMA a drží si vynikající zápasovou bilanci 8-1.

Kozma vs. Veličkovič
Kozma vs. VeličkovičOktagon MMA

Hathaway – Kertész

Jeden z největších favoritů turnaje a bývalý zápasník UFC John Hathaway z Anglie se do klece vrátil vloni v říjnu po 8 letech nucené pauzy kvůli Crohnově chorobě. Svou již tak fenomenální bilanci 18-2 bude chtít ještě vylepšit s nejoblíbenějším maďarským zápasníkem Maté Kertészem. Tento "neukončitelný" zápasník patří mezi stálice Oktagonu a svými výkony se dostal až do zápasu o titul.

Eckerlin – Van Suijdam

Christian Eckerlin je bývalý profesionální fotbalista, který se postupem času vyprofiloval v jednoho z nejúspěšnějších německých zápasníků. Z klece odcházel neporažen už více než 5 let. Tuto sérii bude chtít utnout welterový šampion největší holandské organizace LFL Melvin van Suijdam, který 12 ze svých 13 vítězství ukončil před limitem.

Veličkovič – Surdu

Balkánské derby obstará souboj mezi Srbem Bojanem Veličkovičem, který je bývalým šampionem welteru a střední váhy 3 různých organizací a je proslulý nejtvrdšími kopy v celém Oktagonu, a Ionem Surdu, rodákem z Moldavska, který však od mládí vyrůstal v sousedním Rumunsku. "Dracula" je šampionem 2 rumunských organizací a jasnou domácí jedničkou.

Silva – Michailidis

Vynikající boxer a jediný neevropský zástupce v Tipsport Gamechangeru, Leandro "Apollo" Silva, který si rovněž vysloužil titulovou šanci v Oktagonu, se postaví v duelu dvou bývalých UFC zápasníků Řekovi Andreasi Michailidisovi. Tento šampion 2 řeckých organizací svedl v UFC bitvu například se současným šampionem Pereirou a 11 ze svých 13 vítězství zvládl před časovým limitem.

Silva vs. Lohoré
Silva vs. LohoréOktagon MMA

Jungwirth – Primera

Německý Kelt Christian Jungwirth se začal věnovat MMA až ve 30 letech a plnohodnotně začal trénovat až na svůj třetí zápas. O 5 let později patří mezi nejpopulárnější zápasníky Oktagonu díky svému atraktivnímu, agresivnímu stylu zápasení a o postup do 2. kola turnaje, ve kterém se hraje o milion euro, se utká se zástupcem španělské školy, Tato Primerou. Temperamentní rodák z Kanárských ostrovů bude mít v zádech rovněž velmi silnou podporu fanoušků. Byli to právě oni, kdo ho v přímém souboji s černohorcem Janičičem poslali svými hlasy do hlavní fáze turnaje.

Glismann – Gogoladze

"Kill or be killed." To je heslo, které razí dánský "Spartacus" Louis Glismann, držitel dvou titulových pásů a 89. světového žebříčku patří mezi elitní evropské zemaře. Jeho soupeřem pak bude gruzínský export Amiran Gogoladze, který se svými výkony dostal až do Dana White Contenderu, kde se však zranil. Nyní je zpět a přichází navázat na výkony svého krajana a dobrého přítele Mate Sanikidzeho, který se šampionem Oktagonu stal na posledním ostravském turnaji.