Pardubická dominance pokračuje, v cestě za osmou výhrou sestřelily třemi góly Olomouc

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pardubická dominance pokračuje, v cestě za osmou výhrou sestřelily třemi góly Olomouc

Aktualizováno
Filip Koffer se raduje z gólu.
Filip Koffer se raduje z gólu.Profimedia
Hokejisté vedoucích Pardubic vyhráli předehrávku 18. extraligového kola proti Olomouci 3:0 a natáhli svou vítěznou sérii už na osm utkání. Na první gól si diváci museli počkat až do 32. minuty, kdy se za Dynamo trefil Filip Koffer (21). Na 3:0 zvýšili ve třetím dějství Robert Kousal (32) a Ondřej Vála (24). Na druhé straně čtvrtá Olomouc prohrála poprvé po třech zápasech.

Dynamo hrálo už v 6. minutě první přesilovku, v níž nebezpečně střílel Říčka, ale olomoucký brankář Lukáš se stihl přesunout. V urputné bitvě plné osobních soubojů dostali Východočeši k dispozici další početní výhodu v 16. minutě, kdy Olesz narazil u mantinelu Urbana a byl vyloučen do konce utkání za zásah do oblasti hlavy a krku. V pětiminutovém oslabení se Hanáci ubránili.

Hosté potom mohli jít do vedení, v další šanci se objevil Nahodil, jenže nemířil přesně. V rychlém protiútoku pak vystřelil Adam Musil a pohotovou dorážkou se prosadil Koffer. Pardubice od 32. minuty vedly 1:0, ale potom se musely bránit v oslabení po dvou vyloučeních obránce Vály.

Pardubický náskok mohl zvýšit Matýs, který se ve 48. minutě dostal před brankáře, ale skóre se ještě neměnilo. Zanedlouho po rozehrávce gólmana Lukáše získal puk Zohorna, pohotově našel Kousala, který už nasměroval puk do odkryté branky. Definitivní pojistku pro Dynamo přidal v 58. minutě obránce Vála.

Detail utkání Pardubice - Olomouc 3:0

Tabulka Tipsport extraligy