Hradec otočil gólové šílenství s Kladnem. Pardubice drží náskok v čele po trefě Pauloviče

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Hradec otočil gólové šílenství s Kladnem. Pardubice drží náskok v čele po trefě Pauloviče

Matěj Paulovič v souboji s boleslavským Karlem Křepelkou.
Matěj Paulovič v souboji s boleslavským Karlem Křepelkou.Profimedia
Pět minut před koncem 17. kola Tipsport extraligy prohrávali Hradečtí hokejisté s Kladnem ještě o tři branky. Po srovnání Jakuba Lva (31) v poslední vteřině ale domácí obrat proti Rytířům dokonali v prodloužení a vyhráli 8:7. Poslední Litvínov se vypořádal s podobně soužícími se Českými Budějovicemi 4:6. Góly se šetřilo na ledě Mladé Boleslavi, výhru Pardubicím vystřelil ve 38. minutě Matěj Paulovič (27). Hokejisté Olomouci si 2:0 poradili s Karlovými Vary.

Od zápasu dvou týmů s dosud nejslabší koncovkou asi nikdo neočekával takovou přestřelku hned od úvodního střídání. Marek Zachar s Alešem Jerglem se svými góly v úvodních 37 sekundách postarali o druhý nejlepší zápis do historie samostatné české extraligy. Hokejisté Hradce Králové nakonec zdolali doma Kladno 8:7 v prodloužení a zabrali tak po dvou duelech bez bodu. V čase 61:29 rozhodl obránce Graeme McCormack. Rytíři venku prohráli pošesté v řadě a klesli na poslední místo o skóre za Litvínov.

Detail zápasu Hradec Králové – Kladno 8:7 pp.

Hokejisté Litvínova vyhráli i třetí utkání pod novým hlavním koučem Karlem Mlejnkem a odlepili se ode dna extraligy, když pod sebe dostali Kladno. V souboji mužstev z tabulkového suterénu přestříleli České Budějovice 6:4 a svému soupeři se přiblížili už jen na dva body. Tým Vervy s Mlejnkem v roli šéfa střídačky získal ve třech zápasech osm bodů. Shodně gól a dvě nahrávky si připsali domácí Nicolas Hlava a hostující Lukáš Pech.

Detail zápasu Litvínov – České Budějovice 6:4

Hokejisté Mladé Boleslavi prohráli na domácím ledě s vedoucími Pardubicemi 0:1. Hostující brankář Roman Will udržel první čisté konto v sezoně na místě, kde hokejově vyrostl. Mladá Boleslav naopak neskórovala ve druhém zápase po sobě, přestože na branku hostů vyslali Bruslaři 43 přesných střel.

Detail zápasu Mladá Boleslav – Pardubice 0:1

Hokejisté Olomouce porazili Karlovy Vary 2:0 a vyhráli tak třetí zápas za sebou. Hanáky poslal do vedení v závěru první třetiny Lukáš Nahodil, druhý gól přidal ve třetí části Jakub Orsava. Domácí brankář Jan Lukáš si podruhé v probíhající sezoně připsal čisté konto. Potřeboval na něj 27 zákroků.

Detail zápasu Olomouc – Karlovy Vary 2:0

Aktuální tabulka extraligy
Aktuální tabulka extraligyFlashscore