Livesport Daily #115: Jak se vyrovnat se smrtí blízkého člověka, líčí Martina Dubovská

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport Daily #115: Jak se vyrovnat se smrtí blízkého člověka, líčí Martina Dubovská

Livesport Daily #115: Jak se vyrovnat se smrtí blízkého člověka, líčí Martina Dubovská
Livesport Daily #115: Jak se vyrovnat se smrtí blízkého člověka, líčí Martina DubovskáProfimedia
Byla dost možná na vrcholu sportovní kariéry, v životní formě, kterou se podařilo načasovat přesně na šampionát v Cortině d'Ampezzo. Martina Dubovská (31) pomýšlela ve svém oblíbeném slalomu na první desítku, ale opatrně zmiňovala i medailové ambice. Jenže cestu ke sportovnímu úspěchu jí zkřížila životní rána – vážná nehoda její maminky, která po pár dnech v nemocnici zraněním podlehla.

Ve velmi otevřené zpovědi v podcastu Livesport Daily se česká lyžařka svěřila, jak se dokázala přes těžké chvíle přenést a pouhých 12 dní po smrti maminky se postavit na start závodu v Jasné a dojet si pro nejlepší výsledek sezóny.

"Byl tam se mnou i mentální kouč, takže jsem se to snažila řešit a nenechávat si to pro sebe. Když má člověk problém, je fajn požádat o pomoc, nebo ji přijmout, nesnažit se všechno vyřešit sám," radí Martina Dubovská.

Maminka pro ni byla oporou, životním parťákem, ale i tím, kdo ji doprovázel na závodních cestách světovým pohárem. Odmalička stála své dceři po boku, radila jí, podporovala ji, když se zrovna nedařilo. I proto prý nepřicházelo v úvahu, aby závodní ambice zahodila. Maminčinu podobiznu si nechala vyobrazit na závodní helmu a opatřila ji andělskými křídly. Jak sama říká, dává tak na ni na svazích pozor a hlavně je díky tomu pořád s ní.

Přenést se přes těžké chvíle pomohli Martině Dubovské její nejbližší – otec a sestra, přátelé, ale také její milované lyžování. Nedokáže si prý představit, jak by se se smutkem vyrovnávala, nebýt sportu.

Livesport Daily #115: Jak se vyrovnat se smrtí blízkého člověka
Livesport

V nové epizodě podcastu Livesport Daily jsme také řešili:

Nového trenéra, se kterým dřív spolupracovala Petra Vlhová.

Všudypřítomný tlak, kterému musí sportovci čelit.

Nadcházející sezonu.

Rozhovor jsme připravili ve spolupráci s UNIQA pojišťovnou v rámci série, ve které se chceme věnovat duševnímu zdraví sportovců.

Všechny předchozí díly Livesport Daily najdete na všech oblíbených podcastových platformách – Spotify, Apple podcasts a Google podcasts.